Proglašenje pobednika na temu METAMORFOZA

Borka, na temi Forumski prozni konkursi - najbolje plasirani radovi (prva tri mesta), link koji bi trebalo da vodi do prica "Metamorfoza" je pogresan, ja krenula jos jednom da prostudiram Hoseovu pricu, kad ono pogresna "ulica". :lol:

Bas mi se svidja sto ste pisali. Procitala i sinoc, ali nisam imala vremena da pisem, za momenat sam htela samo da kucnem - nemojte sad Froma da zovete, pa nisam. :lol:

Ok, ja sam jedina koja nemam taj utisak.
A osim toga (Hose mudro ćuti, pa ću da ga citiram):
Meni priča tako i deluje - Hose se trudio da iznađe i smisli odgovarajuće metafore. Ne zato jer su metafore došle spontano i bez razmišljanja, nego upravo zato da bi materijalizovao unutrašnje stanje i uporedio ga s nečim slikovitim. Dakle smišljeno i planski. Tako meni deluje :)
Btw, ispašće da svi vole Hosea više od mene, a ja glasala na ovim pričama koje je pomenuo taman tako kako je pomenuo :zper:

"smisljeno i planski", a kako drugacije, kad dajes na uvid i ocenjivanje svoj tekst. Razumem sta si htela da potenciras, ali je nemoguce iskljuciti kontrolu, naravno ukoliko se pise namenski. Druga je prica kada se spontano prospe nesto, navali inspiracija, sve "pogaseno" i reci samo teku.

Hose sigurno cita iz prikrajka, srecan sto je bas on dao motiv za lepu razmenu postova. z:girl:

Eh, ta mladalačka ljubav... Sve prave ljubavi su tužne, što bi rekao Balaš :D

Ali, kakve su onda one ne-tuzne?!
Kad se prodju neka iskustva i dodje u neke godine, pa mozes da izvagas sta je jedino vredno zivota, od prvog placa pa do...onda sigurno znas da je to ljubav. Prava, pogresna, sretna, nesretna...to niko nece saznati ako ne damo sansu da ozivi. I treba biti zahvalan (sebi) i za one koje su i malo i mnogo bolele, bitno da su se desile.

"smisljeno i planski", a kako drugacije, kad dajes na uvid i ocenjivanje svoj tekst. Razumem sta si htela da potenciras, ali je nemoguce iskljuciti kontrolu, naravno ukoliko se pise namenski. Druga je prica kada se spontano prospe nesto, navali inspiracija, sve "pogaseno" i reci samo teku.

Hose sigurno cita iz prikrajka, srecan sto je bas on dao motiv za lepu razmenu postova. z:girl:

Imao sam u dva navrata vremena da pročitam, ali nisam imao vremena da odgovaram.
Više sam na pozorišnoj bini nego kod kuće, a i kad dođem kući, padam u krevet od umora.
Mogu da se pohvalim da radim sa sjajnom grupom ljudi na predstavi o Stevanu Mokranjcu.
Dovoljno je spomenuti da je polovina pozorišne trupe sastavljena od muzičara :orkestar::zaljubljena:

Što se tiče diskusije, vidim da se vodi u dva pravca, da li je stvaralački proces bio spontan ili sam imao problema sa pronalaženjem metafora, jesam li se mučio.
Odmah da kažem, nisam se mučio, bio sam u kreativnom bunilu.:zlud:

Diskusija o ljubavi kao nadahnuću i ljubavi uopšte vam je jako dobra.
Jednog dana, neko će se setiti, pa otvoriti posebnu temu pod nazivom: Motivi ostvarene i neostvarene sreće u ljubavnoj poeziji.
Onda možemo da vidimo šta je izrodilo bolje pesništvo - osećanje dostignutih idelala u ljubavi, ili osećanje uskraćenosti i izneverenih očekivanja.

[/B]

Imao sam u dva navrata vremena da pročitam, ali nisam imao vremena da odgovaram.
Više sam na pozorišnoj bini nego kod kuće, a i kad dođem kući, padam u krevet od umora.
Mogu da se pohvalim da radim sa sjajnom grupom ljudi na predstavi o Stevanu Mokranjcu.
Dovoljno je spomenuti da je polovina pozorišne trupe sastavljena od muzičara :orkestar::zaljubljena:

Što se tiče diskusije, vidim da se vodi u dva pravca, da li je stvaralački proces bio spontan ili sam imao problema sa pronalaženjem metafora, jesam li se mučio.
Odmah da kažem, nisam se mučio, bio sam u kreativnom bunilu.:zlud:

Diskusija o ljubavi kao nadahnuću i ljubavi uopšte vam je jako dobra.
Jednog dana, neko će se setiti, pa otvoriti posebnu temu pod nazivom: Motivi ostvarene i neostvarene sreće u ljubavnoj poeziji.
Onda možemo da vidimo šta je izrodilo bolje pesništvo - osećanje dostignutih idelala u ljubavi, ili osećanje uskraćenosti i izneverenih očekivanja.[/QUOTE]

He he Don Hose, mislim da je odgovor na to pitanje unapred poznat.
Sreca jeste osecanje kome svi tezimo, ali tuga radja najbolju poeziju.

Back