Продаја идеја

Poruka
7.101
Где могу да продам идеје? Колика је потражња за њима на тржишту и колика им је цена?
Наиме, пун сам неких идеја, али не могу да их претворим у материјално, у опипљиво, немам средстава за тако нешто. Због тога ми требају људи са капиталом, који ће моћи да остваре моје идеје и да од профита, добију 40%, ја 60% рецимо, зависи од тога колико ко уложи у моју идеју и како се већ договоримо.
Да ли је тај посао плодан што би се казало и може ли се пристојно живети од њега?
Има ли овде неких особа који су заинтересовани за такву врсту сарадње и имају моћ и капитал да уложе у моје идеје? Има ли људи који имају искуства у том послу?

Хвала унапред.

Где могу да продам идеје? Колика је потражња за њима на тржишту и колика им је цена?
Наиме, пун сам неких идеја, али не могу да их претворим у материјално, у опипљиво, немам средстава за тако нешто. Због тога ми требају људи са капиталом, који ће моћи да остваре моје идеје и да од профита, добију 40%, ја 60% рецимо, зависи од тога колико ко уложи у моју идеју и како се већ договоримо.
Да ли је тај посао плодан што би се казало и може ли се пристојно живети од њега?
Има ли овде неких особа који су заинтересовани за такву врсту сарадње и имају моћ и капитал да уложе у моје идеје? Има ли људи који имају искуства у том послу?

Хвала унапред.

:hahaha:Ako možeš 10% da dobiješ to je ipak previše .Dobija se 2-3 % zavisno dali uspe ideja ili ne .Neće niko da uloži u nešto što nezna dali će uspeti.Ti moraš dati garanciju pa tek onda da tražiš pare.

Хвала унапред.

Пријатељу. Иденја нама не мањка. Увек смо их имали. Ја сам имао стотине идеја дневно. Неке су ми украли, а од неких сам направио приватан бизнис. Идеје ми Срби , верујем у го,илама имамо. А ђашто нам због тога није боље? Па зато што је првобитна акумулација код нас по други пут одрађена вештачи на силу и од стране не доборнамерних људи, који нису родољуби.

Ideja sama po sebi ne moze da se zastiti nikakvim pravom . Mada postoje neki sajtovi u U.S. gde mozes da potpises ugovor o zastupanju neke ideje , i ocekivanju neke dobiti . Ideja sama po sebi ako je realizovana moze da dobije potvrdu na nekom sajmu tipa eureka , i pre patentnog prava .
No, poznajem coveka koji je izmislio najsavrseniji transmiter zvuka na svetu , i koji je trazio samo 10 centi po komadu ( 10 centi x 100 miliona vozila sa novim medijem i zvucnicima nije mala para ),
nasto su mu svetski elektronski giganti odgovorili da je to njegovo delo savrseno ali da posle toga industija ne bi imala sta da proizvodi novo iz te oblasti .
Ideje iz oblasti ekonomije se postavljaju na wiki , pa ako to neko snimi i otkrije toplu vodu , mozes da ocekujes nobela.

Е ајд сад озбиљно, иначе сам се спрдао.
Јел постоји стварно могућност да се идеја прода? :lol:
Рецимо имам идеју за неки ТВ програм, неки рекламу и шта треба да одем рецимо у Пинк и тамо кажем на шалтеру: Добар дан, желео бих да продам идеју за једну рекламу.

Хвала унапред.
Nisam nikada ,,prodao' nekome ideju za posao,ali sam bio licno prisutan kada je moj rodjeni brat jednom telcu dao ideju za posao.U to vreme,i mi kod kuce-ja tad nisam bio ozenjen i nisam se jos bio odvojio-i taj lik smo imali jednaku kolicinu novca za otvaranje nekog posla.Kako sam ja bio jos na studijama,moj se glas prakticno nije ni racunao,pa je stoga moj ,,pametni" batica dao ideju sa kojom se tip prakticno odlepio za sva vremena od siromastva.Mi smo par godina kasnije,zahvaljujuci tudjmanu,otisli sa tih prostora bez para i bez ideja,,kako napraviti posao bez pocetnih sredstava".Dakle,sve zavisi od novca sa kojim raspolazes i sa ,,jacinom'ideje.Cim izustis ideju,ona prakticno nije vise tvoja.Investitori tesko inace lome kada donose odluku o vadjenju svojih para iz dzepova za pokretanje nekoga posla.To nije samo kod nas,to je tako svugde.Gledao sam nedavno jednu dobru tv emisiju o ljudima koji su ili pronalazaci neceg novog ili su malo preuredili neke proizvode koje danas naveliko koristimo.Pogledaj tu emisiju,to je nekih 40-tak minuta,a kazuje dosta.Imas ideju,zatim realizaciju,pa razgovor sa jednim strucnim licem koje odlicno poznaje trziste,pa zatim odlazak po preporuci na razgovor o zavrsnim koracima da se proizvod pokaze kakav bi bio u prodaji i na kraju prezentacija pred investitorima i njihova odluka,,da' ili,,ne' i zasto su doneli koju odluku.Mislio sam,za neke ideje koje su predstavljene na pocetku emisije,da imaju glat-prolaz,medjutim kasnije se ispostavilo da nisam bas bio potkovan znanjem.Evo ti link,a ako ne zelis cekati subotu,proguglaj imaju dosta proslih epizoda,polovicnih ili u trejlerima.pozz...http://port.rs/ucini_me_pronalazace...ms.film_page?i_perf_id=606470143&i_topic_id=1

Пријатељу. Иденја нама не мањка. Увек смо их имали. Ја сам имао стотине идеја дневно. Неке су ми украли, а од неких сам направио приватан бизнис. Идеје ми Срби , верујем у го,илама имамо. А ђашто нам због тога није боље? Па зато што је првобитна акумулација код нас по други пут одрађена вештачи на силу и од стране не доборнамерних људи, који нису родољуби.

E moj prijatelju ima ovde dosta dobronamernih ljudi koji su rodoljubi a dosta bogati ali samo kad pročitaju mišljenje naših ljudi koji žive u Srbiji o nama koji smo van zemlje i koji smo radili za to što bismo želeli da uložimo u tu našu zemlju da bude bolje i vama i nama ,ja se uvek razočaram a tako nadam se i drugi.Pa gde brate da ulažem za te ljude koji mi misle loše i brukaju nas javno ovde na krsti a o pogrdnih reči i da ne govorim.

Хвала унапред.

U Srbiji to ne znam jedino preko nekog poznanstva ili da neko zalozi hipoteku na neku nekretninu ako si toliko siguran .... ;-)
U Americi to rade uglavnom na sajtu https://angel.co/ ako je u pitanju biznis ideja. Skupis novac i onda ako uspe uspe :D

E moj prijatelju ima ovde dosta dobronamernih ljudi koji su rodoljubi a dosta bogati ali samo kad pročitaju mišljenje naših ljudi koji žive u Srbiji o nama koji smo van zemlje i koji smo radili za to što bismo želeli da uložimo u tu našu zemlju da bude bolje i vama i nama ,ja se uvek razočaram a tako nadam se i drugi.Pa gde brate da ulažem za te ljude koji mi misle loše i brukaju nas javno ovde na krsti a o pogrdnih reči i da ne govorim.

А ти неемој онда. Шта да ти кажем. Ја сам се вретио из иностранства, и овде организовао посао. И нисам се покајао ни једног часа. То што ми је Отаџбина под окупацијом , сасвим је друга ствар. И то ће проћи. У сваком анроду има свакаквих. Зависи каквоим очима их гледаш.
На жалост, у Србији се родољуби нису обогарили, него они други.

А ти неемој онда. Шта да ти кажем. Ја сам се вретио из иностранства, и овде организовао посао. И нисам се покајао ни једног часа. То што ми је Отаџбина под окупацијом , сасвим је друга ствар. И то ће проћи. У сваком анроду има свакаквих. Зависи каквоим очима их гледаш.
На жалост, у Србији се родољуби нису обогарили, него они други.

I ja se vracam isto tako cim Srbija udje u NATO i EU. Pre svega u NATO. To ce mi biti znak da je Srbija na pravom putu i da je klima za biznis povoljna u smislu sigurnosti. Takodje cu se sigurno vratiti da otvorim biznis kao i ti. Naravno sacekacu da vidim jos malo da se potvrdi da je Srbija na pravom putu.

Sad ce uskoro , kad dodje Vuk na vlast :)
P.S. a kako to NATO utice na sigurnost poslovanja ?
Utice veoma. Meni konkretno NATO alijansa je donela slobodu za vreme Milosevica (ok ne direktno ali su oslabili rezim Slobodana Milosevica do maksimuma) pa je nakon godinu dana (kada se narod opametio) Milosevic i konacno pao. Ja sam im zato zahvalan i vecno cu im biti zahvalan. Da li je bilo zrtava jeste ali treba uzeti u obzira da sam ja bio i spreman zivot da dam samo da se zlocinacki rezim Slobodana Milosevica ukloni.
Konkretno zasto je sad posle 13 godina NATO bitan? Pa bitan je jer ja ne zelim da meni neki "lokalni" mocnici odlucuju o svemu i svacemu (jer sam vec imao problema sa drzavnim kriminalom) nego zelim da kakva pravila vaze za Madjarsku takva da vaze i za Srbiju. Sto prakticno znaci hocu da vidim duboke integracije u sistem Evropske Unije. Tada ce to za mene biti znak da je Srbija krenula pravim putem i da postajemo Evropljani i deo Evrope. Kada se to ustanovi sigurno se vracam u Srbiju i otvoricu biznis. Dotle sam jos uvek ovde na prikupljanju zanata ;-)
Smatram da ce sledecih 5-8 godina biti presudnih za ulazak u EU i mnogo toga ce se vec znati u sledecem mandatu posle izbora. Zato ja posmatram sve to odavde jer nemam vise zivaca da se borim za demokratiju i neo-liberalni kapitalizam (verovatno zato sto sam se umorio posto sam od '91 al bukvalno bio na ulici).
Ulaskom u EU i NATO Srbija postaje jedno stabilno okruzenje za biznis i sigurnost ce biti znacajno povecana.

Konkretno na primer ulaskom u EU i NATO Srbija nece moci da saradjuje sa Rusijom kako joj se cefne ili da im poklanja NIS i jos da im se omoguci monopol do 2040 godine. To je nedopustivo. Nama treba neo-liberalna ekonomija ali sa direktivom iz Brisela a ne Beograda.

I ja se vracam isto tako cim Srbija udje u NATO i EU. Pre svega u NATO. To ce mi biti znak da je Srbija na pravom putu i da je klima za biznis povoljna u smislu sigurnosti. Takodje cu se sigurno vratiti da otvorim biznis kao i ti. Naravno sacekacu da vidim jos malo da se potvrdi da je Srbija na pravom putu.

Онда не планирај. Србија, надам се неће ући у НАТО. И какве везе то има са било чиме. За тебе је нато прави пут. Имамо ми тако лудака моки мисле да је прави пут Србије, да сви Срби приме ислам. Да ли стварно мислиш да је Србија на правом путу , ако постане као Албанија. Или заправо толико страшно желиш да српски дечаци једног дана пале руска села са све житељима до темеља? А после да Србија деценијама трпи сасвим оправдану руску окупацију? Хе бо те прави пут, и та твоја надувена, малограђанска, скоројевићка, снобистичка, зицерашка надутост. Људи који су оддлазили у опште у инотранствно, могу се очигледно поделити у три различите групације. 1Они који никаквог другог избора нису имали. 2.. Авантуристи. 3. Они који суотишли ,, јер су лоши људски материјали. Још и нисам видео овај твој хрватско'албански политикантски памфлет. Надам се да се никад нећеш вратити. А ако се вратиш, Такви глупаци нам не требају. Ти би живот дао под шаховницом или црни орловимна, само да СМ умре, Зар не. Хе бе оте он. Он је био југословенска свиња. Није био Србин, ал је био већи човек од тебе једно триста пута. Успут , трабуњаш о стварима о којим апојима немаш. О НИСу, Сартиду, Фрикому, ти немаш благе везе.

Pa,koji vam je....kakve veze ima ulazak u NATO sa oporavkom privrede????Nasa privreda ne funkcionise iz sasvim drugih razloga,a ne zato sto jeste ili nije clanica NATO pakta.Ovde neki ljudi pisu takve gluposti da to nije normalno....Evo,kako su dobro mislili svojoj zemlji i narodu oni koje su doveli na vlast likovi na cijoj je strani NATO pakt i EU...

Frka pocinje na 3.30...ali preporucujem da se klip ceo pogleda,jer je to sto se desilo naprosto neverovatno.

Poslednja izmena:
Онда не планирај. Србија, надам се неће ући у НАТО. И какве везе то има са било чиме. За тебе је нато прави пут. Имамо ми тако лудака моки мисле да је прави пут Србије, да сви Срби приме ислам. Да ли стварно мислиш да је Србија на правом путу , ако постане као Албанија. Или заправо толико страшно желиш да српски дечаци једног дана пале руска села са све житељима до темеља? А после да Србија деценијама трпи сасвим оправдану руску окупацију? Хе бо те прави пут, и та твоја надувена, малограђанска, скоројевићка, снобистичка, зицерашка надутост. Људи који су оддлазили у опште у инотранствно, могу се очигледно поделити у три различите групације. 1Они који никаквог другог избора нису имали. 2.. Авантуристи. 3. Они који суотишли ,, јер су лоши људски материјали. Још и нисам видео овај твој хрватско'албански политикантски памфлет. Надам се да се никад нећеш вратити. А ако се вратиш, Такви глупаци нам не требају. Ти би живот дао под шаховницом или црни орловимна, само да СМ умре, Зар не. Хе бе оте он. Он је био југословенска свиња. Није био Србин, ал је био већи човек од тебе једно триста пута. Успут , трабуњаш о стварима о којим апојима немаш. О НИСу, Сартиду, Фрикому, ти немаш благе везе.

Nisi u pravu. Ja se ne zalazem za sahovnicu niti crne orlove vec iskljucivo za moju zastavu
Licno sam takodje protiv bilo koje religije tako i muslimanske jer samtram da su nas te sujeverne podele i dovele do ratova unutar Evrope.

Ono sto je za mene bitno jeste sigurnost. Sigurnost se povecava integracijama na globalnom nivou. Eto sta je bilo kada smo dozvolili Milosevicu da se igra drzave ili Kostunici. Treba da se ogranici samostalnost i suverenitet svake od ovih zemalja u EU ukljucujuci i Srbiju sa svim regionima oko nje. Kada se to desi ja cu se osecati sigurno.
Takodje u nekoj daljoj buducnosti treba uvesti obrazovanje na engleskom jeziku kao zvanicno obrazovanje u celoj EU time bi se uklonila i poslednja prepreka razlika koja postoji medju nama Evropljanima. Na primer tako je u Indiji stariji ljudi pricaju hindu ali sve novije generacije pricaju iskljucivo engleski. Time bi dobili trziste od 400 miliona ljudi bez granica, sa istim jezikom, sa istim biznis sistemom. Naravno potrajace sve ovo jos 40 godina zbog retrogradnih snaga koje jos uvek imaju uporiste (oko 10%) ali su najglasniji.
Meni za biznis u Srbiji ce dovoljno biti da vidim da je Srbija na pravom putu i siguran sam da ce se to definisati sad u sledecem mandatu vlade. Jer sam siguran da ce se 90% gradjana opredeliti za politiku koja nas vodi u EU i NATO.

Integracije u EU i NATO i STO za mene znace SIGURNOST. Sigurnost investicije, sigurnost zivota po pitanju bezbednosti, bezbednosti kapitala, bezbednosti hrane i svake druge bezbednosti. Naravno kada Srbija udje u EU zarade vise nece moci da budu EBITDA 40% kao sto je slucaj u tranzicionim mahinacijama ali ce i sigurnost biti daleko veca.

Poslednja izmena:

Back