PRODAVANJE DUSE - NACIN, ISTINA, ZABLUDA

Cao svima,
citam ove vase Teme i Priloge jer sam bas to i trazio da nadjem na Internetu. Sve to me primoralo da napisem i ja par Recenica o nekim mojim isustvima kroz Zivot.Naime bio sam ozenjen sa jednom Devojkom koja je uvek bila jako dobra Glumica u svemu i u zivotu je uvek zanimalo samo da dobro prodje tj. u stvari jako veliki Egoista. Kroz moje nesuglasice snjom koje su bile skoro svakodnevne posle nekih par godina vise nisam mogao to sve da izdrzim i rastao sam se od nje. Zeljan ljubavi , sloge i uzajamnog postovanja ja sam hrlio iz veze u vezu ne nalazeci sebe niti kod jedne od njih. Jednoga dana sa prijateljem sam otisao u jedan nas kafic u gradu (zivim u Nemackoj zbog toga kazem nasch jer je sefica jedna nasa Vestica hehe) . Moj prijatelj je usao prvi ja za njim. Za prvim stolom do vrata sam ugledao tu moju bivsu zenu. Ljudi moji evo sad se najezim kad na to opet pomislim, neznam dali je Bog dao i drugim ljudima tu moc da na drugoj osobi u datom momentu spoznaju tj. ugledaju da je ta doticna osoba "prodala dusu". Neznam kako ali ja sam to na njoj nekako video i prvo sta mi je palo na pamet bez nekih mojih Predrasuda, u vezi snjom,sam pomislio vidi prodane Duse. Prisao sam joj i rekao : Boze ....... sta se stobom desava zasto si toliko smrsala ? ona je samo gledala na ulicu jer kako se kasnije ispostavilo po nju je dosao njen Decko sa autom, tako da je stalno gledala jer ga je ocekivala. na to moje Pitanje mi nije nista odgovorila samo je rekla: Otkud ti ovde ? Posto se ja drzim kolko toliko moje vere u dobro i u Gospoda i Sina Bozijeg Isusa Hrista , mada je jako tesko u ovom Svetu ne podleci Izazovima koje nam nudi Sotona,pokusavam da odolim izazovima kroz molitve i prastam u molitvama svima onima koji su mi dusu trovali i zlo cinili jer i sam Gospod je rekao kakvu nadoknadu mozes ocekivati od Boga ako samo volis i postujes one koji tebe vole. Nego da se vratim toj mojoj bivsoj. Ja mislim da je ona dali druzeci se sa tom seficom tog kafica ili radi licnih materijalnih ineteresa na neki nacin prodala dusu djavolu jer sam ja to na njoj uspeo da vidim. Onda se pitam dali ta moja nesreca u Ljubavi koja traje od rastanka snjom ima neke veze sa njom jer se ponekad pitam pa nije moguce da od paar devojaka sa kojima sam imao veze ni sa jednom nisam uspe ostati dugorocno zajedno. Njoj kao da neko javi kad idem na date sa novom devojkom i ne javlja se po godinu dana i bas tada to vece kad idem na pice sa devojkom ona me zove , i pobrce mi svu pozitivnu energiju koju imam u sebi. Kroz molitve se borim protiv svega toga i jako mi dobro uspeva , ali bih ipak volio i molim se bogu da osnujem svoju porodicu sa normalnom devojkom i da to zlo zaboravim za uvek. Znaci ustanovio sam i svojim ocima video da je prodavanje duse djavolu ocigledno moguce i fakat koji se ne moze pobiti e sada na koji nacin se to desava dali su za to potrebni neke okultne molitve ili se desava jednostavno cisto onako to neznam. Eto napisao sam Roman o svemu i za kraj samo jedno : Sa Krstom casnim se pobedjuje uvek, nedajte da Sotona zavlada vasim dusama jer je Hristos ljubav, sreca svetlost i zivot. On mirise najlepsim mirisom , neka kroz vase Oci sjaji samo njegova Lepota, neka kroz vasa usta govori samo njegova razboritost i mudrost, neka u vasim dusama zivi samo Sveti Duh nasega Gospoda , a smrdljiva Sotona bude isecena Macem svetih Arhangela.

Cao novi sam tu. Prodavanje duse je zaista moguce. To sam video na jednoj osobi i evo sad se najezim kad o tome pricam. Za mene je pre te Situacije kad sam na mojoj bivsoj to ugledao rec "prodana Dusa" bila samo jedna Rec kao i milioni drugih i znacila je za mene recimo kad Zvezdin igrac predje u Partizan kaze se da je prodana Dusa jer je prodao Ljubav prema Zvezdi za neke materijalne Interese u recimo Partizanu. Ali vratimo se onom prodavanju Duse koje je stvarno, realno, vidljivo na jednoj osobi. Ja kad sam nju ugledao posle dugo dugo vremena u jednom kaficu:odmah sam bez nekih predrasuda pomislio:vidi prodala Dusu. Sad kome ,kako i za sta neznam ali koliko nju poznajem jako je veliki Materijalista i egoista tako da se najverovatnije radi da takve osobe ne nalezeci dusevni mir i srecu u Bogu i onome sto mu Bog pruza, prodaju ono najsvetije djavolu za prolazne materijalne stvari poput novca, Auta, imobilija ili uopste lazne sigurnosti koju nudi Djavo.Ona je bila jako smrsala pa sam nekako izustio i to: Boze sta se stobom desava zasto ti toliko smrsala? na to mi nista nije odgovorila.

moj ucitelj mr eckersly ima brkove kao hitler adolf pa mu se smejemo i zovemo ga hajl a jednom me cuo da ga zovem hajl pa me pitao sta to znaci a ja mu nisam rekao pa je nazvao caleta a cale ubio boga u meni i galamio mi kaze da mi ona ruzna rec hitler mamu eto tako mi je govorio dok me lemao moj cale a keva ga molila da prestane i rekla njemu da hitler njegovu majku ludu a ne zna keva da nije bolelo to cale vise galami nego sto lema jako blago a onda me kate i rainer u skoli zezali da sam postao zrtva holokausta

Nikolo Paganini je bio violinista iz kasnih 1700 tih.
Kao mali svirao je mandolinu, a sa sedam godina je poceo da svira i violinu.
Sa svojih jedanaest godina već je nastupao kao solista, a do trinaeste godine je postao poznat kao virtuoz na violini.
Sa devetnaest godina počinje da komponuje svoja djela i uči da svira gitaru.
Sa svoje dvadeset i tri godine je iskomponovao najkomplikovanija djela za interpretaciju na violini, a u dvadeset i sedmoj godini kreće na turneju gdje hipnotiše publiku.
Bio je blijed, bez donjih zuba i počeo je da se oblači u crno.
Kružile su glasine da je prodao dušu đavolu.
Međutim, on nije pokrenuo ta govorkanja, nije uradio ništa ni kako bi ih sprečio, čak, šta više, ohrabrivao je ljude da vjeruju u njih.
Kada su ga upitali za to, odgovorio im je da za njega ne postoji nikakvo drugo objašnjenje što tako dobro svira violinu.

Nikolo Paganini je bio violinista iz kasnih 1700 tih.
Kao mali svirao je mandolinu, a sa sedam godina je poceo da svira i violinu.
Sa svojih jedanaest godina već je nastupao kao solista, a do trinaeste godine je postao poznat kao virtuoz na violini.
Sa devetnaest godina počinje da komponuje svoja djela i uči da svira gitaru.
Sa svoje dvadeset i tri godine je iskomponovao najkomplikovanija djela za interpretaciju na violini, a u dvadeset i sedmoj godini kreće na turneju gdje hipnotiše publiku.
Bio je blijed, bez donjih zuba i počeo je da se oblači u crno.
Kružile su glasine da je prodao dušu đavolu.
Međutim, on nije pokrenuo ta govorkanja, nije uradio ništa ni kako bi ih sprečio, čak, šta više, ohrabrivao je ljude da vjeruju u njih.
Kada su ga upitali za to, odgovorio im je da za njega ne postoji nikakvo drugo objašnjenje što tako dobro svira violinu.

zanimljiva prica.
takodje, jako je zanimljiva i prica koja datira jos iz vremena inkvizicije, rec je o svetoj terezi od avile. dakle spanija.
ni za nju nije najjasnije je li ona to prodala svoju dusu i toliko puta bila spasena lomace, kasnije cak proglasena i sveticom. a pisala je besramno eroticne ode i hvaklospeve isusu... jako zanimljivih likova krije svetska istorija..

Cao novi sam tu. Prodavanje duse je zaista moguce. To sam video na jednoj osobi i evo sad se najezim kad o tome pricam. Za mene je pre te Situacije kad sam na mojoj bivsoj to ugledao rec "prodana Dusa" bila samo jedna Rec kao i milioni drugih i znacila je za mene recimo kad Zvezdin igrac predje u Partizan kaze se da je prodana Dusa jer je prodao Ljubav prema Zvezdi za neke materijalne Interese u recimo Partizanu. Ali vratimo se onom prodavanju Duse koje je stvarno, realno, vidljivo na jednoj osobi. Ja kad sam nju ugledao posle dugo dugo vremena u jednom kaficu:odmah sam bez nekih predrasuda pomislio:vidi prodala Dusu. Sad kome ,kako i za sta neznam ali koliko nju poznajem jako je veliki Materijalista i egoista tako da se najverovatnije radi da takve osobe ne nalezeci dusevni mir i srecu u Bogu i onome sto mu Bog pruza, prodaju ono najsvetije djavolu za prolazne materijalne stvari poput novca, Auta, imobilija ili uopste lazne sigurnosti koju nudi Djavo.Ona je bila jako smrsala pa sam nekako izustio i to: Boze sta se stobom desava zasto ti toliko smrsala? na to mi nista nije odgovorila.

pa, objasni malo kako ti je to izgledalo kao da je bas prodala dusu djavolu? meni vise lici na devojku koja krenula rdjavim putem.. naravno, i u tom smislu se moze govoriti o prodaji duse, mada vise tela, ali ovde govorimo konkretno o prodaji iste satani. da li je i koliko to moguce ili je samo metafora u pitanju.

da li je iko ikad video djavola?

Back