Process terminated u Code::Blocks?

Znači da je program završio sa radom, a da li je uspešno odradio posao govori ti taj neki broj.
Neki broj je u stvari ono što main funkcija vraća na kraju ( ono return 0; kojim obavezno završavaš program ako je sve u redu )

Da li to znaci da bilo koji drugi broj pokazuje da nesto ne valja? Meni se desilo da sam prilikom izvrsavanja gotovo svakog koda dobijao poruku sa nekim drugim brojevima i pri tom je poruka bila boldovana crvenom, medjutim program bi odradio sve sto treba, bez ocigledne greske. A sad, ne znam ni ja kako, uvijek dobijem nulu, sto je pretpostavljam dobro.:) Ne razumijem sta je bilo u pitanju, kod nisam mjenjao.:confused:

Zato što moraš da staviš int main, i na kraju programa obavezno return 0. Sve drugo je pogrešno. Po C89 standardu možeš da izostaviš i int na početku i return na kraju, ali u tom slučaju nije definisano šta program vraća (ono int na početku je podrazumevano, ali ako ti staviš void onda nema prevođenja). Po C99 standardu je obavezno i int i return 0, inače se program neće ni kompajlirati. Ne znam samo gde si video uopšte da neko stavlja void na main funkciju.

Poslednja izmena:

Back