Proglašenje pobednika na temu GREH

Poruka
51.037
I eto nas na kraju još jednog konkursa. :)

Ovako ste glasali:

Priča br. 1 (sanja*) - 28 poena
Priča br. 2 (Hakim Bej) - 11 poena
Priča br. 3 (Sanovnik) - 33 poena
Priča br. 4 (Coco Bill) - 14 poena
Priča br. 5 (Wirdz) - 9 poena
Priča br. 6 (Shonery) - 21 poen
Priča br. 7 (Sfyontul) - 22 poena
Priča br. 8 (Ahajac) - 27 poena

Imamo pobednika. To je Sanovnik, i priča br. 3 - "Običaj".

Čestitam pobedniku, a i ostalim učesnicima.
Molim za aplauz.

Applause.gif~c200

Sanovniče, preuzmi štafetu i zadaj novu temu. :)

p.s. Ovde možete nastaviti diskusiju o pričama sa konkursa.

Хвала свима. Иначе, било је заиста добрих прича.
Прича коју сам ја понудио, заправо је део једне моје новеле од око 50 страна, коју нисам објавио, али намеравам. Од те новеле сам откинуо један малени делић, па сам га додатно скратио и побрисао лирске делове, како би се уклопио у правило о 5000 карактера. Па ето. Баш ми је драго што се некима допала. Место постоји, обичај је заиста био такав међу мушкарцима тог краја, а остало је измишљено.

Тема за нови конкурс је ПУТОВАЊЕ.

A što nisi glas'o, a? :cistinaocare:

Сасвим случајно, веруј ми. Био сам већи део недеље у дивљини. А компјутер услужан. Интерент веза.... справа за мучење. Екран од компјутера око стокила, а мали ко лего коцка и цео пресвучен неком зеленом бојом. ССтари екран ко телевизор а не њему шустикла... домаћица не да да се дира.

Sad ću tek da se smejem... Nisam to znala... Ovo mi je prvi put da učestvujem...
Hvala za komentar Sanja, imala sam strava tremu, pa si me osokolila...
Znači, sledeći put može više od 5000? Ja sam pitala Borac... kako se gledaju karakteri, a ona mi nije nište rekla... nema veze...
Tvoja mi je priča bila super! Umrla sam od smeha - kako si prenela "veru" našeg naroda.

Pokušaj da ovde okačiš tekst od, npr, 15.000 karaktera. Možeš i da ga podeliš u 3 posta po 5000.;)

Што се мене тиче , 5000 је ок. Ја ссамо побришем неке украсе и ето... остане права прича. У ствари то је одличан тренитниг да нигде не стоји ништа што не треба. Чини ми се да је сам велики Амдрић говорио да је суштина у брисању сувишног

Sad ću tek da se smejem... Nisam to znala... Ovo mi je prvi put da učestvujem...
Hvala za komentar Sanja, imala sam strava tremu, pa si me osokolila...
Znači, sledeći put može više od 5000? Ja sam pitala Borac... kako se gledaju karakteri, a ona mi nije nište rekla... nema veze...
Tvoja mi je priča bila super! Umrla sam od smeha - kako si prenela "veru" našeg naroda.

Ijuu, mora da nisam videla pitanje ...
Izvini.

Ovako:
U Wordu, u meniju imaš "review", pa u okviru njega "word count".
Obležiš tekst i klikneš na "word count", i to je sve.

Што се мене тиче , 5000 је ок. Ја ссамо побришем неке украсе и ето... остане права прича. У ствари то је одличан тренитниг да нигде не стоји ништа што не треба. Чини ми се да је сам велики Амдрић говорио да је суштина у брисању сувишног

Manje-više svi veliki pisci to savetuju, ali su i sami skloni da "kite" ili budu preopširni u detaljima ...
Obično - kad kažu "suvišno" - misle na prideve.

Meni nikada nije bilo baš sasvim jasno šta ostane od kratke priče kad joj surovo ukineš sve "ukrase".
Na primer, dobiješ zadatak da napišeš priču od svega 2000 karaktera, na temu "Proleće".:think:

A Hakim da mi objasni drugi deo priče :)
Do pola mi je (kao što već rekoh) bila najbolja, ali sam se u drugoj polovini pogubila.

Kao što je svojevremeno
Galilej u javnosti ćutao, a u tajnosti, skriven od plamena lomače, promišljao van normativnih okvira Crkve,
Volter pojmovna određenja skrivao terminološkim, zadirući istim u zabranjeno polje kritike feudalizma,
Pekić kritiku jugoslovenskog realsocijalizma umetao u međurečje Hristove dogmatske besede,
tako i hakim, iskorištavajući elastičnost umetničke hermeneutike, ili pak smenu režima,
na njihovom terenu, umakavši cenzorskom svevidećem (treptućem) oku moderatora,
dobija imprimatur za kritiku totalitarističkog režima orvelovskog karaktera.

Preuveličavam, mada sam tako razumeo priču.
A što se greha tiče, hakim je počinio dupli greh.
Jer, ne ispravlja se greh činjenjem novog greha,
a on ih počini 156, koliko je blogova izbrisao.

Imao je pravo, reći će neko. Oćutaću. Možda i jeste. Ali, sa stanovišta prava, greh ne mora biti sankcionisan.
Ipak, to ne menja 'grešnost'. Jer, greh nije normativni pojam. Niti sme biti. To bi tek bio totalitarizam.

Zahvaljujem ucesnicima na lepim pricama.
Posebno hvala za ono "jako dobro napisana" i "najbolja".
Fjodor je dobro razumeo cvor na pola moje price. Najbolje price su, a to vidim i po glasanju, one obicne, jednostavne, potpuno jasne, razumljive.
Iako sam zeleo, nisam smeo da napisem razumljivu pricu, zato sto u pravilniku pise da nije dozvoljeno komentarisati rad moderatora.
To nije sasvim tacno. Samo nije dozvoljeno komentarisati los rad moderatora, narocito ponovljene greske moderatora.
Ponovljene greske su uvek greh.
Nisam pisao o svom, nego o tudjem grehu. To je, u konkretnom slucaju, nedozvoljeno i, na zalost, podlozno brisanju i kaznjavanju.
Zato nisam smeo da budem razumljiv, i izvinjavam se sto sam ovde trosio vase vreme.
Sve ostalo sto bih ovde napisao bilo bi ponavljanje zavrsnih recenica iz price broj 2.
Hvala svima na poenima, i cestitam.

Poslednja izmena:

Back