problemi sa grlom

• Začetnik teme Začetnik teme orso
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

orso

Početnik
Poruka
6
imam ceste gnojne upale grla.Zadnji put je na brisu utvrdjena streptokokna infekcija, vec 2 nedelje primam lincohem i genthamicin (ako sam dobro napisao) i dalje me boli grlo iako su se krajnici povukli. Koji jos nacin borbe moze pomoci protiv ovakve infekcije? Postoji li nesto efikasno za ispiranje i koji se antibiotici jos koriste (napominjem da na nalazu brisa nije uradjen antibiogram, zasto ne znam).

Koriste se razni antibiotici,sve zavisi od uzrocnika.Za streptokok je najbolji penicilin i eritromicin,no i duga antibiotska terapija ima svoje nezelje efekte jer se vrlo lako nakon toga mogu javiti gljivice koje takodje izazivaju bol u grlu.
Od rastvora za ispiranje mogu posluziti hexoral,povidon...ima ih zaista dosta,od kucnih varijanti rastvor sode bikarbone.
Jedino pravo resenje za takve krajnike jeste njihovo vadjenje pogotovo sto takvi bolesni krajnici mogu napraviti probleme i na drugim organima ,tipa bubrezima,srcu...
Od skoro se pojavio ultrazvucni noz koji se krajnici vade bez krvarenja a potpuni oporavak treje 3 dana,imaju ga bolje privatne klinike a nadam se da ce uskoro doci i u drzavne ustanove.

molim doktorku da mi odgovori sta je najbolje za iskasljavanje koritila sam razne vrste tableta pila sam sirum od jagorcevine i bokvice ali nista ne pomaze cini mi se da je kasalj ucestaliji a alergicna sam na pencilin. sta da koristim

A ja cu vas da pitam jeste li bili kod lekara?
Jer ako niste onda otidjite,ne mozete sami da se lecite a preparati za kasalj se ne mogu davati napamet bez slusanja pluca...i trece najbitnije mozete da imate bronhitis,upalu pluca...dajte ne budite neozbiljni.

Back