Procesori i socket

vuksa19

Početnik
Poruka
2
dobar dan zanima imam procesor amd athlon x3 455 koji trazi am3 socket a meni na maticnoj pise da je am3+ a kad udjem na cpu z u podesavanjima mi pise da je am3 i sad sam odlucio da promenim procesor da ga zamenim sa amd fx 6350 koji zahteva am3 + socket pa me zanima dal bi on mogao na am3 socket ili mora am3 +

dobar dan zanima imam procesor amd athlon x3 455 koji trazi am3 socket a meni na maticnoj pise da je am3+ a kad udjem na cpu z u podesavanjima mi pise da je am3 i sad sam odlucio da promenim procesor da ga zamenim sa amd fx 6350 koji zahteva am3 + socket pa me zanima dal bi on mogao na am3 socket ili mora am3 +
Moze samo na AM3+ ploce FX serija...ako pise am3+ onda moze,455 je am3 ali moze i na am3+ ploce,koji je tacan naziv ploce?

'si ga zakomplikovao...oides lepo na sajt AMDa I proizvodjaca ploce I sve lepo pise...Inace ne znam koliko uopste vredi ulagati u tu platformu… Za koje pare uzimas taj procesor ako nije tajna..?

nece moci taj FX na tu plocu ,samo FX4130 ,on ima 4 jezgra
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-MA770T-UD3-rev-10/support#support-cpu

moze taj jedan,ali ti ne preporucujem da stvaljas FX na tu plocu....
Pazi sve zavisi koja je revizija ploce .. ako vec moze fx4130 ne vidim sto ne bi mogao i neki drugi FX ...
Opste je poznato da su mnoge am3 ploce sposobne za am3+ pocesore , npr taj 4130 od tdp 125W nema razloga da ne radi i neki 6 core npr FX6300.

Ne bi imao ovaj sticker am3+ ready

Annotation 2020-04-28 195520.png

dakle nije samo am3+ one model ready :hahaha:

A zasto nisu napisali za druge modele ... pa razmisli malo :) a mozda su testirali samo taj jedan model sto ne znaci da nece raditi drugi fx modeli :)

Poslednja izmena:
Druze koja ti revizija ploce ?

Gore u desnom uglu pise na ploci bas ovako. rev : 3.1 ili koji vec broj imas ...

4113_src.jpg

U velikoj meri sve zavisi od revizije ploce i same podrske u bios-u... ali naravno performanse su losije na am3 i zaboravi oc - overclock.

Annotation 2020-04-28 200029.png

Druze koja ti revizija ploce ?

Gore u desnom uglu pise na ploci bas ovako. rev : 3.1 ili koji vec broj imas ...

Pogledajte prilog 689507

U velikoj meri sve zavisi od revizije ploce i same podrske u bios-u... ali naravno performanse su losije na am3 i zaboravi oc - overclock.

Pogledajte prilog 689505
Samo ta 3.1 podrzava,nijedna druga verzija ne podrzava,tu nisam ni otvorio kada sam gledao na brzinu,ostale revizije nemaju bios koji podrzava a ne mozes ubaciti ovaj od ove revizije,ostale verzije ne podrzavaju ni onaj Fx4130 lepo pise N/A za Bios a to znaci da ne podrzava stoga ne znam ni sta tu trazi ,takodje nisam video kada sam prvi put gledao,ta revizija 3.1 je noviji cipset i ima bios koji podrzava te proceosre,neke ploce podrzavaju proceosre sa 4 jegra dok ove nece da izcitaju sa 6 i 8 kako treba zato znaju biti neizlistane,a i kubure sa pregrevanje,pogresnim ocitacvanjem voltage,ferkvencije pa moras sam da podesavas u bios pa ce mozda da radi....takodje ta revizija ce raditi koliko dobro zavisi od ploce do ploce,FX seriju 6 i 8 bi stavljao samo na 970 ploce....

Samo ta 3.1 podrzava,nijedna druga verzija ne podrzava,tu nisam ni otvorio kada sam gledao na brzinu,ostale revizije nemaju bios koji podrzava a ne mozes ubaciti ovaj od ove revizije,ostale verzije ne podrzavaju ni onaj Fx4130 lepo pise N/A za Bios a to znaci da ne podrzava stoga ne znam ni sta tu trazi ,takodje nisam video kada sam prvi put gledao,ta revizija 3.1 je noviji cipset i ima bios koji podrzava te proceosre,neke ploce podrzavaju proceosre sa 4 jegra dok ove nece da izcitaju sa 6 i 8 kako treba zato znaju biti neizlistane,a i kubure sa pregrevanje,pogresnim ocitacvanjem voltage,ferkvencije pa moras sam da podesavas u bios pa ce mozda da radi....takodje ta revizija ce raditi koliko dobro zavisi od ploce do ploce,FX seriju 6 i 8 bi stavljao samo na 970 ploce....
Samo na 970 , a na 980 i 990 ne bi :per:

Zato sam ga i pitao koju reviziju ima...
Inace ima da pazari za male pare ako hoce FX8320 ili 8350 i plocku ako nema za jeftiniji ryzen build...

Samo na 970 , a na 980 i 990 ne bi :per:

Zato sam ga i pitao koju reviziju ima...
Inace ima da pazari za male pare ako hoce FX8320 ili 8350 i plocku ako nema za jeftiniji ryzen build...
Druze ne moras se praviti pametan,kada sam stavio 970 mislio sam najmanje,naravno da posle koje idu da se podrazumeva....takodje 980G ne bi stavljao zato sto je to 880G samo preimenovani,ima jedino integrisanu graficku ako mu je to vazno....a opet kaze da ima i 3.1 neka ne stavlja,ali ako bas mora,tj nema para za ove novije ploce....

Nemoj da se ljutis , obrati samo paznju sta pises da ne bude zabune.

Korsitim ja jos uvek FX masinu tako da ne moram da se pravim pametan , upoznat sam ja sa time.
Mozes tako reci,na brzinu sam pogledao i nisam ni video tu reviziju,ja sam sve vrste koristo i stavljao na ploce 770 cipseta i nikad mi se nij svidjalo kako radi ali moze da radi na nekim......takodje ako pogleda naponske regulatore(mofsete) na ovoj nisu hladjeni ni sa cim,na njima nema merenja temerature,izdrzavaju od 120 do 170 stepeni zavisno od kvaliteta,ali kada dodje do 105 doalzi do obaranja ferkvencije da se obori temperatura,to se oseti kao trzaj(seckanje) i sve ploce na kojima su pogtovo fx8,manje fx6 serija kubure sa tim ovoga cipseta,cak i dosta 970 koje nemaju adekvatno hladjenje,MSI najvise,,,,zato bolje da ne stavlja te proceosre na ovaj cipset,990 cipset nema ovaj problem....

Poslednja izmena:
Nije shala , kuva se to , kod mene sve ide do 60c cak i pod OC ali meni je natrpan komp sa ventilatorima ... vrm bez hladnjaka je za mene uzas i uvek sam to izbegavao ... napajanje posebno bez 600W i barem 80+ bronza
Odrzavanje , menjanje paste svake godine ... je-biga ima nas koji mislimo o tome i nema problema ...
Evo sad ga drzim na 1.3v (undervolt) na 4GHz ne prelazi 50c u full load-u .
Gigabyte u njih se kunem , imaju najbolje ploce barem za one top ili mainstream je tako ... dobar je i asus.

Nije shala , kuva se to , kod mene sve ide do 60c cak i pod OC ali meni je natrpan komp sa ventilatorima ... vrm bez hladnjaka je za mene uzas i uvek sam to izbegavao ... napajanje posebno bez 600W i barem 80+ bronza
Odrzavanje , menjanje paste svake godine ... je-biga ima nas koji mislimo o tome i nema problema ...
Evo sad ga drzim na 1.3v (undervolt) na 4GHz ne prelazi 50c u full load-u .
Gigabyte u njih se kunem , imaju najbolje ploce barem za one top ili mainstream je tako ... dobar je i asus.
Gigabyte jednu seriju zasere a druga bude najbolja,zato je dobio nadimak gigashit....ali slazem se ima dobre ploce.....koji ti je proceosr i maticna?

8320 i 990fx gaming

Imao sam pre 990xa i ona je bila super , ova je samo malo novija i nadrkanija.

Kog gigabyta su gotovo sve 990 plocke dobre.
to je odlicna masina,msilim nije nova ali se i dalje drzi,ploca je isto vrh,nema tu zime sto se tice pregrevanja....Ja sam imao FX6300 i FX8300 na Asus M5A97 rev 2.0 i te kombinacije su radile odlicne....ubedljivo najgora ploca 970 je msi 970a-g43,ja nisam naisao na jednu koja radi kako treba....990 su dobre Asus,Gigabyte,Asrock ,moze i MSI ali ima trzavicu kad se on spomene...dok danas za Ryzene MSI je ekstra,bolji od Asusa

Poslednja izmena:

Back