prodana dusa djavolu

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
da li ste spremni da date dusu djavolu, da bi ste dosli do sebi zacrtanih ciljeva?
npr. uclanite se u vladajucu stranku da bi sebi omogucili posao, donacije, neke privilegije koje ce da vam olaksaju zivot?
npr. da se odate prostituciji visokog ranga za koju vam je obecano da niko nece da sazna, da bi sebi obezbedili sredstva koja su vam nedostupna u realnim planovima?
npr. dodajte primer sta bi ste uradili kad bi vam to omogucilo....

Najlakse je odgovoriti NE, NIKAD.
A verujem da bih se na npr uclanila u vladajucu stranku ako bi to omogucilo dobar zivot meni i mojoj deci.
Po principu, gledaj od cega se zivi, ''za ideale ginu budale''.

U zavisnosti od toga kolika je covekova muka, i djavo je prihvatljiviji.
Druga je stvar sta bismo voleli...

da li ste spremni da date dusu djavolu, da bi ste dosli do sebi zacrtanih ciljeva?
npr. uclanite se u vladajucu stranku da bi sebi omogucili posao, donacije, neke privilegije koje ce da vam olaksaju zivot?
npr. da se odate prostituciji visokog ranga za koju vam je obecano da niko nece da sazna, da bi sebi obezbedili sredstva koja su vam nedostupna u realnim planovima?
sve sto covek ima, necim je platio.
neko placa ledjima, neko dusom.
ja i moja dusa smo dobro , hvala na pitanju, skromne smo i ..moze nam se.
ledja su stradala, al jbg..rekoh, necim se mora platiti.
svako da ono sto mu najmanje treba. ono, za cim najmanje zali. sta dobije zauzvrat..pa ono sto je zelio, valjda.
cesto ono sto zelimo, i ono sto nam treba nema veze jedno sa drugim.
sta ces..

Dakle, lepo se odmeri: sa jedne strane koliko je đavo crn, a sa druge kolika je korist. Onda se donese odluka.
U svakom slučaju ne bih išao toliko daleko da direktno nekom naudim, tipa - potkradanje humanitarnih fondova, ili deviznu babu sekirom u glavu, Raskoljnikov style... Ali štošta drugo, što da ne?

Dakle, lepo se odmeri: sa jedne strane koliko je đavo crn, a sa druge kolika je korist. Onda se donese odluka.
U svakom slučaju ne bih išao toliko daleko da direktno nekom naudim, tipa - potkradanje humanitarnih fondova, ili deviznu babu sekirom u glavu, Raskoljnikov style... Ali štošta drugo, što da ne?

Да не буде после - дала баба динар да уђе у коло а два да изађе.

Аха, све такве примају, директно из кинеског локала. Мало више треба за ту игру.

Eh, znam bolji primer... Komsinica iz kraja radila u onoj prodavnici sve za 100 kinti ili tako nekako. Uclanila se u biblioteku i bila par puta na sastancima oko nabavki novih knjiga. Zaposlili je u Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena plus joj platili da "zavrsi" fakultet u Boru.

Sad je neki shef u tom Ministarstvu, a ja joj na kafi uvek govorim da redovno placa godisnju clanarinu u biblioteci. Kaze da ima oko 65 crvenih.

Pa ako tako gledas prodali smo poslodavcu
Al zivot druga ije tece
Sto da ne iskoristis mogucnosti uclaniti se nije greh grev je kad zazes krades
Radim ko crnac ne prodajem dusu svaki poso i rad je casan

Eh, znam bolji primer... Komsinica iz kraja radila u onoj prodavnici sve za 100 kinti ili tako nekako. Uclanila se u biblioteku i bila par puta na sastancima oko nabavki novih knjiga. Zaposlili je u Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena plus joj platili da "zavrsi" fakultet u Boru.

Sad je neki shef u tom Ministarstvu, a ja joj na kafi uvek govorim da redovno placa godisnju clanarinu u biblioteci. Kaze da ima oko 65 crvenih.

То је један пример а заборављаш на хиљаде других који су остали на нивоу делитеља флајера уочи избора.

Другим речима, та твоја комшиница је свакако имала неки квалитет приде осим што је постала чланица библиотеке.

То је један пример а заборављаш на хиљаде других који су остали на нивоу делитеља флајера уочи избора.

Другим речима, та твоја комшиница је свакако имала неки квалитет приде осим што је постала чланица библиотеке.

Istina, fizicki dobro izgleda.

Upoznam momka iz Vrcina, clan aktuelne biblioteke. Bivsi direktor Zeleznice je iz Vrcina i njega i jos masu njih iz tog sela zaposlio u Zeleznici. Kaze da nabavlja potrosni materijal za svoje odeljenje gde radi, plata 45 crvenih.

Istina, fizicki dobro izgleda.

Upoznam momka iz Vrcina, clan aktuelne biblioteke. Bivsi direktor Zeleznice je iz Vrcina i njega i jos masu njih iz tog sela zaposlio u Zeleznici. Kaze da nabavlja potrosni materijal za svoje odeljenje gde radi, plata 45 crvenih.

Ти знаш баш оне који су успели. Ја опет знам оне који нису.

Ти знаш баш оне који су успели. Ја опет знам оне који нису.

Malo da dignem cifru... Usao u biblioteku u demokratsko vreme i u BG-u neki direktor u Direkciji za izgradnju. Po poreklu CG i odmah zaposlio sestrica kao kafe kuvaricu. Posto su mu bili dostupni planovi o buducoj izgradnji po BG-u, sestric kupovao zemlju od seljaka i posle par meseci tu su bili predvidjene pumpe za izgradnju, slucajno. Bio sam mu jednom u stanu koji ima ispod Francuske ulice i takav stan i opremu video sam samo u holivudskim filmovima.

Da sam na Noletovom mestu pio bih steroide. Sve ispod toga ne bi mi bilo dovoljno.

Back