Procena racunara

Struja034

Početnik
Poruka
6
Pozdrav ljudi nov sam ovde.
Dali neko moze da mi kaze okvirnu cenu ovih komponetni
Matična gigabyte b450m
Grafička Rx 580 4gb
Procesor Ryzen 5 2600x
Ram ddr4 2x4gb kingston
Napajanje falcon gaming 650w
Hard hdd sata 3 7800 1tb
I koje igre bi mogle da se igraju na njemu
Od ovih novijih
Pozdrav i hvala

Ako hoces novije onda 16GB. Vec prosle godine je veliki broj igara trazio toliko...

edit:
sto se tice marke, nema mnogo izbora kod nas. Nemoj samo dzabe da kupujes brzi od 2933.
Zasto..?JKad se dobro zna da bas Ryzen voli brzi RAM..OK ne treba da ga plati duplo skuplje ali po istoj/.slicnoj ceni-zasto ne uzeti 3000/3200 Mhz..? Isto za igre-ja bas u igrama NIKAD nisam iskoristio svih 16 Gb-sa sve Photoshopom+Bridge+browser-15 tabova I vise, film/KM player I igra-oko 12 Gb zauzece..

Nece da radi. Ja recimo imam 3333, ali nece ni da postuje sa tom brizinom :P
Sto se tice igara nisi ocigledno igrao one koje traze 16GB :P
1> Brzina RAMA zavisi i od maticn eploce kao i od procesora, pa ima kojima radi neka memorija cak i na 3400 ili 3600 Mhz. Meni 3200 stabilno radi na 3200.
2. stekao sam utisak da ti nisi neki gamer a sad=odjjednom igras zahtevne igre? Ja dosad nisam sreo igru da mi je 16 bio MIN/nedovoljno...

Meni ne. Ali stavio sam CL12 na 2666 sto je brze nego da sam stavio CL16 na 3200 :P

Pazi imam skoro 170 igara *kupljenih* ;)
Ima ih sve vise recimo UBOAT, X4: foundations. Prosle godine je bila navala
sto se tice zahteva za memorijom.
Paaa...to bas I nije istina...Ryzen npr.voli BAS vecu frekvenciju. No nije bitno-sustina je-za gaming u ovom momentu pozeljno je 16 Gb RAMa ali ne i neophodno. Za neke druge stvari-cak i 16 je "na knap"ili jedva dovoljno-meni za Photoshop, multitasking itd-bi leglo 32.

Paaa...zavisi..I koji RAM...I gde kupujesh...I koja brzina..itd.itd. IZgooglaj, uporedi. Nemoj me shvatiti pogresno-ako ti nije problem kesh UZMI 16 Gb.
Da da svakako zbog toga sam i otvorio temu da čujem mišljenje od svakog.
Na ovu konfiguraciju koji bi ram od 16gb bilo dobro staviti mislim koji proizvodjac ?
Da još jedno pitanje da li ce mi monitor igrati ulogu u svemu tome ili ne ?

Da da svakako zbog toga sam i otvorio temu da čujem mišljenje od svakog.
Na ovu konfiguraciju koji bi ram od 16gb bilo dobro staviti mislim koji proizvodjac ?
Da još jedno pitanje da li ce mi monitor igrati ulogu u svemu tome ili ne ?
Vidi....ja sam prvvo konsultovao QVLl-qualify vendor list od maticne ploce-ali svbejedno taj RAM je za par meseci pravio problem..Onda sam uzeo , po Part Pickeru-on ti pokaze kao koji komad hardvera"odgovara" , slaze se sa kojim ili ne..Koliko je 100 % pouzdan..bem li ga..Ja sam uzeo Corsair RAM-koj ije bio skuplji-ali buduci da je bilo zamena-i bez doplata-i da radi OK...vredelo je!

Vidi....ja sam prvvo konsultovao QVLl-qualify vendor list od maticne ploce-ali svbejedno taj RAM je za par meseci pravio problem..Onda sam uzeo , po Part Pickeru-on ti pokaze kao koji komad hardvera"odgovara" , slaze se sa kojim ili ne..Koliko je 100 % pouzdan..bem li ga..Ja sam uzeo Corsair RAM-koj ije bio skuplji-ali buduci da je bilo zamena-i bez doplata-i da radi OK...vredelo je!
Hvala vam na brzim odgovorima!
Narode cuvaj te se od ovog sranja.
Svako dobro javljam se za par dana ako budem mogao da sklopim tak racunar.

Gluposti za onog ko nema pojma da ti je bitnija latencija nego brzina...
Brzina moze samo doneti u sekvencijalnom citanju vece kolicine podataka,
dok je latencija bitna kod random pristupa i to je ono zasto se ni ne primeti
razlika kada stavis na vecu brzinu sa manjom latencijom....

Necu da se utesim, stavio sam na 3200 16CL i 2666 12CL nema razlike osim sto je latencija
manja 12 pa kod random accessa brze...

edit:
Da mogu da napravim da radi na 3200 sa CL14, vec bih razmislio...
edit2:
ali na 3200 CL14 moze da radi samo Samsung B-die, koji kod nas nema,
ili jako retko ako neko nadje...

Back