prof.Grofof plan za rešenje statusa Kosova.....

Ahtisari samo ide "kao kiša oko Kragujevca". U jučerašnjem dnevnom prištinskom časopisu "Express" ( na šiptarskom ) piše da je Evropa rekla "ne" Kosovu oko nezavisnosti. Ali zato su im jasno između redova poručili da će ono biti nezavisno za neku godinu. Šiptari sada ovde na ovome site-u dolaze , pišu o toleranciji, zajedničkom životu, demokratiji, bez obzira, to je njima sledeća faza borbe za nezavisnim Kosmetom..........

Prvo su uništili svetinje, kidnapovali 5000 ljudi i verovatno trgovali njihovim unutrašnjim organima a to će se dokazati veoma brzo, proterali preko 200 000 Srba , prisvoijili srpsku imovinu, poubijali preko 10 000 Srba, za 2000 niko nema podataka i vode se kao nestali smatra se da su u privatnim zatvorima i logorima.........Oni da mi pišu ***** im mater šta je demokratija i kultura, kada jednom rukom čačkaju nos a drugim traže po gaćama ostatke od semenki koje su danas preživali kao stoka njihovim balavim njuškama.........

prof.Grof:
- ponudio bi Srbima da im država kupi zemlju a pošto Srbi poseduju pola Kosova , tada bi Srbija bila vlasnik pola Kosova.

ovo ima smisla. pravo na otkup sa obavezom izdrzavanja i stambenog prava, kao i prava na eksploataciju zemlje. dobijenim novcem gradjani bi podizali infrastrukturu a drzava bi imala pravni okvir za aneksiju. o kontroli za raseljavanjem da i ne govorimo. onaj ko nece da se vrati, morao bi da proda drzavi, tek ako se ona odrekne mogao bi da proda nekom drugom.

Ma ima ovo što sam ja napisao puno smisla ........., samo treba malo da se razume!

Konkretno i prosto, što se ovoga tiče. Prosto i jednostavno:
- njih će Evropa ekspresno da protera na Kosovo ako dobiju neki vid nezavisnosti, a ruku na srce malo umniji i pametniji razumeju da Evropa radi to na Kosovu zbog svojih interesa a nikako zato što vole te horde primitivaca i kriminalaca...Hoće da ih se reše u prevodu!

Stoka će da se razmnožava i širi ali koliko i gde, gde će da živi ? Ako Srbija ima pola Kosova, gde će stoka. Onda stoka mora da plati možda i više našoj državi za svaki kvadratni metar nego što sada plaćaju. Država naša taj novac usmerava na pametan način......

2+2 = 4$

Ne znam da li je ljudima jasno, da neke cike tamo , gde ni jedno nase oruzije ne moze da dobaci sede i gledaju svaku nasu zgradu, svaku nasu ulicu , svaki nas pokret 24 h 7 dana u nedleji,, 365 dana u godini. Onda kada se malo prokurcimo a on uzme strelicu misa, i klikne , i stisne crveno dugmence i za 15 20 minuta vidite TOMAHAWK kako leti iznad vase kuce, i nesto leti u vazduh.

Odnosno da li je nekome jasno, da Srbija ne moze da pobedi ceo svet!!!

AcaBg82:
Ne znam da li je ljudima jasno, da neke cike tamo , gde ni jedno nase oruzije ne moze da dobaci sede i gledaju svaku nasu zgradu, svaku nasu ulicu , svaki nas pokret 24 h 7 dana u nedleji,, 365 dana u godini. Onda kada se malo prokurcimo a on uzme strelicu misa, i klikne , i stisne crveno dugmence i za 15 20 minuta vidite TOMAHAWK kako leti iznad vase kuce, i nesto leti u vazduh.

Odnosno da li je nekome jasno, da Srbija ne moze da pobedi ceo svet!!!
:roll: :roll: :roll: :roll:

Иди одмори мало...Ево,идем и ја...
И не бој се.Неће те појести мрак. :D

I na kraju krajeva KOLIKO VAS JE IKAD BILO NA TOM KOSOVU?

GDE STE BILI 70 TIH , 80 TIH , kad su na kosovu silovali srpske devojcice, ubijali muskarce...AH DA DA znam...DROGIRALI SE DRUGIM DNEVNIKOM?

Ja u zivotu nisam prosao preko tog KOSOVA!!!! U zivotu nisam video Pristinu!!!

Gde su bili 17 marta???

Izvinite ali kosovo nije produkt MARTIJA ARHTISARIJA, nego produkt 50 GODINA NEBRIGE O ISTOM.

50 GODINA SU SE SVI DROGIRALI DRUGIM DNEVNIKOM ********* , sve JE BOLEO ***** ZA KOSOVO, a sada su ODJEDNOM SVI ZABRINUTI!!!

adem_ks:
pa tu sam uracunao i one koji su napustili kosovo, pa ako pretekne i one koji su ikada poseti likosovo itd. dok ne potrosimo pare. nisam mislio da ima 2.000.000 albanaca na kosovu sada. ps. ja i neznam sta tebe briga kako cemo mi da delimo pare. nase pare nase deljenje...

Da, dobro si rekao - albanaca. Teritoriju hoce da nam oduzmu ljudi koji nikad nisu ni bili drzavljani ove zemlje!
Ona "humanitarna katastrofa" kada ste navodno bezali - iskoriscena je da jedan milion od ta dva, koliko vas navodno ima na Kosovu, udje iz albanije u Srbiju i pretvara se da su siptari, rodjeni na Kosovu.
Ali - sve se vraca, sve se placa!

Iron Lord:
Ako se sećate Fadilja Vokrija onda vam nije stran ni san Envera Hodže, Azem Vlasi itd...
Ја се сећам и Гезима Љаље, кад је "Галеника" била доста добар тим.

А сећам се и једног другог Фадиља, и другог Хоџе, то јест, дакле - Фадиља Хоџе, кад сам, почетком 80-тих читала његове мемоаре, да бих боље упознала непријатеља...

AcaBg82:

cekaj, nisam ukapirao, o kojoj igrici pricamo?

Ја се добро сећам и покојног Ибре Ругобе кад је дошао код Слобе у Београд, да га овај заштити јер су његови, још екстремнији сународници, хтели да га избришу коју годину пре него што му је онај горе одредио.
И Ругоба је био захвалан, 5 минута ... а онда је у Хагу "вратио" услугу.
Ваљда и међу Шиптарима има љига. Мени су причали да ако ништа друго, Шиптари држе реч и поштују услуге.

Shto se tiche"plana" iz uvodnog posta...
Prvo nema mi shta da odbijemo kada oni nishta ni ne nude.
Drugo,nema shta da nude kad se mi nishta ni ne pitamo.
Ovde niko ne konstatuje chijenicu da se "ljudska prava..bla,bla"pominju kao ta "shargarepa"koja je kao kompromis na koji mi treba da skacemo od srece,a kolko sam ja uoznat za standardima "civilizovane"evrope "ljudska prava..bla,bla" bi trebala da budu zagarantovano pravo svakog coveka na planeti...to je neshto shto se podrazumeva i ne vidim kako oko toga mogu da se vode pregovori..shta to znachi?Da ce ih pobiti sve ako ne prihvatimo nezavisnost?:lol:Da ne govorimo o tome shto povratak proteranih Srba vishe niko ine spominje....i da ce ukupno 0 komata vratilo od 1999.,....toliko o tome shta se nudi i shta moze da se ochekuje.......a tek poredjenje sa Rambujeo je totalna glupost...Sloba je odbio prelaz preko cele teritorije Srbije,Kosovo je tada josh bilo nashe,niko nije ni sominjao otcepljenje....sad nema shta da se odbije jer se nishta ne pitamoa ni nishta se ni ne nudi,tako da odbijanjem nema shta da se izgubi.
Jedino reshenje koje bi omogucilo Srbima da opstanu je podela Kosova,pa bi u severni deo mogli proterani da se vrate.Svako drugo reshenje znachi etnicjki chisto Kosovo.

Srbiju će ekspresno da prime u NATO a onda će naše profesionalce da pošalju na Kosovo kao NATO trupa i da im daju na čuvanje manastire i srpske enklave. To je na neki način i ispitivanje Srbije koliko joj je stalo do Kosova ali i šiptara koliko su spremni ozbiljno na multietničnost i demokratiju.........
Sve se ovo radi smišljeno, a Evropa i svet će u naredne pet godine da sa strane posmatra situaciju i "ocenjivati" obe strane. Ahtisarijev predlog , je samo predlog koji daje Kosovu oblik države ali se jasno može primetiti da je to i u neku ruku samo jedna vrsta testa za obe strane a ja mislim mnogo veći "test" za šiptare. Najbitnije je da se stvarno lukavo i smišljeno borimo i ne odričemo ove veoma bogate naše teritorije.........

AcaBg82:
Izvinite ali kosovo nije produkt MARTIJA ARHTISARIJA, nego produkt 50 GODINA NEBRIGE O ISTOM.

50 GODINA SU SE SVI DROGIRALI DRUGIM DNEVNIKOM ********* , sve JE BOLEO ***** ZA KOSOVO, a sada su ODJEDNOM SVI ZABRINUTI!!!

Mala ispravka...Losa situacija na Kosovu koja je rezultirala nestankom suvereniteta Srbije nad Kosovom je produkt 87 godina nebrige o istom,a ne samo 50... To "srce srpstva" je od samog pocetka tretirano kao toalet papir, i svi ga se sete jedino kada treba da podignu ugled u drustvu propagirajuci nacionalisticke ideje...

A i narod je pomalo kriv koji živi u Srbiji. Ako je nešto dobro bilo iz ovih ratova 90-tih a to je da su ljudi videli u Srbiji da Srbi žive i u Bosni, Hrvatskoj , Crnoj Gori itd. Da tamo ne žive samo muslimani, hrvati ,Crnogorci, šiptari na Kosovu....

I dok su nas učili o "bratstvu i jedinstvu", da su nam prijatelji Afrikanci i ostali "nesvrstani", drugi su dobro učeni ko su i šta su od malih nogu a takođe i ko im je prijatelji ko će im sutra pomoći baš protiv onih koji misle da su sa njima braća....

Back