PROCUREO TAJNI PLAN SLOBODANA MILOŠEVIĆA ZA OKUPACIJU HRVATSKE: Ovaj tekst je DIGAO BALKAN NA NOGE!

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
36.497
nije mi u praksi da otvaram teme, jer to uvek umesto mene ucini neko drugi i za to sam mu zahvalan. Medjutim, ovog puta nisam mogao "izdrzati" pa sam "pozurio" da otvorim diskusiju o ovoj temi koju sam jutros procitao u "ESPRESO"
(https://www.espreso.rs/svet/hrvatsk...u-hrvatske-ovaj-tekst-je-digao-balkan-na-noge)

moram reci hrvatskom novinari Gerovcu da je njegov strah bio opravdan...........HRVATSKA i hrvatski narod danas zive upravo tako kako je Gerovac u svojim mislima pretpostavljao "sta bi bilo kad bi......." I TO U NANO-MIKRONSKOM DETALJU, samo, sto reci Milosevic, Srbija,.......treba da zameni sa AMERIKA.
Postoji li ijedan Argument koji ovo moze da pobije?

Da cujem.........

samo se pitam, kako hrvatski narod reaguje na ovako "inteligentnu" analizu sopstvenih strahova gospodina Gerovca.Verujem da je 99,9 posto hrvata , istog momenta kada su procitali ovaj tekst iz ESPRESSA, odmah mislilo isto kao i ja................jer ne postoji drugi zakljucak. To je danasnja hrvatska realnost .........i bez srpske "okupacije".................Valjda ce jednog dana saznati i ko im je klao decu i zene po istocnoj i zapadnoj Slavoniji, Krajini, BIH............isto tako kao sto je vec mnogo srba shvatilo KO JE TADA STOJAO IZA SVIH TIH UZASA KOJE SU POCINILE "HRVATSKE POSTROJBE" PREMA SRPSKOM NARODU.

nije mi u praksi da otvaram teme, jer to uvek umesto mene ucini neko drugi i za to sam mu zahvalan. Medjutim, ovog puta nisam mogao "izdrzati" pa sam "pozurio" da otvorim diskusiju o ovoj temi koju sam jutros procitao u "ESPRESO"
(https://www.espreso.rs/svet/hrvatsk...u-hrvatske-ovaj-tekst-je-digao-balkan-na-noge)

moram reci hrvatskom novinari Gerovcu da je njegov strah bio opravdan...........HRVATSKA i hrvatski narod danas zive upravo tako kako je Gerovac u svojim mislima pretpostavljao "sta bi bilo kad bi......." I TO U NANO-MIKRONSKOM DETALJU, samo, sto reci Milosevic, Srbija,.......treba da zameni sa AMERIKA.

Da cujem.........

Zaista grozan scenario za Hrvate, ali na svu srecu oni uz pomoc Zapada a prvenstveno preko svoji ljudi Tadica, Seselja i Vucica ekonomski okupirase Srbiju, tako da se nekako da zivjet'...:neutral:

Zaista grozan scenario za Hrvate, ali na svu srecu oni uz pomoc Zapada a prvenstveno preko svoji ljudi Tadica, Seselja i Vucica ekonomski okupirase Srbiju, tako da se nekako da zivjet'...:neutral:
pa to su upravo ti "ustupci i nagrade" kojima su americki poslusnici u hrvatskoj nagradjeni...........HRVATI (u svakom slucaju ne narod vec prljavi pojedinci tipa MILO DJUKANOVIC) kupuju sve po Srbiji........bez mnogo inteligencije moze se pretpostaviti odakle im novac.
Svaki prosecan hrvat ce danas stanje u Hrvatskoj opisati tacno onakvo, do u detalj, kako je to zurnalist Gerovac dozivljavao u svojim "nocnim morama i jezama....." cim cuje ime Srbija........................A "VRHUNAC" CELOG TEKSTA JE KRAJ..........."
"............I tako idu slike, hvata me jeza, ali onda se trgnem, jer mi smo, na svu sreću, u ratu pobedili."

dobar sarkazam :hahaha:
"šta bi se dogodilo da je Srbija, odnosno Slobodan Milošević, pobedila u ratu 1991.
. Recimo, potpuno sam siguran da bi nas Srbi odmah u startu ponizili do te mere strašno da bi nam za predsednika, guvernera nametnuli bivšeg oficira JNA.
u vrlo kratkom vremenu bi iz države pobeglo, procenjujem, od 300 do 500 hiljada ljudi.
.. I tako idu slike, hvata me jeza, ali onda se trgnem, jer mi smo, na svu sreću, u ratu pobedili.

tekst je zafrkancija

kao milosevic bi uradio hrvatskoj ono sto im se i desilo

recimo okupator ( u tekstu milosevic) bi ih slao na tudje granice ( salje ih nato)

upravo u tome i jetse poenta..................hrvati danas tako zive......AL NE POD SRPSKOM VEC POD AMERICKOM OKUPACIJOM.
Gerovca stvarno treba da hvata jeza............jer ovo sto se danas dogadja hrvatskom narodu nije njegova "nocna mora...." vec , nazalost, REALNOST.

Plaši me što ustaše polako shvataju da im je ipak bilo bolje dok im je Srbija bila ekonomska kolonija pa kako su dvolični i ljigavi za nekih 20-30 godina će opet tražiti nekakvo ujedinjenje sa Srbima u stilu ko nas bre zavadi a da će se kod Srba opet se naći neki slepi ili kratkovidi vođa kome je više stalo do vlasti nego do svog naroda
Hrvati su siromašan narod i sa resursima i sa ljudima i sa moralnim vrlinama koji osim italijanskog mora nemaju ništa drugo
...ah da,nogomet im je nije toliko korumpiran kao u Srbiji

Da cujem.........

I meni procurelo

Plaši me što ustaše polako shvataju da im je ipak bilo bolje dok im je Srbija bila ekonomska kolonija pa kako su dvolični i ljigavi za nekih 20-30 godina će opet tražiti nekakvo ujedinjenje sa Srbima u stilu ko nas bre zavadi a da će se kod Srba opet se naći neki slepi ili kratkovidi vođa kome je više stalo do vlasti nego do svog naroda
Hrvati su siromašan narod i sa resursima i sa ljudima i sa moralnim vrlinama koji osim italijanskog mora nemaju ništa drugo

I u nogometu im ne kandidovaša Modrića za najboljeg fudbalera sveta ... ne radi više lova , kao prošle godine, pa ga se niko nije ni setio .
Mišel je ćorkiran

.................."nazalost", moramo se pripremati i za takav Scenario. Za sada nam je AMERIKA garant da, ideja stvaranje neke zajednice medju balkanskim narodima , ne moze postojati ni kod Zil Verna.................ali AMERIKA ubrzano tone ( povlaceci za sobom i razne KOMSIJE, JAMIJE, BLAJBIJE.....) i mi srbi morace da se polako privikavamo na tu "uzasnu" buducnost, da opet zivimo sa hrvatima u istoj drzavi.

I u nogometu im ne kandidovaša Modrića za najboljeg fudbalera sveta ... ne radi više lova , kao prošle godine, pa ga se niko nije ni setio .
Mišel je ćorkiran
Опет коментаришеш ствари које не разумеш. Је л’ ти речено неки дан да одмориш?

Опет коментаришеш ствари које не разумеш. Је л’ ти речено неки дан да одмориш?

Šta treba da se razume u činjenici da FIFA nije kandidovala "najboljeg" igrača prošle godine, a da je g-din Platini ćorkiran zbog korupcije .
Kada sam pisala da gledamo korupciju na delu, vi ste smatrali da se"ne razumem" ... Evo vidiš da je bilo tačno

No nije tema, bila je samo napomena kolegi.

Prijatan dan.

Šta treba da se razume u činjenici da FIFA nije kandidovala "najboljeg" igrača prošle godine, a da je g-din Platini ćorkiran zbog korupcije .
Kada sam pisala da gledamo korupciju na delu, vi ste smatrali da se"ne razumem" ... Evo vidiš da je bilo tačno

No nije tema, bila je samo napomena kolegi.

Prijatan dan.
Треба да се разуме то да нити играш нити пратиш фудбал и стога то није јасно да је Душан Тадић ове године у топ10 кандидата, а Вен Дајк тренутно води иако није био нигде на видику прошле године.

Поновићу - женско си. Политика и фудбал су две последње ствари које ти требају у животу.

Треба да се разуме то да нити играш нити пратиш фудбал и стога то није јасно да је Душан Тадић ове године у топ10 кандидата, а Вен Дајк тренутно води иако није био нигде на видику прошле године.

Поновићу - женско си. Политика и фудбал су две последње ствари које ти требају у животу.

Evo ulazimo u raspravu na temi gde joj nije mesto

Nije potrebno preterano biti expert za fudbal da bi se prepoznala korupcija .

Aj doviđenja .

Da cujem.........

Članak namenjen maloumnima ... obično ispiranje mozga, kakvo se i kod nas dešava

Zamena teza , opiše ti stvarnost, a onda kaže e to bi bilo da je , u ovom slučaju, Milošević okupirao, ali pošto nije to je izbegnuto

Imali smo bezbroj ovde verbalnih klinčeva sa likovima koji nasedaju na ovakav tip vesti ... evo vam primer moje diskusije i na ovoj temi sa Klasično Liberalnim tipom ....

Ovo je plakanje i sudar hrvata sa realnoscu. Skoro cetvrt veka od kada su na poklon dobili drzavu, uz svu pomoc koju su imali, nisu uspeli da naprave nesto sto lici na jednu normalnu civilizovanu tvorevinu. Ranije je bilo lako, oni bi bili Menhetn, samo da nije Srba, bilo u Kraljevini, bilo u SFRJ. Ono, Zagreb radi, Beograds se gradi, sve im se krade, uskracuje, oni su podjarmljeni. Slican pogled su imali naravno i ostale Ex-Ju republike a danas drzave.

Medjutim kako je koja dobila nezavisnost (poslednje dve da uzmemo CG i uslovno Kosovo), oni i dalje nisu ni blizu nekom standardu, ili stanju u drustvu koje lici na normalno, na zapadno (ne racunam Slovence, jedini koji su valjda zbog blizine civilizacije postali ozbiljlnija drzava). Samo sto sada nema Srba da kukaju kako je zbog nas. E to je taj sudar sa realnoscu koju autor ovog teksta dozivljava.

Sada je tu njihovu fantaziju nazvanu "velikosrpstvo" i slicno zamenio drugi veliki protivnik, veliki zli zapad. Da podsetim, isti onaj zapad koji im je bukvalno sve progledao kroz prste za sva moguca sra.nja koja su cinili 90ih, progledao kroz etnicko ciscenje u "oluji", danas oni smatraju zapad novim okupatorom. Odnosno delimicnim okupatorom, ovde kapiram da je ovo pre svega kritika njihove elite koja se ponasa kao neka okupatorska sila. Sustina je ta da nema vise Srba krivaca, mada nas i dalje rado pomenu, vec neuspeh da izgrade drzavu je na njima samima. Jer uspeli su od poklanjanja nezavisnosti da naprave drzavu iz koje se stotine hiljada iselilo i gde su mnogi u redu sa iseljenje.

To malo siri pricu, zasto nijedna, ili skoro nijedna zemlja Balkana nije uspela da napravi nesto sto lici na normalnu drzavu. Iz onog Ex-Ju kontigenta svi su krivili Srbiju. Sada se vidi da su oni bili nesposobni. Mi smo sa druge strane krivili zapad i za razliku od ostalih, mi smo to delimicno i mogli da cinimo, jer smo na najdirektniji nacin (kroz bombardovanje, sankcije i otimanje teritorije) pretrpeli najvecu stetu. A za neke istorijske zablude nismo mi, sa pravom, krivili ni hrvate ni ove ni one, vec nase tadasnje vodje i "vizionare". Iako i mi nekada trazimo nerealan alibi, znamo da budemo samokriticni, nekad i previse samokriticni, ono sto drugima prastamo sebi ne prastamo.

Ovo ne govorim kako bih sad od nas samih napravio neke mudrace, ali definitivno realnije prihvatamo trenutno stanje. Jer imali smo sansu da budemo veliki, da se sami pitamo za mnoge stvari ali smo sopstvenim zabludama dosli do toga da budemo zemlja treceg sveta na Balkanu.

Хрватска реалност је таква да је флаша пива (стакленка о,5Л) у продавници 7-7.29 хрк (скоро еуро), да је лименка пива 10 хрк, хљеб од 7 хрк, паштета од 7 хрк... Ипак сад могу слободно "барјачити", носити црне униформе и ићи у исељеништво.

Slobin jedini tajni plan je bio kako da skuci sirotu porodicu, a pre svega sina Marka da se jadan ne muci i nosi gajbice.

on je crnogorac........a crnogorci za fotelju decu prodaju. Znaci , mislio je samo na sopstveno debelo meso. Marko je imao samo "kolateralnu " korist, kao i sestra mu Marija.

Ovo je plakanje i sudar hrvata sa realnoscu. Skoro cetvrt veka od kada su na poklon dobili drzavu, uz svu pomoc koju su imali, nisu uspeli da naprave nesto sto lici na jednu normalnu civilizovanu tvorevinu. Ranije je bilo lako, oni bi bili Menhetn, samo da nije Srba, bilo u Kraljevini, bilo u SFRJ. Ono, Zagreb radi, Beograds se gradi, sve im se krade, uskracuje, oni su podjarmljeni. Slican pogled su imali naravno i ostale Ex-Ju republike a danas drzave.

Medjutim kako je koja dobila nezavisnost (poslednje dve da uzmemo CG i uslovno Kosovo), oni i dalje nisu ni blizu nekom standardu, ili stanju u drustvu koje lici na normalno, na zapadno (ne racunam Slovence, jedini koji su valjda zbog blizine civilizacije postali ozbiljlnija drzava). Samo sto sada nema Srba da kukaju kako je zbog nas. E to je taj sudar sa realnoscu koju autor ovog teksta dozivljava.

Sada je tu njihovu fantaziju nazvanu "velikosrpstvo" i slicno zamenio drugi veliki protivnik, veliki zli zapad. Da podsetim, isti onaj zapad koji im je bukvalno sve progledao kroz prste za sva moguca sra.nja koja su cinili 90ih, progledao kroz etnicko ciscenje u "oluji", danas oni smatraju zapad novim okupatorom. Odnosno delimicnim okupatorom, ovde kapiram da je ovo pre svega kritika njihove elite koja se ponasa kao neka okupatorska sila. Sustina je ta da nema vise Srba krivaca, mada nas i dalje rado pomenu, vec neuspeh da izgrade drzavu je na njima samima. Jer uspeli su od poklanjanja nezavisnosti da naprave drzavu iz koje se stotine hiljada iselilo i gde su mnogi u redu sa iseljenje.

To malo siri pricu, zasto nijedna, ili skoro nijedna zemlja Balkana nije uspela da napravi nesto sto lici na normalnu drzavu. Iz onog Ex-Ju kontigenta svi su krivili Srbiju. Sada se vidi da su oni bili nesposobni. Mi smo sa druge strane krivili zapad i za razliku od ostalih, mi smo to delimicno i mogli da cinimo, jer smo na najdirektniji nacin (kroz bombardovanje, sankcije i otimanje teritorije) pretrpeli najvecu stetu. A za neke istorijske zablude nismo mi, sa pravom, krivili ni hrvate ni ove ni one, vec nase tadasnje vodje i "vizionare". Iako i mi nekada trazimo nerealan alibi, znamo da budemo samokriticni, nekad i previse samokriticni, ono sto drugima prastamo sebi ne prastamo.

Ovo ne govorim kako bih sad od nas samih napravio neke mudrace, ali definitivno realnije prihvatamo trenutno stanje. Jer imali smo sansu da budemo veliki, da se sami pitamo za mnoge stvari ali smo sopstvenim zabludama dosli do toga da budemo zemlja treceg sveta na Balkanu.

Samo bih dodala - Slovenija je jedina iz ex države izašla sa dobitkom, tj kod njih je bukvalno bilo pokupi pare i briši, Cro je pokupila lovu, ali i potrošila na rat ...ostatak je ostao možda je prejako reći opljačkan, ali možda izlevatiti je bolja reč , znači ova dva navedena "drugara" su izlevatili ostatak ex yu po pitanju novaca .

Back