Prodavci Kirbi i Rainbow usisivača.

Nama bio jedared jedan lik, usisao parče tepiha i jedan dušek i zamolio nas da ode u WC. Nije ga bilo napolju jedno 20min. Mi mislili da je otišao, kad eto ti njega, zahvaljuje se i pakuje stvari. Ja rekoh da vidim šta je to bilo, kad ono braleeeee - WC smrdi u p.m. Lik se pokenjao kao nilski konj :hahaha: E reko', naplati on nama za ovu uslugu...

Ko zna sta je sve usisao pa je morao da isprazni kontejner.

Pa usisavao je pred nama. Možda je bio onaj fazon:

-Gospođo, predstaviću vam novi proizvod
-Ajde beži sinko, ne može to sad kod mene da usisa ništa
-Ali gospođo! Ovaj usisivač ima da vam usisa ceo stan i ima sve da bude kao novo. Evo, ja sam poneo sa sobom uzorak kravlje balege.
-Mladiću, ne može taj usisivač kod mene ništa da usisa, jesam li ti već jednom rekla!

Lik popizdi i iz kese istrese balegu na sred hodničkog tepiha i kaže:

-Evo gospođo! Ako ovaj usisivač ne može da usisa ovu kravlju balegu, ja ću je lično pojesti! Kunem se!
-Počni polako da se saginješ. Kod mene danas sve do uveče neće doći struja!

Možda je posle toga došao u našu zgradu :think:

Pa usisavao je pred nama. Možda je bio onaj fazon:

-Gospođo, predstaviću vam novi proizvod
-Ajde beži sinko, ne može to sad kod mene da usisa ništa
-Ali gospođo! Ovaj usisivač ima da vam usisa ceo stan i ima sve da bude kao novo. Evo, ja sam poneo sa sobom uzorak kravlje balege.
-Mladiću, ne može taj usisivač kod mene ništa da usisa, jesam li ti već jednom rekla!

Lik popizdi i iz kese istrese balegu na sred hodničkog tepiha i kaže:

-Evo gospođo! Ako ovaj usisivač ne može da usisa ovu kravlju balegu, ja ću je lično pojesti! Kunem se!
-Počni polako da se saginješ. Kod mene danas sve do uveče neće doći struja!

Možda je posle toga došao u našu zgradu :think:

:rotf::hahaha:

E sad kada ga toliko nahvali, evo ti iskustva korisnika Kirby usisivaca, a i pomalo prodavca polovnih aparata Kirby. Prvo cena, bez mnogo muke moze da se nadje u USA za 1300 usd u maloprodaji sa porezom a uz malo srece u tu cenu dace ti i tri godine garancije (bio i video), da ne pominjem da je veleprodajna cena za dilere naravno bez poreza jer je export u pitanju ne vise od 700 usd. Pa neka vas sa porezom i transportom i izadje 1000 EUR a ne izadje sigurno, sumanuto je da ga prodajete sa 100% zarade. Evropska cena je jos zanimljivija, od 600-800 eur moze se naci nov G10 u kutiji neotpakovan, samo pregledaj e-bay. Ako ti je problem transport, i licitiranje, bez problema mogu da ti organizujem da ti za 20% od te sume stigne do Beograda u roku od 10 dana. Kvalitet samog aparata je stvarno vrhunski, to stoji, jak i masivan. Mada ako imate kucu na sprat, supruga ce da rodi mecku ako ga nosi na sprat jer je pretezak i glomazan. Tehnologija je stara, pa je aparat bucan kao kompresor. Funkcionalnost... samo rotaciona glava vredi i vrhunska je stvar koja ne postoji kod drugih usisivaca. Svi ostali dodaci su potpuno zanemarljivi i u odnosu na druge usisivace podjednako funkcionalni. Naravno i mocna glava ima svoje mane.. idealna za vece povrsine tepiha i vece komade namestaja, kod manjih tepiha i staza morate pridrzavati nogom tebih jer ga pri kraju usisa, ili da svaki cas dizete i spustate mocnu glavu. Ako imate cupavi tepih pa jos i ako je skup, nemojte ga usisavati kirbijem, vrlo brzo ce ga osisati. Kod manjih komada namestaja, za zene je takoreci nemoguca misija, svaki cas se mora ceo aparat podizati rukama jer ako ne pazite ocas sklizne sa kreveta na pod, Ako mislite da mozete da usisavate po kuci kompletan pod sa mocnog glavom prilicno cete se namuciti. jer aparat zbog tezine i gabarita, manevrise kao mrtav medved, usisavanje coskova, oko namestaja, stolica, ispod kreveta, to zaboravite, morate skidati glavu (opet komplikovano za zene) i stavljati crevo, a sa crevom funkcionise kao obican usisivas od 50 eur. Znaci racunajte slobodno da pored Kirbija morate imati i jedan manji usisivac sa kojim mozete na brzinu usisati kucu, jer dok pripremite Kirbi treba vam malo vise vremena. Znaci koristice vam samo za velika spremanja i usisavanje namestaja dva puta mesecno kao kod mene u kuci, a sve ostale potrebe zavrsava mali usisivac. U prevodu za stan manji od 100 kvadrada, bacate pare na Kirbi pa ma koliko ga platili. Pouzdanost.... da je neunistiv, nije, nagledao sam se mrtvih Kirbijevih motora itekako. Naravno nisam nii pomisljao da ih nosim u ovlasceni servis na remont, jer vam to moze odraditi svaki malo bolji majstor (vikler motora) ako ga zamolite jer je rasklapanje malo duzi proces, u sustini za 100 eur mozete ponovo imati dobar motor koji ce vas godinama sluziti.Takodje rezervne delove potrazite po oglasima, tacnije ima jedan momak u Kraljevu, koji ima skoro sve za Kirbi dosta povoljnije nego u ovlascenom servisu. Sad cena od 2000 eur koliko ga prodaju kod nas ovi kao zvanicni uvoznici jeste malo sumanuta, a daleko od toga da je povoljna. Razumem i njih na neki nacin jer kod nas je sve moguce, covek kupi usisivac, da prvu ratu 100 eur, i onda ga ne mozes nikad vise naci, nema ni njega ni para ni Kirbija. A i ako dodje do suda sudije bas ne gledaju blagonaklono ovakav vid prodaje, a pogotovo sto nikad nisam cuo da je neko dobio fiskalni racun na iznos od 220000 din koliko kosta kod njih aparat. Po novom zakonu kupac ima pravo da bude nezadovoljan i da vrati aparat iako ga je koristio u roku od 15 dana od kupovine, bez objasnjenja, i ako i to dodje do suda, mrka kapa za prodavce. A i desavalo se da ih sopstveni radnici zavrnu, nezadovolljni platom, prodavac napravi sam 3-4 lazna ugovora, uplati iz dzepa prvu ratu i na taj nacin dodje to 3-4 nova aparata za male pare koje uz malo srece moze prodati po 800 eur po komadu. Uglavnom moja preporuka za kupce, ako bas zelite Kirbi, odaberite dobar polovnjak, nebitno koji model, sve je to isti djavo, od opreme ne uzimajte nista, osim mocne glave i eventualno creva sa dodatcima, one gluposti kao oprema za farbanje, masazu, poliranje, itd ne bacajte pare, Solidan polovnjak moze izaci oko 200 eur i uz malo srece ima da vas lepo sluzi godinama, a i cim ga kupite shvaticete da bi ste ispali najveca budala da ste za nov dali 2000. Naravno ovo se ne odnosi na one koji imaju kuce od 400 kvadrata pa navise i naravno toliko kvadrata tepiha, Njima za takav objekat treba nov kirbi, a i njih bas briga za sve njegove mane, kad sa kirbijem radi posluga.

Mogao bih s tobom popiti gajbu piva.

Ovaj, nije to tako loša stvar, da se sad manem zezanja. Samo je ne bih nikad kupio. Ali nikad ne reci nikad... Meni se dopadaju oni mali roboti-usisivači. Rekao sam sebi jednog dana - ako ikada budem imao od čega da napravim kuću, biće sva sa pločicama i podnim grejanjem, a usisavanje će raditi taj mali robot, plus nameštaj će ceo biti odignut ne bi li cela kuća vazda bila cakum-pakum čista.

Back