Problem! Strelica misa ne radi dobro tokom igranja igrice

Ma igra nije ni malo zahtevna jer ja imam 1GB rama a ona zahteva svega 200mb cini mise...Hearts of Iron 2 je u pitanju.....nemam nikakvih problema samo eto strelica me zeza i to je nepodnosljivo...direkt x sam instalirao tokom instalacije same igre posto dolazi sa tim programom jedino mozda da probam sa updejtom graficke mada to nikad nisma radio pa ako nije problem da mi malo pojasnis kako to da uradim???

PS Mislim da su ovde nasli resenje http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?504744-Tech-Help-Mouse-cursor-issue ali ni uz pomoc google translate-a nisma uspeo da provalim sta treba da uradim pa ako neko moze nek mi desifruje ovo ne snalazim se bas dobro sa eng

Poslednja izmena:
Pa i tu govore o drajverima za graficku . Pa update, odnosno odes na sajt proizvodjaca tvoje graficke kartice, pronadjes model tj tacnu oznaku svoje graficke i skines najnovije drajvere koje kasnije instaliras. Mozes da probas i sa klasicnom reinstalacijom vec postojecih drajvera.

p.s.

Da li si probao da menjas rezoluciju u video igri ako uopste postoji opcija za to? Probaj i to. Sad sam vec ubedjen da je neki konflikt sa grafickom, samo ne znam sta je konkretno u pitanju.

p.p.s.

Da li ti je iza jos neki program aktiviran u toku igre? Tipa skype , msn , skin i slicno. Probaj da na trenutak deaktiviras i antivirus koliko da vidis da li ce strelica nestajati i dalje.

Jer se desava npr. da kada je iza neki prozor koji je recimo always on top da dodje do preklapanja pa se strelica pojavljuje doslovno iza igre na desktopu , tako da se kursor ne vidi u igri.

Poslednja izmena:
untitled22.jpg

Skenirao sam drajvere sa programom radarSync i manuelno skinuo ono sto mi je preporucio a sto mi treba (direktno nisma mogao da skinem jer mi treba licenca za program) medjutim i posle toga pokazuje da mi fale ili su zastareli neki drajveri (njih 18!!) ili sta vec..........moguce je da je proble do drajvera ali...ne znam kako da ih insaliram jer ako je verujuci ovom programu fali mi dosta toga......
Nema u ovoj igrici nijedna opcija za grafiku....nije ni malo zahtevna za zeza me to mi nje jasno zasto....samo jebena strelica....
Lose sam objasnio strelica ne nestaje nego se zakoci na 1-2 sekunde pa se pomeri i tako stalno.....nemoguce je igrati....imam i druge igre ali radi sve ok a samo na ovoj nece....

Prilozi

• untitled22.jpg
    untitled22.jpg
    32,6 KB · Pregleda: 4
Pogledajte prilog 281345

Skenirao sam drajvere sa programom radarSync i manuelno skinuo ono sto mi je preporucio a sto mi treba (direktno nisma mogao da skinem jer mi treba licenca za program) medjutim i posle toga pokazuje da mi fale ili su zastareli neki drajveri (njih 18!!) ili sta vec..........moguce je da je proble do drajvera ali...ne znam kako da ih insaliram jer ako je verujuci ovom programu fali mi dosta toga......
Nema u ovoj igrici nijedna opcija za grafiku....nije ni malo zahtevna za zeza me to mi nje jasno zasto....samo jebena strelica....
Lose sam objasnio strelica ne nestaje nego se zakoci na 1-2 sekunde pa se pomeri i tako stalno.....nemoguce je igrati....imam i druge igre ali radi sve ok a samo na ovoj nece....

E pa sad, pa ti rece da ti strelica nestaje, sad ispade da koci. Postoji ogromna razlika izmedju toga, totalno 2 razlicita problema. Sad moze ko zna sta da bude. Koliko ti je RAM memorije zauzeto u idle stanju?

Ne skidaj te shareware programe samo ti guse racunar bespotrebno. Bilo koji drajver koji zelis da updejtujes ili reinstaliras ucini to manuelno, najsigurnija varijanta. Principom desni klik na My Computer - Properities - Hardware - Device manager (za model graficke ides Display properities) tu ces videti tacan model. Ides na oficijalni sajt proizvodjaca i skines potrebne drajvere. Ili izbaci ovde model graficke ako ne mozes sam da nadjes. Mada sad kada si rekao da ti kursor koci ko zna sta je, ali svez drajver ti nece ici na stetu.

U skripcu si sa RAM memorijom, deinstaliraj sve bespotrebne programe koji ti guse procese.

Ctrl+Alt+Delete. U task manager-u pod performance tab-om vidi stanje zauzete memorije i stanje procesora. Da li imas takav problem i sa drugim video igrama i aplikacijama? Ocigledno je da ti je racunar zagusen, ali posto kazes da igra zahteva 200mb ram-a a ti imas 1gb onda bi tu igru trebao lepo da tera.

Takodje za ciscenje djubreta iz racunara koje delimicno moze uticate na performanse koristi CC Cleaner , i ocisti registre nekim reg fix programom kao sto je Free Window Registry Repair Sve ostale tzv fix programe koji ti traze da ih kupis da bi ti satro sredili racunar brisi, samo ti smetaju.

Baci pogled na Add remove Programs , deinstaliraj sve toolbar-ove i sve sto ti izgleda sumnjivo.

Instaliraj neki AV ako ga nemas , posto ga vidim nisi spomenuo, i skeniraj racunar, ko zna sta se nakupilo u procesima pa ti zato secka igra. Ako ti AV smeta zbog stiske sa ramom , izbrisi ga onda posle ako bas hoces, bitno je da procesljas njime sistem.

Sve u svemu sad svasta moze da bude, trebao si odmah da kazes da ti strelica secka.

Poslednja izmena:
Skinuo sam jednu igricu s neta i sve je u samoj igri ok medjutim kad pomeram strelicu misa ona nestaje po 1-2 sekunde pa se pojavi i tako u krug...to mnooogo iritira i gotovo je nemoguce igrati...da napomenem da nemam takvih problema van igrice vec samo kad igram tu igricu...skenirao sam komp na viruse i sve je ok....ima li nekog resenja za ovo????

Mozda ti je Graficka slaba ili nemas dovoljno memorije za tu igru ili Shader , DirektX ..etc

Probao sma 3 verzije te igre i isti problem se javlja takodje sam skenirao na viruse i sve je ok ali i dalje ne radi....
Na jednom sajtu je objasnjeno kako ovo moze da se resi medjutim ne kapiram koji su ovo programi pa ako neko zna voleo bih da mi objasni kako da ovo podesim:
Open the Catalyst Control Center (If you don't know what this is just search for "Catalyst Control Center" under the Start button on Windows 7)

1. select the gaming tab

2. then click AMD CrossfireX Configuration

3. make sure the box that says "Enable CrossfireX" is NOT clicked

4. click apply at the bottom right of the screen

That fixed the problem. You'll want to turn on the CrossfireX before playing another game since that helps your computer use two different GPU's at once.

Probao sma 3 verzije te igre i isti problem se javlja takodje sam skenirao na viruse i sve je ok ali i dalje ne radi....
Na jednom sajtu je objasnjeno kako ovo moze da se resi medjutim ne kapiram koji su ovo programi pa ako neko zna voleo bih da mi objasni kako da ovo podesim:

Otvori Catalyst Control Center (ako ne znas sta je to samo trazi "Catalyst Control Center" unutar Start dugmeta na Windows 7)

1. Izaberi Gaming tab

2. zatim klikni AMD CrossfireX Configuration

3. Prover da kvadratic u "Enable CrossfireX" NIJE stikliran ( odabran )

4. Klikni Apply desno na dnu, na tvom monitoru

To ce resiti problem. Zeleces da ponovo ukljucis CrossfireX pre nego sto odigras drugu igru jer ovo pomaze tvom kompjuteru da koristi dva razlicita GPU's od jednom.

:cool:

Skinuo sam jednu igricu s neta i sve je u samoj igri ok medjutim kad pomeram strelicu misa ona nestaje po 1-2 sekunde pa se pojavi i tako u krug...to mnooogo iritira i gotovo je nemoguce igrati...da napomenem da nemam takvih problema van igrice vec samo kad igram tu igricu...skenirao sam komp na viruse i sve je ok....ima li nekog resenja za ovo????
"
Pre nego pokreneš igru, na radnoj površini stavi strelicu na "startnu ikonu igre". Desnim klikom otvori Padajući meni, i nađi opciju Enable/Disable validate icons". Klikni na to i potvrdi da hoćeš da uključiš ili uključiš validaciju. Posle toga pokreni igru.

"
Pre nego pokreneš igru, na radnoj površini stavi strelicu na "startnu ikonu igre". Desnim klikom otvori Padajući meni, i nađi opciju Enable/Disable validate icons". Klikni na to i potvrdi da hoćeš da uključiš ili uključiš validaciju. Posle toga pokreni igru.
Датум ти је промакао, порука је стара 10 година.

Back