Profesionalni sportisti + suplementi, nerazdvojiva veza ili ??

fanstebre

Poznat
Poruka
9.958
Sta meni kao fudbaleru treba od suplemenata da bi neki ozbiljniji trening imao efekta na mene ??? Jer sumnjam da bi klasicnom ishranom bez dodataka uspeo ne samo da izdrzim sve to nego i da napredujem....imam 23 god 184/69...kao sto se da videti hvali mi jos malo misicne mase, a pre svega snage....a da bih stekao snagu i kondiciju za bavljenje sporta na ozbiljnom nivou treba ozbiljno da treniram sto za sobom povlaci to da treba kvalitetno da se hranim i odmaram pa vas tu molim za pomoc u odabiru suplemenata....imam nekih 6-7 meseci vremena da se spremim kako valja...

Poslednja izmena:
Sta meni kao fudbaleru treba od suplemenata da bi neki ozbiljniji trening imao efekta na mene ??? Jer sumnjam da bi klasicnom ishranom bez dodataka uspeo ne samo da izdrzim sve to nego i da napredujem....imam 23 god 184/69...kao sto se da videti hvali mi jos malo misicne mase, a pre svega snage....a da bih stekao snagu i kondiciju za bavljenje sporta na ozbiljnom nivou treba ozbiljno da treniram sto za sobom povlaci to da treba kvalitetno da se hranim i odmaram pa vas tu molim za pomoc u odabiru suplemenata....imam nekih 6-7 meseci vremena da se spremim kako valja...
A kolike su ti dnevne potrebe u ON i OFF danima? A to da se sa klasičnom ishranom ne može napredovati, odmah mi se javlja sumnja kakva ti je ishrana?!

Treniram 5 puta nedeljno + utakmica....od tih 5 puta dva puta treniram 2 puta dnevno, a kad treniram dva puta dnevno onda je jedan od tih treninga u teretani....
Pre treninga jedem ugljene hidrate a posle vise proteine (jaja, sir, pilece belo meso, snicle, ribu...) i u nastavku dana i vitamine putem voca i minerale...pijem sumece tablete gvozdje plus i magnezijum sa kompleksom B vitamina....slatkise sam skroz izbacio kao i sve vrste sokova bilo da su gazirani ili ne....4-5 puta dnevno jedem i to bas dosta ali....kao da 5 puta vise trosim nego sto unosim hrane....spavam odlicno...lezem oko pola 11 i budim se uglavnom oko 8....

Pa ni ne pitam te za kalorije ali nema veze. Malo podataka si izneo da bi ti bilo ko dao kolko tolko precizan odgovor. Samo čim gubiš masu tj. ne napreduješ onda unos nije dobar. Suplementi tu mogu da pripomognu ali ne da zamne ishranu.
Kako i dalje ne znam šta unosiš ne mogu da nagađam šta ti treba, kao što rekoh na početku, nema veze. Možda će neko drugi moći.

Odlucio sam da uzmem whey protein i kreatin....a uz to magnezijum i gvozdje u sumecim tabletama....vitamine cu potraziti u vecoj kolicini voca i povrca i to je to.....uz naravno standardnu ishranu....
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2004&mm=01&dd=26&nav_id=131079 Nije da cu da igram kao on zbog kreatina :mrgreen: ali mi je dalo odgovor na moje pitanje

Kreatin zabranjen u Francuskoj? Znaci ne verujem, ovo je presmesno..... ajde da je u nekoj zatucanoj neobrazovanoj zemlji nego......

Sta je sledece, i C vitamin je doping, kao i jedenje vise od 7 limuna dnevno???

Back