Problem sa WC šoljom! Curi kod komšija na sprat ispod!

bagzzi

Poznat
Poruka
8.618
Pre neki dan procurela je voda na plafon kod komšije na spratu ispod, mesto je od prilike blizu moje WC šolje ali nekako u samom uglu uz vertikalni noseći zid komšijinog stana,a iznad kod mene na tom nestu nema ništa u kupatilu. Ne znamo gde je kvar i ko treba da plati štetu...
Pozvao sam vodoinstalatera koji je pregledao celo kupatilo i nije našao kvar. Negde na netu sam našao kako je neki lik imao sličan problem, samo što je u njegovom slučaju voda izbijala između pločica iza WC šolje i na sprat ispod pa mislim da imamo isti problem,međutim malo je odgovora bilo na pitanje....
Neki kažu da je verovatno protrulila cev koja moju WC šolju spaja sa vertikalom koja odvodi vodu u kanalizaciju,a možda i sama vertikala ili spoj vertikale i cevi odvoda od WC šolje. Zanima me u slučaju da je ovo tačno ko snosi štetu ? Da li treba zvati preduzeće koje održava zgradu da otkloni kvar?
Ako je sve to tako verovatno će mi razbijati pločice u kupatilu da bi napravili novi odvod. Koliko će mi uzeti love?

Ако је процурела цев у међупростору између спратова и станова,за то је надлежно предузеће које вам одржава зграду ,углавном ЈКП Стан ,уколико они не могу онда зову Водовод ,самим тим што издвајате месечно и за ставку одржавања такве операције би требало да буду покривене и не би требао да плаћеш ништа .

Ако је процурела цев у међупростору између спратова и станова,за то је надлежно предузеће које вам одржава зграду ,углавном ЈКП Стан ,уколико они не могу онда зову Водовод ,самим тим што издвајате месечно и за ставку одржавања такве операције би требало да буду покривене и не би требао да плаћеш ништа .

Хвала! И ја сам мислио исто.....

Back