Problemi tamo dolje

tiportoinafrica

Zainteresovan član
Poruka
167
Postovani,

samo da napomenem da tek trebam ici ginekologu, ali otvaram ovu temu kako bih cula vasa misljenja i iskustva..koja ce mi svakako pomoci.

Dakle, da pocnem...imam 28 godina i tek prije 20tak dana sam zapocela seksualni zivot. Nazalost, vec nakon prvog pokusaja, zaradila sam upalu besike (znaci, krv u mokraci, bol i strasan nagon za mokrenje).. To sam lijecila antibioticima. Urinokultura je pokazala da nema bakterija ali je bilo leukocita, pH 6...Nakon toga sam dobila neki bjelicasti sekret (mirise kao urin, nista posebno) i imam osjecaj kao da mi "pobjegne" malo mokrace...Pred kraj antibiotika su mi rekli da uzmem Diflucan za candidu jer me antibiotici inace uniste po tom pitanju. 10 dana nakon toga sam dobila, tako da je menstruacija "zamaglila" sve druge simptome...

Sinoc smo ponovo pokusali da imamo odnos, jadan on se muci jer sam izgleda preuska..i generalno me boli pa on stane. Nakon toga sam piskila jedno 3-4 puta!

Jutros ponovo bijeli sekret i opet malo mokrace na gacicama...i malo me male usmine kao peckaju na dodir,.

Da napomenem da koristimo kondom.

E sad, ja sam prilicno paranoicna i bojim se svega i svacega..da nije alergija na lateks, da nije opet cistitis, da nije hlamidija, da nije...ma kao kreten!

Sva vasa iskustva i savjeti ce pomoci. Kod ginekologa idem tek za 10 dana buduci da zivim u vrlo "neuslovnoj" zemlji u Aziji, pa cekam da odem doma.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Neke žene su sklone urinarnim infekcijama nakon odnosa. Previše trenja dovodi do toga.
Ukoliko koristite kondom bilo bi dobro da koristite i lubrikant na bazi vode, pa će penetracija time biti olakšana, biće manje trenja i manja mogućnost stvaranja ranica, te prodora bakterija u mokraćni kanal.
Preporučljivo je uzimati puno tečnosti pre i nakon odnosa, uz redovnu higijenu. Voda spira bakterije iz bešike.

ako je urinarna, možeš da piješ i sok od brusnice, meni je pomogao više nego antibiotici,
a ništa ne šteti da ga piješ.
drugo, da bi sprečila cistitis, možeš da probaš da ideš da mokriš odmah posle odnosa,
jer tako mokraća spere bakterije iz uretre, koje se nakupe u toku odnosa.

puno hvala na odgovorima...pokusavam da idem odmah da izmokrim sto mozda malo pomaze...bojim se od lubrikanta jer smo prosli put koristili neki durex od mente i nakon toga sam dobila nekakvi svrab...a higijeni da ne pricam..znaci samo voda, pamucne gacice i sve..poludim, sama sam sebi odvratna...

je li moguce da se vremenom naviknem i pocnem manje da mokrim nakon odnosa i generalno da postanem na neki nacin imuna na taj glupi cistitis? buduci da su ovo moji prvi koraci u svijetu odraslih:)

hvala!!

puno hvala na odgovorima...pokusavam da idem odmah da izmokrim sto mozda malo pomaze...bojim se od lubrikanta jer smo prosli put koristili neki durex od mente i nakon toga sam dobila nekakvi svrab...a higijeni da ne pricam..znaci samo voda, pamucne gacice i sve..poludim, sama sam sebi odvratna...

je li moguce da se vremenom naviknem i pocnem manje da mokrim nakon odnosa i generalno da postanem na neki nacin imuna na taj glupi cistitis? buduci da su ovo moji prvi koraci u svijetu odraslih:)

hvala!!
pa sad, moguće da nisi uska, nego se ne opustiš dovoljno.
probajte dužu predigru.
izbegavaj te lubrikante sa mentom, još ti je sluzokoža osetljiva jer si tek krenula sa odnosima.
probaj lubrikante na bazi vode isključivo kao što je neko već napisao.
moguća je i osetljivost na latex ili lubrikant kojim je premazan kondom.
probajte razne proizvodjače kondoma, nadjite koji vam odgovara.
ako ni jedan kondom ne odgovara znači da je preosetljivost na latex.

ne brini, samo polako navićićeš se. samo budite nežni dok se privikneš.
inače, pij sok od brusnice svakog dana, dobar je za organizam i urinarne infekcije,
isto i čaj od brusnice. brusnica ima antibiotska svojstva i pomaže dosta kod cistitisa.

e da, i možda da odeš kod lekara da vidi nema li neka ranica na uretri?
nisu ništa strašno ali umeju da stvaraju neugodnost.

:(

hvala!!

prvo ta upala nije sanirana do kraja..
dugo, iz licnog iskustva ne preporucujem nikakve "mirisne" kodome..
ja se ziva ispatim sa sekretom nakon njih..pa cak i ako su rebrasti kondomi..
znaci-samo klasika..
e sad ako te pece pri odnosu ili je upala besike-opet zajedno sa kndidom ili alegrija na lateks (sto dosta zena muci)..
bez gin ti ne pomaze nista

Hvala svima na savjetima i pomoci..

Sto se tice polnih bolesti, to cu sve sad testirati, da budem mirna...Koristili smo kondom prilikom vaginalnog ali ne i prilkom oralnog seksa (jesam li glupa, jesam)

Moj problem evo vec nekoliko dana jeste to sto ne mogu da zadrzim mokracu...znaci bukvalno nekoliko kapi prodje samo..i tako vise puta dnevno..tacno se vidi osuseni urin na gacicama, tako i mirise...nemam nikakvi svrab ili peckanje..samo osjecam napetost u donjem stomaku i cesto idem piskit.

Boze! taman se opustim sa nekim, kad ono- hop, problemi! zivot, izgleda:)

Postovani,

samo da napomenem da tek trebam ici ginekologu, ali otvaram ovu temu kako bih cula vasa misljenja i iskustva..koja ce mi svakako pomoci.

Dakle, da pocnem...imam 28 godina i tek prije 20tak dana sam zapocela seksualni zivot. Nazalost, vec nakon prvog pokusaja, zaradila sam upalu besike (znaci, krv u mokraci, bol i strasan nagon za mokrenje).. To sam lijecila antibioticima. Urinokultura je pokazala da nema bakterija ali je bilo leukocita, pH 6...Nakon toga sam dobila neki bjelicasti sekret (mirise kao urin, nista posebno) i imam osjecaj kao da mi "pobjegne" malo mokrace...Pred kraj antibiotika su mi rekli da uzmem Diflucan za candidu jer me antibiotici inace uniste po tom pitanju. 10 dana nakon toga sam dobila, tako da je menstruacija "zamaglila" sve druge simptome...

Sinoc smo ponovo pokusali da imamo odnos, jadan on se muci jer sam izgleda preuska..i generalno me boli pa on stane. Nakon toga sam piskila jedno 3-4 puta!

Jutros ponovo bijeli sekret i opet malo mokrace na gacicama...i malo me male usmine kao peckaju na dodir,.

Da napomenem da koristimo kondom.

E sad, ja sam prilicno paranoicna i bojim se svega i svacega..da nije alergija na lateks, da nije opet cistitis, da nije hlamidija, da nije...ma kao kreten!

Sva vasa iskustva i savjeti ce pomoci. Kod ginekologa idem tek za 10 dana buduci da zivim u vrlo "neuslovnoj" zemlji u Aziji, pa cekam da odem doma.

Pozdrav!

Drage moje,

ovako, napravila sam analizu urina, urinokulturu, krvnu sliku i ginekoloski pregled:

urin i urinokultura- sve cisto , nema bakterija
krvna slika- sve super. sedimentacija 5
ginekoloski pregled- vaginitis, uzeti brisevi na bakterije+ trazila sam i briseve na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu...sad cekam. Nalaz kaze da je vagina hiperemicna i puna bjelicasto-zuckastog sekreta. na spolja imam pomalo sekreta, nista zabrinjavajuce. poslije pregleda, evo dva dana, bas imam bol u dnu stomaka, nekako podmuklo..propisao mi je vaginalete polyginax i tablete lactogyn. cekamo nalaze briseva, mozda se jos nesto ukljuci...Ne zna mi pomoci oko uzrocnika, moze ovo, moze ono...

Moja pitanja:
1. Da nije od kondoma? zar ne bi alergija na lateks izazvala svrab i otekline*?a mozda je lubrikant na kondomu? on kaze- mijenjaj kondom. e sad, dok ih sve isprobam-ostarah:) da li svi durex kondomi koriste isti lubrikant? da li je neko bio u slicnoj situaciji?
2. moze od pada imuniteta, znam, moj sigurno nije medju najboljima...sto se tice licne higijene i svega, bas pazim i ne mogu bolje...
3. da nije on? cinjenica je me on dotakne i prije stavljanja kondoma? kaze moj ginekolog da on ode napravit uretralni bris..evo vidjecemo...

4. Razmisljam o oralnoj kontracepciji,u perspektivi..i koriscenju dvostruke zastite jer me je vise strah od trudnoce nego od..Ginekolog mi rekao da uradim biohemiju krvi i da se onda posavjetujemo. Buduci da je dok budu radili te nalaze putujem nazad u aziju, on kaze kupi- neke nove Lyndinette ili Logest...ako bude ta biohemija OK, on ce mi dati amin da pocnem piti..relativno skoro mi je radjen EKG i generalno dosta stvari pregledano, pa on misi da nema potrebe ponovo, jer sam zdrava:)

e sad, koje biste vi pilule preporucili? on kaze da su ovo dvoje sa minimalnim hormonima..koje god. a bezveze mi sto citam da oralna kontracepcija moze da zezne ovu floru dolje...a bas bzvz..

puno hvala na odgovorima! drzite palceve da budem cista nad STDs i da ovo s mirom prodjem:)

I jos nesto- cini mi se da posebno nakon ginekoloskog pregleda (prakticno 2 u 2 dana, zbog toga sto sam isla na dodatno uzimanje briseva na STDs) i "ciscenja" unutrasnjosti jodom, imam posebno izrazen bol u stomaku, tu ispod pupka i okolo...cak danas i bolove nisko u ledjima.

Moja doktorka opste prakse misli da su mozda jajnici ili besika (ginekolog nije uradio UZ jajnika vec ih je samo pipao i rekao da su OK, dok je urin cist)..

E sad, treba biti pametan...

Narode, upravo dobila rezultate- nema bakterija ni gljivica ali sam pozitivna na ureaplazmu! znaci, koje sam ja srece..koristimo kondom ali malo prije stavljanja sigurno dodje do nezasticenog kontakta-- i evo mene sa bolescu!! ma! bas sam bzvz..

Back