Procenjivanje

Moja majka je rodila sestru u 21 godini, zapravo u dvadesetoj, napunila je 21 tri meseca kasnije, mene je rodila u 25. godini...zavrsila je faks, upravo ekonomiju Jeco kao i ti, na vreme, sa produzenim apsolventskim malo ali ko nije produzio, ja jesam. Kada sam imala 7-8 godina postala je sef pa direktor, radila je tvrdo citavog mog zivota, sve mi je obezbedila i uvek sam ponosno izgovarala ko je i sta je. Stizala je sve, savesnijeg radnika od nje ne poznajem, lepse odevenu zenu, zenu koja je smatrala da joj manjka dobro znanje engleskog i isti upisala sa blizu pedeset godina, zena koja je proputovala svet, placala mi je i moguce i nemoguce zelje...istina dok smo nas dve na kafi na primer, baka spremi rucak ali to je uzivanje i baki, ona se oseca da nam je potrebna, mama se oseca porodicno i poslovno ispunjeno a ja se osecam voljeno i sigurno u porodici u kojoj svi imaju svoje mesto i ulogu. To sto mi nismo napravile neki izbor ne znaci da je taj izbor los, zar ne?

Naravno da ne znači, i to je vrlo lepo i nadasve veoma pohvalno. Ja sam samo napisala da ja tako ne bih mogla, jer sam ja drugačija, što ne znači da možda ne bih mogla da sam bila u sličnoj situaciji, već sa stanovišta kada nisam bila u datim situacijama, ja ne mogu da tvrdim da bih uspela sve to da objedinim i da kažem, da sam uspela, kao tvoja majčica. Njoj zaista svaka čast. Samo sam htela da kažem, bez osudjivanja drugih ili loših namera, da poštujem svaki izbor i da je na svakome da odluči kako može i šta je ispravno za njega. Da ne bih bila pogrešno shvaćena zato sam to još jednom naglasila. Ja se divnim majkama ili devojkama koje sve to postanu i završe sve uspešno. I verovatno ništa nije nemoguće ako znaš zbog čega to radiš i ako to stvarno želiš. Ja njima svima odajem priznanje za takvo postignuće, jer to je zaista vredno divljenja. Ja sam tada bila veoma rastrzana i imala puno obaveza, nevezano samo za fakultet i samo sam s toga rekla, da mislim da mi se to tada desilo, da ne bih umela ili mogla da izguram to na najvaljaniji način i da se posvetim tom malom biću kako milsim da zaslužuje. :heart:

decu ne želim do daljnjeg ni na slici da vidim, kamoli da rađam( tužite me:mrgreen:)...imam s kim, al nas to još ne privlači...:D

a zvocalo je prava smaračica...valjda joj deca neće biti ista takva...:lol::lol: :lol:

..najveća je radost kad se deca rađaju, za vreme studija je možda teže, ali ostvarivo i super.
Samo je nezgodno što devojke to tada ne vide kao svoju zrelu odluku i dešava se da neuspehe
"pripisuju detetu", tj. nezadovoljne su one koje nisu uspele da usklade karijeru i porodicu.

Faks,usavrsavanje,karijera,posao,unapredjenje bla,bla,bla sve sami izgovori
Godine prolete i kad se okrenes oko sebe sve je super ali si sama kao panj
Elem ja sam sina rodila u 21 i nista mi nije bilo tesko ni da ustajem nocu,ni da se igram danju
Od mog supruga sestra od tetke rodila u 37 godini prvo dete i posle mesec dana me pita e a kad ce on poceti da spava celu noc ja ne mogu da izdrzim da se budim tako da moj savet radjajte na vreme a ostalo se sve postigne
U stvari kad se rodi beba ona je broj jedan sve druge stvari se uskladjuju prema njoj i ima zena koje to jako lepo organizuju

Ja sam mislila kao klinka da cu sa 25 biti spremna za dete i zeleti ga, ispostavilo se da sam jos studirala tad, izlazila, cugala, dete mi nije bilo ni na kraj pameti, i sama sam se osecala kao dete.
Sve je to individualno, neko je mozda zreo i sa 20, neko sa 30..

Faks,usavrsavanje,karijera,posao,unapredjenje bla,bla,bla sve sami izgovori
Godine prolete i kad se okrenes oko sebe sve je super ali si sama kao panj
Elem ja sam sina rodila u 21 i nista mi nije bilo tesko ni da ustajem nocu,ni da se igram danju
Od mog supruga sestra od tetke rodila u 37 godini prvo dete i posle mesec dana me pita e a kad ce on poceti da spava celu noc ja ne mogu da izdrzim da se budim tako da moj savet radjajte na vreme a ostalo se sve postigne
U stvari kad se rodi beba ona je broj jedan sve druge stvari se uskladjuju prema njoj i ima zena koje to jako lepo organizuju

Malo mi je tema otisla na drugu stranu..
Da se potsetimo uvodnog posta..
E pa ovako..
Zbog neke situacije i procenjivanja moje drugarice da rodi dete svom decku (iz ciste dosade je krenula ta tematika izmedju nas dve) i zbog njenog DA! a mog NE! zapitah se da li biste vi rodile (napravili za forumashe) dete svom trenutnom partneru? Mislim ja ne bih nikom rodila dete u buducih 10 god.. :lol:
Ali da razjasnimo jednom zauvek tu temu..
I da Milice, ja smatram da je sjajno imati decu u 21,pa cak i u 18.Moja snajka je mama a mladja je od mene,ima 22 .. To mi je super. Smatram da je sve stvar licnog izbora. I ne mislim da je moj izbor bolji od onog ko rodi u 18. Ja samo ne zelim da budem mama pre 30, najmanje. ;)

Pa ne znam nije lose postaviti sebi prioritete..ali obicno oni koji planiraju decu tek posle karijere onako natenane nisu do tad ni imali partnera koji bi mozda ranije potegao to pitanje..pa onda bude stani pani s bilo kim..a najbitnije sto vecina skapira da je isprazan zivot koji u mladosti zive experimentisuci i tvrde da im nij vreme da se skrase..ustvari plase se odgovornosti

Back