Proces

gost 199228

Veoma poznat
Poruka
13.877
Pronasli smo mace, koje nije ni progledalo, trazili smo okolo ali nigde nismo mogli da pronadjemo majku, tu je u blizini bio kontejner pa je nasa predpostavka bila da ga je neko bacio...

sad me zanima, sta da mu radim? Hranimo ga pipetom za pocetak, negde sam nacuo da treba da mu se masira stomak... zna li neko nesto vise o tome da mi kaze? Imao sam iskustva sa vecim macicima, ali ovako malo nikad nisam imao pa ne znam sta mi je ciniti.

Kupi Laktovit mlijeko za bebe i hrani mačiće svakih pola sata do sat, najbolje na špricu. Potrebno im je oko 3 ml mlijeka, a važno ih je i nahraniti jednom ili dva puta po noći. U vodu stavljaš dva puta veću količinu praška nego kao za dijete. Nemoj im slučajno davati kravlje mlijeko jer ga još ne mogu probaviti, a i količina bjelančevina i šećera u kravljem mlijeku im nije dostatna. Slijedeći tjedan ih hrani svakih sat i pola sa 5 ml, a treći tjedan svaka 2 sata 8 ml, može i više ako je mačić još gladan. Nakon toga bi već mogli početi jesti krutu hranu. Preko noći uz njih stavi termofor (može i boca sa toplom vodom) umotan u krpu ili nešto sa tvojim mirisom (ti si im sada mama)

ima hrana za male mace u pet shopovima,prosetaj se,a ovde gore ti pise koliko da dajes.

Kupi Laktovit mlijeko za bebe i hrani mačiće svakih pola sata do sat, najbolje na špricu. Potrebno im je oko 3 ml mlijeka, a važno ih je i nahraniti jednom ili dva puta po noći. U vodu stavljaš dva puta veću količinu praška nego kao za dijete. Nemoj im slučajno davati kravlje mlijeko jer ga još ne mogu probaviti, a i količina bjelančevina i šećera u kravljem mlijeku im nije dostatna. Slijedeći tjedan ih hrani svakih sat i pola sa 5 ml, a treći tjedan svaka 2 sata 8 ml, može i više ako je mačić još gladan. Nakon toga bi već mogli početi jesti krutu hranu. Preko noći uz njih stavi termofor (može i boca sa toplom vodom) umotan u krpu ili nešto sa tvojim mirisom (ti si im sada mama)

ima hrana za male mace u pet shopovima,prosetaj se,a ovde gore ti pise koliko da dajes.

Hvala :)

Imas u ovom pdf otvorenu temu mace staro 4 dana od 25.5.2011.
i na toj temi ti je postavljen link ishrana malih macica
tu ti sve vrlo detaljno pise, o ishrani i odgajanju tako malih macica, bez majke
srecno!
:)

Drži se tačno uputstva sa gornjeg linka.....to je precizno uputstvo......ne smeš da propustiš nijednu navdenu stavku......
Hrani prema formuli i kupi odmah navedeni probiotik i vitamine......treba istog trenutka dati kolostrum....
Najbolje da se nadje mačka kojadoji i ima isti uzrast mačića........

Drži se tačno uputstva sa gornjeg linka.....to je precizno uputstvo......ne smeš da propustiš nijednu navdenu stavku......
Hrani prema formuli i kupi odmah navedeni probiotik i vitamine......treba istog trenutka dati kolostrum....
Najbolje da se nadje mačka kojadoji i ima isti uzrast mačića........
E pa to bi bila najbolja kombinacija

Pa, kolko sam primetila sa ovo 3-oje, i oni su samo jeli i spavali. Malo su se vukli po kutiji, dok su bili tako mali. Cak su se slabo i oglasavali

moguce da je to sto ih ima vise uticalo da budu malo manje glasni... ovo cim se probudi krece da mjauce... mada to vise lici na pijukanje :D ali to je znak da joj treba ili voda ili hrana :D

Ne brini to je potpuno normalno za tako malo mače, tek sa 20tak dana će postati živahnije, kada bude počelo da izlazi iz kutije i cunja naokolo sa repićem podignutim kao antena.Dobro je što se oglašava, znači da reaguje.Javljaj povremeno šta se dešava.Srećno.

Back