Problem sa zakljucanim biosom.

Libero037

Početnik
Poruka
33
Dobio sam od rodjaka Fujitsu Siemens Lifebook S7020d koji je bio bez HDD (Sata) Nabavio sam nov hard od 160gb i instalirao XP...boot je isao preko F12. Sve je to lepo radilo skoro dva meseca ali sam juce hteo nesto da proverim i pokusam preko F2 setup ali mi bios trazi sifru...svasta sam probao i hiren's cracker i gomilu nekih programa ali nisam uspeo. Procitam na Krstarici da se vadjenjem Cmos baterije resava problem i sinoc izvadim bateriju na 20-ak minuta...nista...probam ponovo i ostavim laptop bez struje(vadio sam i pogonsku bateriju) cele noci. Danas probam i dalje mi trazi sifru. Definitivno sam odlucio da se manem otkljucavanja i kad sam ukljucio laptop on mi izbaci plav eekran i restartuje se...ubacim licencni xp sp2 i pokrenem instalaciju i on sve lepo odradi ali mi prijavi da instalacija nije pronasla ni jedan disk...hiren's magic prtition vidi obe particije na HDD ali bios ga ne vidi...sta sam to za*ebo...cuo sam da se moze preko USB fleske nekako ubaciti sata drajver...bios mi Phoenix...ako je neko imao slican problem molim da mi pomogne jer mi je najblizi servis 35 km...Hvala

Pozdrav,
na desktop računaru se preko džampera premosti CMOS i praktično resetuje, Pošto je ovde u pitanju laptop probaj preko ovog sajta http://bios-pw.org/. Samo sledi uputstva, prakticno promenis password nekim svojim. ako ne uspe javi, resicemo sigurno, ako nije problem kvar hardvera.

Hvala, ovako, kad startujem F2 setup trazi mi Bios sifru...ukucam bilo kojih 8 znakova i on mi izbaci prozor System Disabled ali nikakav kod nema kao na ovom primeru...treci put mi blokira laptop i onda off na dugme...probao sam da u generator ubacim sve sifre koje sam pronasao na donjoj strani laptopa i onmi uvek da neki kod ali nece pa nece...razmisljao sam da li postoji neka tehnicka podrska FJS pa da posaljem sve kodove? Sizifijada
Problem sa win xp na sata hard disk sam sinoc uspeo da resim pomocu Nlite i ovog licencnog xp sp2 koji koristim...napravio sam WINLITE ISO i ubacio neke sata drajvere sa interneta i za svaki slucaj sa CD koji sam dobio uz desk racunar Asus...kopirao sam Fast track Promise i Viaraid jer je intelov chip set u pitanju i na laptopu...i uspelo je 100%.
Ovo sa biosom je neka ziva za*ebancija...sreca te ima mogucnost butovanja prekoF12...

Jos nesto,od pretrazivaca koristim Operu i to verziju 12.1...navika, mnogo stara da bih je menjao nekom drugom navikom...problem je sto mi se sada pri otvaranju neke stranice pojavljuje upozorenje Server certificate expired...ubi me, i stalno approve...to mi se pre nije desavalo...sta mu je? ja mu u Securty cekiram da zapamti approve ali on je dosadan...??

Back