procena

Da, ali to tek kad vidis, upoznas coveka (prodje neko vreme).

Kako ces ne znajuci ga/je, odmah to da "provalis"? O tome pricam.

Neke mozes i odmah da provalis, a za ostale....naravno da treba vremena da se upoznate bolje. Ali upoznavanje je proces, i tokom tog procesa, ljudi sa dovoljno samopostovanja, oni kojima nije potrebna potvrda od strane drugih koliko vrede...teze podlezu manipulaciji.

Neke mozes i odmah da provalis, a za ostale....naravno da treba vremena da se upoznate bolje. Ali upoznavanje je proces, i tokom tog procesa, ljudi sa dovoljno samopostovanja, oni kojima nije potrebna potvrda od strane drugih koliko vrede...teze podlezu manipulaciji.

Pa naravno, i zato se svako najbolje vidi u drustvu kakav je i najbolje je kroz drustvo (prijatelje) da se neko upozna, sad da li ce se ta neka (ljubavna) veza uspesno (brakom) zavrsiti ili ne, druga je stvar.

A za obicne ljude koji su nam u okolini, laskavce treba zaobilaziti u sirokom luku.

Zato i pitam na sta se odnosi tema, na potencijalne prijatelje ili partnere? Jer razlicito je, zato sto i povrh svega, kod buduceg partnera ( u koga si valjda zaljubljen) ipak manje vidis te mane nego kod nekog (buduceg) prijatelja.

Poslednja izmena:
to znači da je ljubav onda još jedan od načina da budeš subjektivan u proceni ljudi i sjebeš se. odličan doprinos temi

zaljubljenost je slepa

prava ljubav vidi

- - - - - - - - - -

tako je...

zaljubljenost je slepa

prava ljubav vidi

.

Moram da se vratim na ovo iako rekoh "laku noc" - tacno, prava ljubav vidi dok je zaljubljenost slepa, ali mora da postoji i taj period (manje ili vise) zaljubljenosti odnosno sleposti zarad produzenja vrste....sto ne znaci, ali nikako ne znaci da nece rezulturati ljubavlju. :ok:

Laku noc svima sada.

zašto većina ceni druge na osnovu toga kakav tretman od njih imaju?

da li je to zato što misle da su oni sami savršeni pa ako njih neko ne ceni, mrzi itd onda je taj 'loš' čovek? ili su toliko pogođeni lošim tretmanom, a pritom glupi ko k, pa je njihov abiliti da objektivno sagledaju situaciju konsekventno slepo subjektivisan?

ili nešto treće?

zato shto su podlozni boljki koja se naziva ili proziva - zavisnost ( lakshi i tezi sluchajevi, reche harms neshto , pa ga nisu shvatali ozbiljno )
sve shto si utrpao u uvodni post ide.... individualna koncepcija.. kompleksi u svakom sl.
a za ono trece...
bolje da ne lajem

da tako je laku noc :)

a shta je tu tako aj pojasni kad bude dobro jutro :lol:

zaljubljenost ne vodi neminovno produzenju vrste, moze ,ali nikako ne mora... a ljubav kao trajna kategorija moze samo da se definishe kao lutajuca zabluda koja menja identitet zarad lichne sigurnosti, da ne lajem sebichnosti...
ukoliko uopshte prichamo u istim dimenzijama, mada sumnjam..
ljubav moze da menja oblike postojanja i objekte ispoljavanja, ali ljubav kao ahhhh je zabluda i umishljaj zarad lichne sigurnosti i zachina nedosoljenom samopouzdanju.
sve ostalo, gatala mi veselinka ili ja osecam bozju ljubav .

Poslednja izmena:
a shta je tu tako aj pojasni kad bude dobro jutro :lol:

zaljubljenost ne vodi neminovno produzenju vrste, moze ,ali nikako ne mora... a ljubav kao trajna kategorija moze samo da se definishe kao lutajuca zabluda koja menja identitet zarad lichne sigurnosti, da ne lajem sebichnosti...
ukoliko uopshte prichamo u istim dimenzijama, mada sumnjam..
ljubav moze da menja oblike postojanja i objekte ispoljavanja, ali ljubav kao ahhhh je zabluda i umishljaj zarad lichne sigurnosti i zachina nedosoljenom samopouzdanju.
sve ostalo, gatala mi veselinka ili ja osecam bozju ljubav .

Vodi produzenju vrste...(ne neminovno, ali pomaze u tome).

Poslednja izmena:
Vodi produzenju vrste...(ne neminovno, ali pomaze u tome).

naprotiv, mislim da odmaze.
u stanju zaljubljenosti ne mozesh realno da procenish pravo stanje stvari - osobine, dore i loshe, osobe u koju si zaljubljen, jer naravno, tako zaslepljen vidish samo lepo.
ukoliko zaljubljenost preraste u ljubav ( ovde tvrdim da ona ima vek trajanja u m-z odnosima) onda ima nekog smisla pricha o produzenju vrste.

naprotiv, mislim da odmaze.
u stanju zaljubljenosti ne mozesh realno da procenish pravo stanje stvari - osobine, dore i loshe, osobe u koju si zaljubljen, jer naravno, tako zaslepljen vidish samo lepo.
ukoliko zaljubljenost preraste u ljubav ( ovde tvrdim da ona ima vek trajanja u m-z odnosima) onda ima nekog smisla pricha o produzenju vrste.

:tick: Na to sam i mislila, ali da se ne udaljavam(o) od teme jer ona nije o ljubavi i zaljubljenosti, rekla sam sta sam imala.

Back