Problem uličnih pasa

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro jutro :kafa:

http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/pr...ski-davili-psa-sajlom-uznemirujuci-foto/61039

Glavna poenta (a ima i sporednih, zavisi kako ko čita i sa kojim virtuelnim ciljem) prenosa linka ove priče je da šinteri u Beogradu rade, te da se postavljač teme može njima obratiti u cilju vrlo efikasnog rešavanja problema sa agresivnim psima litalicama. Kao što vidimo, ima raznih ljubitelja pasa, kao i neljubitelja. I to je istina, kao i to da svakako ima agresivnih pasa litalica, baš kao što ima i agresivnih ljudi.
U svakom slučaju, bilo ljudska ili pseća, agresivnost prema drugima nije dobra, ni u realnom, ni u virtuelnom svetu.

Video sam link, ne opravdavam ponašanje šintera, ali isto tako bih lepo ovoj gospođici tog psa ubacio u stan, pa se lepo brini o njima. Moja dva prijatelja imaju ujed psa, jedan za usnu, drugi za nogu, moja majka ima ujed doduše ujeo je za pantalone, nije zahvatio nogu, sestra mi je napadnuta, zet mi je napadnut, juče sam gledao kako skaču na komšiju, laju, danas sam u radnji pitao šta se dešava sa njima, žena kaže "ne znam, zvali su ljudi stalno, ali ništa se ne dešava, par ljudi mi je već reklo da su ih napali", itd, itd...

Zvali su i šintere, i komunalce, i običnu policiju, policija viče da nadležnost nije njihova, šinteri dođu, ako ih ne vide u trenutku oni odu, i tako u krug.

A ja samo ne želim da neko govori kako "patološki mrzim nekoga", neko živo biće, i da u to ime otvaram teme kako bih poveo neki pokolj, ne daj Bože.

Ja samo želim bezbedno okruženje, kao i to da ne moram brinuti da li će mi se neki član porodice vratiti kući istraumiran i bez butine.

Video sam link, ne opravdavam ponašanje šintera, ali isto tako bih lepo ovoj gospođici tog psa ubacio u stan, pa se lepo brini o njima. Moja dva prijatelja imaju ujed psa, jedan za usnu, drugi za nogu, moja majka ima ujed doduše ujeo je za pantalone, nije zahvatio nogu, sestra mi je napadnuta, zet mi je napadnut, juče sam gledao kako skaču na komšiju, laju, danas sam u radnji pitao šta se dešava sa njima, žena kaže "ne znam, zvali su ljudi stalno, ali ništa se ne dešava, par ljudi mi je već reklo da su ih napali", itd, itd...

Zvali su i šintere, i komunalce, i običnu policiju, policija viče da nadležnost nije njihova, šinteri dođu, ako ih ne vide u trenutku oni odu, i tako u krug.

A ja samo ne želim da neko govori kako "patološki mrzim nekoga", neko živo biće, i da u to ime otvaram teme kako bih poveo neki pokolj, ne daj Bože.

Ja samo želim bezbedno okruženje, kao i to da ne moram brinuti da li će mi se neki član porodice vratiti kući istraumiran i bez butine.
Pa dobro, aj nam onda objasni koji su tvoji porivi, motivi da se uopste bakces sa ulicnim psima.
Ako cemo pravo jednog bi stanovnika Beograda trebalo vise da zanima stanje zgrada u gradu jer je juce pala fasada detetu na glavu.
To bi znacilo da u Srbiji ima mnogo vecih problema od ovih ulicnih pasa.

Pa dobro, aj nam onda objasni koji su tvoji porivi, motivi da se uopste bakces sa ulicnim psima.
Ako cemo pravo jednog bi stanovnika Beograda trebalo vise da zanima stanje zgrada u gradu jer je juce pala fasada detetu na glavu.
To bi znacilo da u Srbiji ima mnogo vecih problema od ovih ulicnih pasa.

Ne znam zašto uopšte razgovaram sa tobom...

Posle tog posta pitaš me koji su moji motivi, porivi?

Pročitaj poslednju rečenicu posta koji si citirala.

Mene i zanima stanje autobusa u kom se ljudi voze, stanje fasada, uklanjanje dilera sa ulica, ali na prva dva ne mogu da utičem, na treće utičem tako što vučem klince da treniraju, da žive zdravo i normalno, tako da radim ono što je u mojoj moći.

I ima većih problema, mnogo većih problema, ali nećemo zbog toga da pustimo da ljudi budu napadani i ujedani, jer, eto, imamo većih problema. Upravo to zanemarivanje manjih problema je i dovelo do većih problema.

Znam kakvi su tipovi ljudi koji imaju ljubimce, znam i da ih neki vole više nego svoju decu, da to dođe kao neki fanatični nagon, tako da će verovatno i ova tema biti dočekana na nož...

Ali... Prosto moram da je otvorim. Svaki kraj u Beogradu, pa tako i moj, ima problem pasa lutalica. U mom kraju, u mojoj ulici postoje tri ogromna psa koja terorišu ljude danima, ne nalaze se ni u parku, ni u šumi, nalaze se na sred ulice, gde je stanica, trgovine... Tamo gde ljudi cirkulišu, ne znam tačno koliko su ljudi ujeli, ali znam preko 30 ljudi na koje su skakali.

Zvali su sve žive, oni se uglavnom brane kako ili nije njihova nadležnost ili će doći, ali, eto, šta će oni kad psi tada nisu tu, ne daj Bože da ih malo potraže, samo ako su baš tu u kvadratnom metru.

Kako to postaje sve masovnije i gore, a ljudi sve zabrinutiji zbog toga i napada na njihove voljene, ja bih zamolio vas, ljubitelje životinja da kažete šta i kako da se radi?

Ukoliko se povede priča o nekoj eliminaciji, to se dočeka na nož, državne službe ne zanima, svaki dan gledam kako napadaju nekoga, niko ne zna šta da radi.

Psi pate na ulicama. Ulica je opasna za njih, a i oni na ulici predstavljaju istu tu opasnost. Mene u vezi ove teme, kad god se potegne nervira mesanje uzroka i posledica. Psi na ulici nisu uzrok vec ljudi, oni i ujedi su samo posledica neodgovornog vlasnistva. Mozes ti do prekosutra da zoves da oni sklone te pse i na kraju krajeva da se to i desi, nista neces uraditi zato sto ce neki drugi idiot doci i istovariti par pasa ili jednog i nebitno... stvara se zacarani krug. Treba paznja da se skoncentrise na neodgovorno vlasnistvo, a ne na pse lutalice. Kada se zatru ljudi koji ostavljaju ljubimce po ulicama, problem pasa lutalica ce biti resen u rekordnom roku, jer je to zapravo u ovoj prici najmanji problem.
Inace lutalice niko ne voli da vidi, cak ni ljudi koji obozavaju pse. Iz prostog razloga sto to nije zivot koji ijedno zivo bice zasluzuje.

Apsolutno ne branim pse po svaku cenu.
Ali, ljudi bre, dobro se zna da se svaki nasilan pas odmah odvodi, a kamoli neko ko ujeda !!!
O čemu bre pričamo ? 3 psa kao non-stop ujedaju, a niko im ništa ne može, ili ne želi da uradi, cvrc na kvadrat !!!

Svi psi lutalice o kojima se neko brine su sterilisani, vakcinisani i čipovani.

Богами ја сам пре коју годину имао у комшилуку луталицу кога су неки хранили па их није дирао, а друге је знао и да грицне, неке жене нису смеле улицом да прођу без пратње. И џабе било све, сви позиви, молбе, апели, док га једно јутро нису нашли са пеном на устима..
Онда су они који су га хранили дигли неописиву дреку, а ови што нису смели да прођу улицом од њега су ћутали као *****, ето то смо ти ми Срби...

Psi pate na ulicama. Ulica je opasna za njih, a i oni na ulici predstavljaju istu tu opasnost. Mene u vezi ove teme, kad god se potegne nervira mesanje uzroka i posledica. Psi na ulici nisu uzrok vec ljudi, oni i ujedi su samo posledica neodgovornog vlasnistva. Mozes ti do prekosutra da zoves da oni sklone te pse i na kraju krajeva da se to i desi, nista neces uraditi zato sto ce neki drugi idiot doci i istovariti par pasa ili jednog i nebitno... stvara se zacarani krug. Treba paznja da se skoncentrise na neodgovorno vlasnistvo, a ne na pse lutalice. Kada se zatru ljudi koji ostavljaju ljubimce po ulicama, problem pasa lutalica ce biti resen u rekordnom roku, jer je to zapravo u ovoj prici najmanji problem.
Inace lutalice niko ne voli da vidi, cak ni ljudi koji obozavaju pse. Iz prostog razloga sto to nije zivot koji ijedno zivo bice zasluzuje.

Razumem ja to sve, ali to svakako nije moj problem, ja kad vidim da neko istovari psa tako ja ću ga i prijaviti, ali ja nit' imam psa, nit' sam ih puštao, samo mislim da ljudi ne treba da budu terorisani od strane istih... Bez obzira koliko mi je neka životinja draga, ako ona ugrozi meni drage ljude, ja tu ne mogu da sedim blagonaklono gledajući... Što je i normalno.

- - - - - - - - - -

Богами ја сам пре коју годину имао у комшилуку луталицу кога су неки хранили па их није дирао, а друге је знао и да грицне, неке жене нису смеле улицом да прођу без пратње. И џабе било све, сви позиви, молбе, апели, док га једно јутро нису нашли са пеном на устима..
Онда су они који су га хранили дигли неописиву дреку, а ови што нису смели да прођу улицом од њега су ћутали као *****, ето то смо ти ми Срби...

Kod nas u kraju ih čak i kriju... Ranije dok je bilo onih starijih lutalica, znaju kad neko prijavi (ne znam ni sam kako), oni uštekaju pse dok oni ne odu i to je to, hrane ih, tako sklanjaju... Čine medveđu uslugu, ali ok.

Ja sam gotovo uvek za humanije metode(sterilizacija, azil itd) ali smatram da uspavljivanje treba uzeti u obzir kod agresivnih lutalica i copora ali tako sto ce se ustanoviti koji su psi inicijatori napada (uvek neko prvi digne dzevu), imas i one kerove koji ne bi napadali da nisu podstaknuti od drugih i ne bi jedali vec laju okolo(kud svi turci...)

Da se ja pitam, pstojale bi sluzbe za sterilizaciju lutalica po gradovima a vlasnici pasa bi bili obavezni da sterilisu svoje ili da placaju porez kao odgaivaci a ne da pustaju stotine stenaca godisnje na ulicu... te sluzbe bi mogle da sterilisu i vlasnicke pse po nizoj ceni i tako finansiraju sluzbu i sterilizaciju lutalica..

Razumem ja to sve, ali to svakako nije moj problem, ja kad vidim da neko istovari psa tako ja ću ga i prijaviti, ali ja nit' imam psa, nit' sam ih puštao, samo mislim da ljudi ne treba da budu terorisani od strane istih... Bez obzira koliko mi je neka životinja draga, ako ona ugrozi meni drage ljude, ja tu ne mogu da sedim blagonaklono gledajući... Što je i normalno.

- - - - - - - - - -

Kod nas u kraju ih čak i kriju... Ranije dok je bilo onih starijih lutalica, znaju kad neko prijavi (ne znam ni sam kako), oni uštekaju pse dok oni ne odu i to je to, hrane ih, tako sklanjaju... Čine medveđu uslugu, ali ok.

Jeste, ali taj tvoj stav je krajnje infatilan. Kao guranje penzosa u redu.

- - - - - - - - - -

Ja sam gotovo uvek za humanije metode(sterilizacija, azil itd) ali smatram da uspavljivanje treba uzeti u obzir kod agresivnih lutalica i copora ali tako sto ce se ustanoviti koji su psi inicijatori napada (uvek neko prvi digne dzevu), imas i one kerove koji ne bi napadali da nisu podstaknuti od drugih i ne bi jedali vec laju okolo(kud svi turci...)

Da se ja pitam, pstojale bi sluzbe za sterilizaciju lutalica po gradovima a vlasnici pasa bi bili obavezni da sterilisu svoje ili da placaju porez kao odgaivaci a ne da pustaju stotine stenaca godisnje na ulicu... te sluzbe bi mogle da sterilisu i vlasnicke pse po nizoj ceni i tako finansiraju sluzbu i sterilizaciju lutalica..

Msm da je uvedeno, ali ljudi ne postuju, a drzavu boli ona stvar, jer se velike pare vrte oko toga u smislu donacija. Nema to bas veze sa ulicnim psima, nego sa pranjem para. Zato taj problem, koji je inace jako lako resiv, toliko veliki...

Jeste, ali taj tvoj stav je krajnje infatilan. Kao guranje penzosa u redu.

- - - - - - - - - -

Msm da je uvedeno, ali ljudi ne postuju, a drzavu boli ona stvar, jer se velike pare vrte oko toga u smislu donacija. Nema to bas veze sa ulicnim psima, nego sa pranjem para. Zato taj problem, koji je inace jako lako resiv, toliko veliki...

Infantilno je tvoje poređenje penzionera u redu i psa.

Ne, nego tvoja moc shvatanja.
Problem redova ce se guranjem penzionera iz istog resiti isto tako koliko i problem pasa lutalica otrovom i sinterima... nikako.

Guranje penzionera u redovima je idiotluk, jer i oni svakako moraju platiti račune tu gde i svi ostali. A odvođenje pasa u azil je normalna stvar, ukoliko nemaju staratelje i predstavljaju opasnost po okolinu.

Psi koji traumiraju decu moraju da se sklone sa ulice. Nema tu nikakvog pogadjanja.
Ko se buni ,neka ga vodi kuci.
Nisam za to da se ubiju. nek se odvedu negde u divljinu. U neki rezervat ,pa nek zive svoj zivot.

Ма каква дивљина, захваљујући кретенима од људи, пас даанс може да преживи само ако се улизује човеку, или ако коље оно што човек гаји...

Da imamo azile i da imaju gde da se odvedu bila bi normalna stvar. Ovako lupas poput vetra na promaji o problemu kojim si se jako malo bavio ocigledno.

Da postoje pošte posebno za penzionere koji tu stoje ionako nigde ne žure, normalno da bih zamerio što zadržavaju red... Ali pošto nema, onda budeš ljubazan, moraju i oni negde. A vi što branite životinje, uzmi fino pa ih vodi kući.

Da je bilo koji pas zaista nasrnuo na nekog, bio bi odveden. Zato mislim da malo preteruješ (da ne upotrebim neku drugu reč :lol:).

U mom kraju ih ima po 5-6 na svakom ćošku, i svi su mirni, nikada nisu nikog napali. Ponekad se oni međusobno posvađaju, ali, svađaju se i ljudi, pa se psi ne bune zbog toga :lol:

A zašto su mirni ? Zato što redovno brinemo o njima, hranimo ih, vodimo kod veterinara kada je potrebno, kada su hladne zime vodimo ih u podrume da prenoće,
i nijedan nikada nije zalajao u podrumu, verovao ili ne.

Savet : budite dobri prema njima - oni će vam vratiti stostruko ! :aha2:

Sve je to lepo,ali postoje i oni psi, doduše,u mnogo manjem broju, koji ujedu prolaznika iz čista mira.
Znači, čovek prolazi, ne dira ga, normalno hoda i pas, cap za nogu...i šta onda?

Nije loše da država donira određeni broj besplatnih sterilizacija.
I ne ide sad da se neko buni: eto daje se za sterilizaciju, a nema za gladne, za decu, za ovo- ono.
Sterilizacija se radi za opšte dobro,za dobrobit ljudi.

Sve je to lepo,ali postoje i oni psi, doduše,u mnogo manjem broju, koji ujedu prolaznika iz čista mira.
Znači, čovek prolazi, ne dira ga, normalno hoda i pas, cap za nogu...i šta onda?

Nije loše da država donira određeni broj besplatnih sterilizacija.
I ne ide sad da se neko buni: eto daje se za sterilizaciju, a nema za gladne, za decu, za ovo- ono.
Sterilizacija se radi za opšte dobro,za dobrobit ljudi.

А стерилисани пси не могу да уједу јер су им стерилизацијом повађени зуби?

Back