sunasceJeca
Poznat
- Poruka
- 9.932
Moja majka je rodila sestru u 21 godini, zapravo u dvadesetoj, napunila je 21 tri meseca kasnije, mene je rodila u 25. godini...zavrsila je faks, upravo ekonomiju Jeco kao i ti, na vreme, sa produzenim apsolventskim malo ali ko nije produzio, ja jesam. Kada sam imala 7-8 godina postala je sef pa direktor, radila je tvrdo citavog mog zivota, sve mi je obezbedila i uvek sam ponosno izgovarala ko je i sta je. Stizala je sve, savesnijeg radnika od nje ne poznajem, lepse odevenu zenu, zenu koja je smatrala da joj manjka dobro znanje engleskog i isti upisala sa blizu pedeset godina, zena koja je proputovala svet, placala mi je i moguce i nemoguce zelje...istina dok smo nas dve na kafi na primer, baka spremi rucak ali to je uzivanje i baki, ona se oseca da nam je potrebna, mama se oseca porodicno i poslovno ispunjeno a ja se osecam voljeno i sigurno u porodici u kojoj svi imaju svoje mesto i ulogu. To sto mi nismo napravile neki izbor ne znaci da je taj izbor los, zar ne?
Naravno da ne znači, i to je vrlo lepo i nadasve veoma pohvalno. Ja sam samo napisala da ja tako ne bih mogla, jer sam ja drugačija, što ne znači da možda ne bih mogla da sam bila u sličnoj situaciji, već sa stanovišta kada nisam bila u datim situacijama, ja ne mogu da tvrdim da bih uspela sve to da objedinim i da kažem, da sam uspela, kao tvoja majčica. Njoj zaista svaka čast. Samo sam htela da kažem, bez osudjivanja drugih ili loših namera, da poštujem svaki izbor i da je na svakome da odluči kako može i šta je ispravno za njega. Da ne bih bila pogrešno shvaćena zato sam to još jednom naglasila. Ja se divnim majkama ili devojkama koje sve to postanu i završe sve uspešno. I verovatno ništa nije nemoguće ako znaš zbog čega to radiš i ako to stvarno želiš. Ja njima svima odajem priznanje za takvo postignuće, jer to je zaista vredno divljenja. Ja sam tada bila veoma rastrzana i imala puno obaveza, nevezano samo za fakultet i samo sam s toga rekla, da mislim da mi se to tada desilo, da ne bih umela ili mogla da izguram to na najvaljaniji način i da se posvetim tom malom biću kako milsim da zaslužuje.