Profesorov sin izabran za đaka generacije u Pančevu umesto državnog prvaka!

Zoran Jov

Elita
Poruka
16.194
U finalu izbora, između ove dvojice maturanata, više od polovine nastavničkog veća se uzdržalo od javnog glasanja...

U pančevačkoj gimnaziji "Uroš Predić" došlo je do opšteg haosa prilikom izbora đaka generacije, pošto je umesto glavnog favorita, državnog prvaka iz matematike Nikole Bulatovića, izabran sin jednog od profesora ove škole!

U finalu izbora, između ove dvojice maturanata, više od polovine nastavničkog veća se uzdržalo od javnog glasanja. Nikola Bulatović je posle svega odlučio da uputi prigovor prosvetnoj inspekciji na ovakvu odluku.

Opširnije ovde:

http://www.espreso.rs/vesti/drustvo...a-generacije-u-pancevu-umesto-drzavnog-prvaka

Čestitam, ovo je samo prvo razočarenje koje će ti Srbija prirediti. Ne kažem da je Srbija kriva, kao država, ali imamo takav krem društva da za državne prvake iz matematike jednostavno nema mesta. Nego se ti lepo navikni na sve to, ionako će ti dati radno odelo i 3 smene, da radiš za 25000...

Beste mladi samo beste

Nego šta. Jedino. Na žalost...

- - - - - - - - - -

Nista novo, na nastavnickom svi cute kao pi*ke da ne bi dobili po istoj. Veca sramota treba te profesore da bude, nego bilo koga drugog.

A djak generacije je toliko besmislena titula kod nas, kada se dobro zna kako se fabrikuju uspesi.

Apsolutno se slažem.

Sve je besmisleno kad bivši predsednik ne zna gde mu se nalazi fakultet, koje predmete je imao i ko mu je predavao...

- Sve ovo nije zato što nisam izabran za učenika generacije. Razočaran sam celom situacijom u kojoj je ove godine vršen izbor. Na sednici Nastavničkog veća, kada se odlučivalo, sve vreme je bio prisutan otac učenika koji je izabran, a koji je i sam profesor u gimnaziji. Na taj način je sigurno uticao na neke od ostalih profesora. Postoji najmanje još jedna devojka za koju sam siguran da bi mogla da bude đak generacije. Da je ona izabrana, ne bih ni reč rekao - kaže Nikola Bulatović.
Najbitnije je da mali daje rezultate i samo neka nastavi.Ako izgura do kraja njegov kvalitet će prepoznati-možda ne odmah,možda ne ovde ali hoće.
Partijski drugovi i drugarice ionako prave neku svoju utopiju od ove države i dobro im ide-bez srama,bez straha,bez znanja ali sa diplomama.Ne bih da unosim nervozu ali takve diplome će imati(ako već nemaju)i lekari,građevinski inženjeri,advokati i sudije,prehrambeni tehnolozi i ostali od kojih vam život zavisi.No,sami ste birali...

Poslednja izmena:
Najbitnije je da mali daje rezultate i samo neka nastavi.Ako izgura do kraja njegov kvalitet će prepoznati-možda ne odmah,možda ne ovde ali hoće.
Partijski drugovi i drugarice ionako prave neku svoju utopiju od ove države i dobro im ide-bez srama,bez straha,bez znanja ali sa diplomama.Ne bih da unosim nervozu ali takve diplome će imati(ako već nemaju)i lekari,građevinski inženjeri,advokati i sudije,prehrambeni tehnolozi i ostali od kojih vam život zavisi.No,sami ste birali...

Lepo si objasnio.

Nego šta. Jedino. Na žalost...

- - - - - - - - - -

Apsolutno se slažem.

Sve je besmisleno kad bivši predsednik ne zna gde mu se nalazi fakultet, koje predmete je imao i ko mu je predavao...

Ovo više govori o profesorima nego o izabranom predsedniku ... i on je takav zato što ga ovakvi biraju, da većina nije ovakva ni predsednik ne bi bio takav.

Ne bi valjalo da je izabran za djaka generacije....To bi bio pogresan signal....
Mene je naucilo da radim za sebe to sto sam u 6om razredu imao profana koji je samo vacario devojcice, nije dolazio na casove i na casovima pricao sa ponavljacima...
Sledece godine sam sam radio i samo trazio literaturu od drugog profesora i otisao na republicko.
Kasnije se to prosirilo na sve predmete.
Navikao sam na sledece
-da mi precutkuju knjige odakle da ucim
-da se hvale kad postignem nesto kao da su pomogli a ne odmogli
-da mi zabranjuju da pokazem znanje fizickim blokiranjem prisustva, znaci fizickim odstranjenjem
-da dobijam jedinice u skoli ili obaranja na fakultetu ako sam cacnuo sujetu profana time sto sam ispravio neku banalnu gresku na tabli u radu
-isto to i od sefova dok radim
-namestanje gubitaka tj probu da mi nameste gubitke i krivicu za gubitke
-nigde nije bilo bez krivicnih prekrsaja i nezakonitog ponasanja, ama bas nigde, ni u skoli ni na faxu ni na bilo kom poslu.
-kolege ne veruju kad nesto znas ili kad nesto postignes, osim ako su sami svedoci
-svi te svode na seljaka koji nesto raducka, a pije pivo pre posla, posle posla a gleda fudbal uvece pre nego sto poebe lokalnu kuravu, ako nisi takav nisi, ali sposobnosti su ti iste kao takvom, samo sto nisi zabavan kao takav...

Totalno je nebitno biti djak generacije, bar nekad je bilo nebitno...
A nije bilo ni zvanicno....a i bolje.....samo bi jos vise mrzeli one koji su najbolji....a nikakve prednosti i koristi...
Draze su mi knjige na kraju skolske godine nego naziv djaka generacije koji me svadja sa svima...

Meni je ovo više moralno pitanje, a ne da kad će se i kada prepoznati kvalitet. Dečko je bio prvak u matematici i ko sad i kada treba da prepozna njegov kvalitet, ako već nije prepoznat?

Stvarno čemu ovakvi komentari tipa- ćuti ne buni se. Treba da se buni i treba te i takve da zaustavi na vreme jer će oni postati lekari, inženjeri zbog zvanja a koristiće znanje, vreme , sposobnosti...sve ovih drugih... mi smo taoci ovakvih djaka generacije kao iz ove priče.
I kao što su naučeni da otimaju tudje znanje, vreme, rad, trud i prisvajaju za svoju korist , sutra će takvi ljudi da nastave svuda to da rade od mesta premijera vlade do mesta šefa neke samoposluge.
Živimo u tom svetu, i neko se pobunio i onda krenu saveti- ma nije to važno. Jeste to je najvažnije, ne samo za dečka iz priče već za sve nas.

U finalu izbora, između ove dvojice maturanata, više od polovine nastavničkog veća se uzdržalo od javnog glasanja...

U pančevačkoj gimnaziji "Uroš Predić" došlo je do opšteg haosa prilikom izbora đaka generacije, pošto je umesto glavnog favorita, državnog prvaka iz matematike Nikole Bulatovića, izabran sin jednog od profesora ove škole!

U finalu izbora, između ove dvojice maturanata, više od polovine nastavničkog veća se uzdržalo od javnog glasanja. Nikola Bulatović je posle svega odlučio da uputi prigovor prosvetnoj inspekciji na ovakvu odluku.

Opširnije ovde:

http://www.espreso.rs/vesti/drustvo...a-generacije-u-pancevu-umesto-drzavnog-prvaka

Čestitam, ovo je samo prvo razočarenje koje će ti Srbija prirediti. Ne kažem da je Srbija kriva, kao država, ali imamo takav krem društva da za državne prvake iz matematike jednostavno nema mesta. Nego se ti lepo navikni na sve to, ionako će ti dati radno odelo i 3 smene, da radiš za 25000...

Državu Srbiju čine građani Srbije. Ako su građani Srbije doneli ovakvu odluku, a doneli su je, znači da je Srbija kriva.

Ovo više govori o profesorima nego o izabranom predsedniku ... i on je takav zato što ga ovakvi biraju, da većina nije ovakva ni predsednik ne bi bio takav.

Govorio sam o bivšem predsedniku. A ni sadašnji nije ništa bolji. Nisam glasao ni za jednoga od njih...

- - - - - - - - - -

Državu Srbiju čine građani Srbije. Ako su građani Srbije doneli ovakvu odluku, a doneli su je, znači da je Srbija kriva.

Tako nekako. Drago mi je što ne pripadam toj većini.

Meni je ovo više moralno pitanje, a ne da kad će se i kada prepoznati kvalitet. Dečko je bio prvak u matematici i ko sad i kada treba da prepozna njegov kvalitet, ako već nije prepoznat?

Stvarno čemu ovakvi komentari tipa- ćuti ne buni se. Treba da se buni i treba te i takve da zaustavi na vreme jer će oni postati lekari, inženjeri zbog zvanja a koristiće znanje, vreme , sposobnosti...sve ovih drugih... mi smo taoci ovakvih djaka generacije kao iz ove priče.
I kao što su naučeni da otimaju tudje znanje, vreme, rad, trud i prisvajaju za svoju korist , sutra će takvi ljudi da nastave svuda to da rade od mesta premijera vlade do mesta šefa neke samoposluge.
Živimo u tom svetu, i neko se pobunio i onda krenu saveti- ma nije to važno. Jeste to je najvažnije, ne samo za dečka iz priče već za sve nas.
Jeste,junačio sam se tako dok nisam čačnuo sujetu pogrešnih.Pogrešni su postali uticajni a ja bih lizao Matijevićev izlog da ne radim na crno u EU.
Tvoje je da budeš najbolja i to je sve,ko treba primetiće te i biće sve OK.Oni protiv kojih bi se borila imaju finansijsku i rodbinsku zaleđinu a nemaju principe(da ne kažem moral),strah i stid.Na takve utičeš koliko kap u moru.

Da je škola debilana znalo se i do sad, al da se debilčići nadmeću za titulu naj debila, to je ekstra komično.

Sa titulom učenika generacije može se u najboljem slučaju izvući neka korist prilikom odlaska u toalet

Šta je problem?

Mali Montenegrin nije izabran?

Nek ide u Cuce pa nek ga tamo izaberu .

Ili je možda zabranjeno da profesorski sinovi budu dobri đaci?

Koji je kriterijum ?

Pobeda na takmičenju ili uspeh koji je učenik pokazivao u kontinuitetu?

Ko odlučuje i ko mu se meša u odluku?

Treba ukinuti te budalaštine od izbora i problem nesto ko puvanjak na košavi.

Back