Problem!

bankai

Domaćin
Banovan
Poruka
3.639
Evo ovako da li vam se desava da slusate neke pesme iako znate da ce vas to baciti u depresiju,ja evo slusam Lanu Del Ray,i ne zelim to da slusam svidja mi se ta mjuza ali me istovremeno baci u depresiju jer kao da pogadja neku moju slabu tacku...

Kad me neštu stegne u grudima, znam koju ću muziku....

Noć, sitan sat, dirljiva muzika....

A, ispred očiju se nižu događaji iz prošlosti.
Skupiš sve neiznuđene greške i bude ti jasno...
Zašto si izgubio meč !

Poslednja izmena:
Evo ovako da li vam se desava da slusate neke pesme iako znate da ce vas to baciti u depresiju,ja evo slusam Lanu Del Ray,i ne zelim to da slusam svidja mi se ta mjuza ali me istovremeno baci u depresiju jer kao da pogadja neku moju slabu tacku...

moja eorija je da nekad zelimo podsvesno da pojacamo negativne emocije jer organizmu je potrban bum nekih emocija a u nedostatku pozitivnosti organizam obrnuto reaguje..a i pesme sluze za pojacavanje naseg sadomazo iskustva...
mislim ili sam u pravu ili sam lupila..

muzika uveliko pomaže da izliječim svaku svoju ćeliju(kad je tužna)..
sama muzika nikako ne izaziva depresiju,već stanje čovjeka koje je apsolutno odvojeno od nota...
ne obraćam pažnju na pjesme,poeziju toliko,najbitnija je sama muzika,mjuza je govor bez riječi!

Здраво је понекад и препустити се осећањима које носи нека песма, па уз то и заплакати...

Тако се заправо чисти и "испира" душа (и тело) од неке муке и проблема који притиска.

Не бих то никако називала "депресијом", напротив...

А праве депресије, не дај, Боже, никоме...

П. С.

Лично, направила сам неколико компилација ЦД-ова музике за коју знам да ће ме разнежити до суза, па их тако, повремено и пустим, управо делом и из тих "терапеутских" разлога.

И, заиста, делује исцељујуће... - "Што не убије - ојача"... Можда је и то у питању...
:)

Pa bolje da to sve istočiš muzikom nego da ti se dugoročno skupljaju gluposti u glavi
Dešava se svakom :)

Back