Проблематика паса луталица у Београду

Psi lutalice su uzasna pojava. Njihovo postojanje jeste ljudski faktor, ali nisu svi ljudi krivi za to pa da treba da ispastaju strahujuci od napada.Bezbednost ljudi ipak nema nikakvu alterantivu.

Znam da je off topic, ali mislim da ni dobar deo vlasnika pasa danas ne vodi racuna, niti zasluzuje da ima ljubimca.

Primer je Kosovska ulica iza Skupstine. Imam osecaj kao da preskacem prepone, koliko je izmeta ponekad na trotoaru. Ja stvarno ne znam kako te ljude nije sramota.

Vec znamo koliko dugo postoji problem ulicnih pasa u Srbiji pa tako i u Beogradu. NOPA ( National organization for protection of animals ) je nova organizacija koja ce se boriti za dobrobit zivotinja i udomljavanju isih a ne njihovom nehumanom ubijanju. Ne zelim da smaram ljude sa prevelikim tekstovim ciljeva ove organizacije i buduceg rada, ali ako vidim da nekog ipak zanima ovako nesto rado cu ispisati sve.
Pozdrav svim dobrim ljudima! :)

I ne treba da smarate ljude...vec ucinite nesto da se smanji broj pasa lujtalica u Beogradu
i onih koji napadaju ljude i decu....i za pocetak vase humane akcije pocnite da cistite
i skupljate izmet od pasa lutalica po gradu.....jer ja za mojim psom to sama radim...
mislim.svaka akcija drustava za zastitu zivotinja svodi se na udomljavanje pasa lutacila,macaka i
ostalih zivotinja..nista konkretno..ja jos ne videh nikog od vas ili Orke ili slicnih vama da su
cistili grad i parkove od govvanaca pasa lutalica.........hvala unapred..

i neka vam vas finansijer kupi kese,rukavice,metlice i lopatice i asepsol i
prvenstveno krenite po parkovima gde se deca igraju ..

Poslednja izmena:
Ja sam osnivac organizacije. posto vidim da ima 2 komentara voleo bi da napisem nesto o buducim akcijama. Nina svaka cast sto cistite izmet svoje zivotinje za sobom to svako treba d aradi i treba promeniti tu i mnoge druge lose navike naseg drustva.
Cim se registrujemo moramo da resimo problem taxe za opasne zivotinje. Jer se opasnost zivotinja ne odredjuje po vrsti nego po njenom temperamentu i karakteru. Kada uspemo da promenimo ili ukinemo ovaj zakon mora se izvrsiti sterilizacija vecine pasa da bi se smanjio broj ulicnih pasa i strogo vodjenje racuna kako vlasnici cuvaju svoje pse i da li ih izbacuju van kuce jer je i to razlog velikog broja pasa na ulicama.
Iskreno svidja mi se ideja da se pocisti izmet pasa na zelenim povrsinama i parkovima, ali to ne resava nikakav problem, ali moze se napraviti jedna takva akcija koja bi bila medijski ispracena da se ljudima malo podigne svest i o ekologiji i da sami pocnu skupljati izmet njihovih ljubimaca. Hvala na ideji!

Iako vam je tema koju ste otvorili za pdf-Svet zivotinja ipak sam vam
je odobrila na Beogradu iz razloga da bih vam napisala ono sto sam napisala

jer verujete svima nama je vec dosta ..istih prica..koje i vi sada pricate..
kontrola pasa..sterilizacija i slicno a niko nista konkretno jos od fondacije
Brizit Bardo ne preduzima.i problem pasa lutalica se konstantno provlaci
kroz zivot ovog grada..a na desetine dece biva izgrizeno i istraumirano
od strane tih istih pasa lutacila od kojih i ja zazirem kada izvedem mog
malog psa na povocu u sretnju..a svest ljudi podicicete samo svojim
licnim primerom i komunalnim kaznama....pricama necete

Vec znamo koliko dugo postoji problem ulicnih pasa u Srbiji pa tako i u Beogradu. NOPA ( National organization for protection of animals ) je nova organizacija koja ce se boriti za dobrobit zivotinja i udomljavanju isih a ne njihovom nehumanom ubijanju. Ne zelim da smaram ljude sa prevelikim tekstovim ciljeva ove organizacije i buduceg rada, ali ako vidim da nekog ipak zanima ovako nesto rado cu ispisati sve.
Pozdrav svim dobrim ljudima! :)

umesto ciljeva moze malo konkretnije koje ste akcije odradili?

i da li se trudite samo da udomite (citaj uvalitet) nekome sa strane ili ste i sami udomili neke odnosno da li svako od vas iz uprave ima barem jednog lutalicu kod sebe?

Back