profiliranje forumasa .

vrijedate li druge forumase po vjerskoj , nacionalno , spolnoj odrednici ako vam ponestanu argumenti ?

Ne. To je dno dna. U takvoj diskusiji, vidiš ko je ko. Ko je primitivac a ko je naprosto, pa...čovek. Kada nekome ponestane racionalnih argumenata, ako ne zna drugačije, mora da se okrene...onim prizemnim. Valjda im tako lakše. Ili naprosto - ne znaju za bolje.

Naprosto, ne. S kim mi se ne replicira, može da je šta hoće, ja neću svoja slova podeliti sa njim u diskusiji. Ko mi je simpatičan, mogu do sutra da repliciram, ako je diskutant usmeren na diskusiju a ne na provokaciju. To je ta razlika. A, udarac ispod pojasa - na kvarno, samo rade nedozreli ljudi i koji ne umeju normalno da konverziraju a da pritom nekoga ne spuste na tanak led.

Kratko i jasno...jad i bedoća.

:hvala:

Не, зато што ми је бесмислено да полемишем. Могу да објасним свој став, али ме туђа мишљења ни на који начин не угрожавају да бих улетала у жустре расправе....

ne moze se zanijekati da je nekako prirodan put da se srgumenti zamjene uvredama kada ponestane materijala i zato ih ja i ne osudujem .

Nije opravdanje. Ne osuđujem, ali ne možeš opravdati, pa to ti je...

To rade samo prizemni stvorovi. Razuman čovek, zna, kada je prevršio meru i granicu. I na vreme se zaustavi. Jezik kost nema, ali kost lomi. Kao čovek, zaboravićeš uvrede, ali osećaj koji je u tebi proizveo nečiji način obraćanja, veruj mi...Nećeš nikada. Zato treba birati reči. Mada, verujem, da uglavnom već svi ljudi, vide...s kim imaš posla, u diskusiji. I da naprosto, nije vredno..ni pmisli, da te pokušaju uvući i na svoj nivo (dno dna) - spustiti. Na vreme se povučeš i sebi uštediš vreme - jer se ni ne upuštaš u rasprave sa takvim bićima.

Ako sam nekoga i uvredila, znam da je pre toga bila neka varnica, jer zaista se trudim prva da ne počnem...ali opet ljudi ovo je forum...ja ga volim i koristim, ali sam svesna njegovih ograničenja i ne može me dotući neko koga ne znam, kao što to može i dešava se u RL-u...

Zapravo je sve to inspirisano uzasnom mrznjom. Zasto ljudi to imaju u sebi? Razni su uzroci, u zavisnosti od razloga. Ovde je rec pre svega o mrznji prema drugom, odnosno drugacijem. To nije ograniceno samo na drugu veru ili naciju nego se cesto odnosi na osobu s drugacijim zivotnim stavovima. Neki ljudi prosto ne trpe razlicitost. Gledano objektivno i sa strane sve je to zapravo iracionalno jer razlicitost je zapravo neophodna. Ona pokrece svet i cini ga zanimljivijim. Ni ovog naseg foruma ne bi bilo kad bi svi mislili isto. Razlicitost stavova je uslov za diskusiju. Bez nje bi ona brzo zamrla. A posto je prica o medjunacionalnoj mrznji jedno od vaznih politickih pitanja ponesto o tome sam napisao i na forumu koji uredjujem.

Back