Pre par dana sam prvi put posle mnogo godina bio kod ocnog lekara i neki rezultati i odgovori mi nisu bas najjasniji. Do sada nisam nosio naocare niti sociva iako moram da priznam da sam imao problema vec duze vreme pogotovu nocu ali ne dramaticnih kao sto su mi dramaticni rezultati pregleda. Da ne zaboravim imam 22 godine. Prvo doktor nije verovao kako do sada nisam nosio naocare jer mi je dioptrija na kompijuterskom pregledu ispala -5 na desno i -5.25 na levom, cini mi se, u svakom slucaju to mi je posle sasvim odgovaralo na normalnom pregledu. Takodje onaj deo koji me vise brine a bas ga nisam razumeo je 5 d baseout prizme koje takodje imam na oba oka, to mi navodno ispravlja polozaj ociju mada ranije nisam primetio sem sto povremeno vidim duplo na kratko kada sam jako umoran. Dobio sam neko objasnjenje kako je moguce da su mi rezultati ovakvi (razmisljam da potrazim savet i drugog lekara) ali ga nisam bas razumeo pa ako neko moze da objasni prostijim recima. Ono sto me zanima je da li je istina da kada jednom pocnem da nosim ove naocare brzo vise necu moci da funkcionisem bez njih i da li je moguce sto mi doktor kaze da postoji velika sansa da ce mi dosta brzo oci se potpuno ukrstiti kada je vec operativno lecenje jedina opcija? Takodje da li se stvarno ne mogu naci odgovarajuca sociva sa ovom dioptrijom?