prodavnica,trafika - povratak investicija?

Poruka
3.797
mozda i ima neki vlasnik prodavnice ili trafike ovde na forumu? voleo bih da znam koliki je povratak investicija na kraju meseca,nesto prosecno onako...ulozimo 100.000 na pocetku meseca na kupovinu robe,koliku cemo dobit imati pod uslovom da prodamo sve? 200%,300%? znam da preduzetnici kupuju proizvode za mnogo nizu cenu od ove za koju mi kupujemo.

pa racunam 200% povratka je bez veze. moras svaki mesec da trosis puno para. 300% mi se cini nekako minimalno da bi se isplatilo. cuo sam da ovi pepsi i kokakole oni kupuju za 50-70 dinara. a prodaju za oko 120-140. duplo vise,ali nije dovoljno. morali bi da kupe za 40,a prodaju za 120 dinara da bi bila dobit 300%.
Svi biznisi da i malo valjaju moraju imati 3x povrat uloženog.. Međutim tu kod preprodaje ne verujem da mozes ostvariti tu marzu.. Količine ti nisu velike da bi mogao dobiti te cene a debelo zavisis od pozicije..

mozda i ima neki vlasnik prodavnice ili trafike ovde na forumu? voleo bih da znam koliki je povratak investicija na kraju meseca,nesto prosecno onako...ulozimo 100.000 na pocetku meseca na kupovinu robe,koliku cemo dobit imati pod uslovom da prodamo sve? 200%,300%? znam da preduzetnici kupuju proizvode za mnogo nizu cenu od ove za koju mi kupujemo.
Nisam vlasnik ali sam svojevremeno (ima desetak godina) bio računovođa masi takvih malih str-ova, pa sam imao uvid u taj svet. Mislim da je sada još gore.

Za bilo koji objekat tog tipa ti je lokacija alfa i omega. Dakle str pored popularne pljeskare koji radi 24/7 ima neke šanse ako je objekat u vlasništvu. Deseti str pod zakupom u kraju gde su maxi,idea,univer i sl. je propao za 6 meseci ili radi na ivici,jer živi od maržr za cigare koja je 4% i to kada ovi zatvore posle 10,od piva i sokova i od onih lenjih koje mrze da čekaju red. Ako je uz autobusku stanicu npr i Bože pomozi.

Dakle moraš naći dobar kraj,gde je prometno i da nema mnogo konkurencije. Generalno to je rock bottom preduzetništva. Oni koji su otvorili 90-ih kada je to bilo u expanziji sad i imaju neke lojalne kupce,veze kod dobavljača ili naviku ljudi iz kraja(makar i alkosi sa klupice). Novo otvoriti u starom kraju je ono ...velika šansa za expresnu propast.... kakav obrt od 200-300%,ako si na 0 prve dve godine pevaš.
Inače ni u idealnim uslovima to nije realno,jer posao traži stalna ulaganja.

Poslednja izmena:

Back