Procena kandidata "po seljački provereno"

Seksi Gospodin

Iskusan
Banovan
Poruka
5.929
Ima neka antropološka greška u "srBskom" genu...
Odem u jednu radnju, tu u kraju, ni cigaru da ispalim koliko mi blizu da pitam za posao...
Kažem:"znate, pored ostalog je i velika prednost što sam u susednoj ulici tako da ne zavisim od prevoza i gužvi kao za firmu na drugom kraju grada"
To je rečeno da bih stavio do znanja da su potencijalna kašnjenja zbog "više sile" isključena.

Znaš šta sam dobio za odgovor?

"Vi se znači javljate samo zato što vam blizu? Evo naš kolega Mile dolazi svaki dan iz Pančeva do ovde, Mile dodji da te vidi kandidat"

I dodje Mile iz Pančeva da me vidi...

Ja sad ne znam jel se procena kandidata izučava na onim privatnim poslovnim faksovima ili je prosto podsvesna pakost u pitanju? Ti živiš blizu a ja moram onolike kilometre?

Šta bi sa onim teorijama "a u Nemačku se radi tako i tako zbog radi dobro za Gazdu i njegove pare"?
Koliko meni poznato itekako se trude da radno mesto bude u blizini kad god je to moguće a pogotovo za opšte a ne neko specijalno koje se ne može namiriti uvek?

Imam otprilike slično iskustvo. Tek diplomirala i javljala se na sve konkurse kojih je u to vreme bilo dosta.
Posao je bio u firmi čija je delatnost bila ista kao i firme u kojoj sam skoro 12 godina bila honorarac (od osnovne i srednje škole i malo manje na fax-u zbog obaveza).
Istaknem to u CV-ju misleći da će to biti prednost, ali avaj!!!
Jedna narogušena ženturača iz komisije me pita: "I šta će biti ako vas mi primimo a oni vam ponude veću platu???" :dash:
Nisam izabrana, iako sam bila najbolji kandidat koga su mogli dobiti.

Pa nije ti fazon. Ja se ne bih odusevila da mi kandidat to kaze.
Nisi to morao da kazes. Nisi morao nista da kazes.
Boli poslodavca uvo gde ti zivis.Ocito je lik idiot.

U ovom slucaju bi ga odusevio jedino da si rekao: Bas sam se prijatno iznenadio jer mi treba samo 10 minuta peske do Vas. A to je zgodno ako Vam nekad zatrebam van radnog vremena.
Naravno niko sa gramom mozga to nece reci.

Ja ne verujem kako su u Srbiji ljudi na razgovoru bezobrazni prema kandidatima. Muka jedna.

poslodavci imaju pedderski stav to stoji, ali kada se najebbe neko prepotentan sa pricom: ima da uvatite boga za muda kada me zaposlite.

slobodno se tvoj stav moze protumaciti kao arogancija. a arogantni dodjosi ne trebaju nikom.
vidjao sam ja i kod nas u firmi kada dodje neki zuti pa serre kako je on skolu zavrsio i da je bog za priucene majstore. a kada mu das posao u ruke on ko izgubljeno tele :lol:

Odem u jednu radnju, tu u kraju, ni cigaru da ispalim koliko mi blizu da pitam za posao...
Kažem:"znate, pored ostalog je i velika prednost što sam u susednoj ulici tako da ne zavisim od prevoza i gužvi kao za firmu na drugom kraju grada"
To je rečeno da bih stavio do znanja da su potencijalna kašnjenja zbog "više sile" isključena.

"Vi se znači javljate samo zato što vam blizu? Evo naš kolega Mile dolazi svaki dan iz Pančeva do ovde, Mile dodji da te vidi kandidat"

Nije lepo.

Moja sestra radi u buregdzinici i on je njima dzepove usio da baksis ne ubace

Kada je usluga vaspitana i ljubazna volim da počastim tu osobu.
Radio sam i ja slične stvari i znam da kupci umeju da cene.
Pa ovo za firmu a ovo tebi za kafu, svaka čast, cmok cmok cmok i sl.

Rešim tako da ostavim bakšiš jednoj curi u lokalnom kiosku kad ona:"ama uzmi kusur, tri kamere snimaju, sve ostaje Gazdi"
Gazda?
Gazda radi u opštini, naravno da je sebi sredio konzervu, cure rade neprijavljene a kome da ga prijave?
Kolegi u susednoj kancelariji?

E pa ako je tako...
Uzmem iz friza sladoled u čaši (letnje vreme) naplati mi ovo...
E ovaj sladoled je tvoj :D

Već te otpustili s prethodnog radnog mesta

Kažem ti, tvoj jedini talenat je komendija
slušaj ti lelemud, ne baljezgaj šta ti padne na nezavidnu pamet ako ne znaš šta se desilo a isplaćen sam u full-u full-ova dva meseca zbog rapidnog narušavanja zdravlja usled specifičnog radnog okruženja. Misliš što me vole? Ne nego da ne bi bili tuženi.Daleko im lepa kuća, svoje zaposli, dovidjenja.
Imao sam ja jednog bolesnika u firmi - sebe zasro sa privatnim izvršiteljima pa našao bolesttan filter da izmišlja priče o kolegama, šatro u poverenju, na pauzi. Nema ko ga nije iznapušavao. Bolesne izmišljotine i podmukle konstrukcije koje često do šefova dodju...Jeste da on nema nikakve koristi od toga al mu krivo što tebe ne jure izvršitelji a njega jure zbog tri kredita iz banki. Seljak naime uzeo tri potvrde iz kreditnog biroa pa iz banke u banku istih sat vremena za ohohoho cifre pa mu sad ceo svet kriv. Nek mu Bog u pomoći...

Poslednja izmena:

Xaxa pa koji pajseri,sto im ne rece znaci vama je u interesu da se neko mrcvari do posla umesto da neko sveziji prione na rad

Seksi, imam rešenje.
Postani poslodavac.
Kad ti dođu nadničari da tražeposo, primaj samo iz komšiluka

Poštovani,

zahvaljujem za Vaše vreme uloženo oko interesovanja za zajedničkom saradnjom a na obostranu korist.
Otidite do pravnice da potpišete svu potrebnu dokumentaciju, naravno prvo pročitajte uslove, prava i obaveze.
A zatim se javite šefu @Umri_muski pošto jedva nadjoh ko ima mozga da shvati da živi od ovog posla.
Nadam se da ćete biti srećni nadredjenim od kog možete dosta da naučite i o poslu i o životu pošto ste vi malo standardan seoski milje sa svojom privatnom računicom kome se kad i zašto nešto isplati a kad na bolovanje.

Big Stoyko Investments
Belgrade
Serbistan

Poslednja izmena:
Poštovani,

zahvaljujem za Vaše vreme uloženo oko interesovanja za zajedničkom saradnjom a na obostranu korist.
Otidite do pravnice da potpišete svu potrebnu dokumentaciju, naravno prvo pročitajte uslove, prava i obaveze.
A zatim se javite šefu @Umri_muski pošto jedva nadjoh ko ima mozga da shvati da živi od ovog posla.
Nadam se da ćete biti srećni nadredjenim od kog možete dosta da naučite i o poslu i o životu pošto ste vi malo standardan seoski milje sa svojom privatnom računicom kome se kad i zašto nešto isplati a kad na bolovanje.

Big Stoyko Investments
Belgrade
Serbistan
Nisi ništa razumo.
Ti treba da budeš gazda, a onog pajsera mrsomuda ako postaviš da ti vodi poso, mož odma obojici po kanapče da kupiš

Nisi ništa razumo.
Ti treba da budeš gazda, a onog pajsera mrsomuda ako postaviš da ti vodi poso, mož odma obojici po kanapče da kupiš

Możda imam kapaciteta možda i nemam, tek u Srbiji ne smeš da pokrećeš nita ozbiljno kao pojedinac.
Možeš tako te neke opšte gluposti ali da dobro paziš da ne budeš u minusu jer lešinarska država to jedva čeka.
Mislim, odavno uzjahali ovi što seku vola za kilo mesa, samo menjaju ime stranke.

Moj bivši poslodavac je imao super ideju koju je realizovao postupno, śto bi se reklo "ko Švabo, kreneš sa čime imaš" i razvijao posao i širio mrežu sve do momenta...

...kada su mu uperili pitolj u čelo i objasnili kome da proda.
Izašao je iz posla, 0 akcija, sve prodato, otišli smo i mi, ne treba nam neko ko nije Srbin a nije ni Nemac...Svašta ova država radi...usred Beograda...

Możda imam kapaciteta možda i nemam, tek u Srbiji ne smeš da pokrećeš nita ozbiljno kao pojedinac.
Možeš tako te neke opšte gluposti ali da dobro paziš da ne budeš u minusu jer lešinarska država to jedva čeka.
Mislim, odavno uzjahali ovi što seku vola za kilo mesa, samo menjaju ime stranke.

Moj bivši poslodavac je imao super ideju koju je realizovao postupno, śto bi se reklo "ko Švabo, kreneš sa čime imaš" i razvijao posao i širio mrežu sve do momenta...

...kada su mu uperili pitolj u čelo i objasnili kome da proda.

........siroma....
.......a ti bi da te zaposli jer si iz komšiluka.

Back