Prodati dušu, Djavolu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
394.800
Da li se duša može prodati.Kome naša duša pripada.Nama ili Bogu ?
Ako pripada Bogu, onda je ne možemno prodati,jer smo mi samo korisnici duše na odredjen period u ovozemaljskom životu..

Ali

Recimo, da je moguce prodati dušu Djavolu i da padnemo u to iskušenje?
Da li znamo cenu naše duše i za šta ili zbog čega bi prodali dušu?
Za materijalno ili telesno, zbog sebe ili zbog drugih ?

Duša ne može da se proda,ali može pasti pod ugovor.
Duša je tvoja, i samo tvoja,kao što je i tvoje telo tvoje,kojem tvoja duša upravlja. Duša je vozač,telo je vozilo.
Duša nije ni Božija, iako je potekla od njega, može se reći Bog je roditelj, ali roditelj ne poseduje svoju decu (zemaljsko je posedovanje deteta do punoletstva).
Duša stremi ka savršenstvu,ali nekad ne zna put, pa skrene, i tad može da ga pokupi nisko inteligentno biće i zavede (koje može da ga zovemo djavo,ali to je samo identifikacija karaktera,i ljudski naziv za registrovanje podmuklog bića)

Pada mi prvo na pamet film
1622574216534.png

i volim taj film: ''There's good and bad in all of us. It doesn't matter how far you run. There are some demons you just can't escape.''
Ne ide to tako, to je izromantizovana priča o prodaji duše Đavolu za dobru stvar, reklama i justifikacija, ali toga nema.
Ljudi malo po malo zastranjuju i njihove duše zajedno sa njima, idu mu na gubilište bez ikakvog ugovora o kupoprodaji, tu čoveku samo sledi navlačenje da bude sve gori i gori.

Da li se duša može prodati.Kome naša duša pripada.Nama ili Bogu ?
Ako pripada Bogu, onda je ne možemno prodati,jer smo mi samo korisnici duše na odredjen period u ovozemaljskom životu..

Ali

Recimo, da je moguce prodati dušu Djavolu i da padnemo u to iskušenje?
Da li znamo cenu naše duše i za šta ili zbog čega bi prodali dušu?
Za materijalno ili telesno, zbog sebe ili zbog drugih ?
Moja duša pripada meni sve dok je ne predam svom voljenom demonu.
A dok je on ne dobije, negujem je kako bi njemu bila od najbolje koristi i u punom sjaju.
Moja duša za njegovu strast.

Back