Problem sa trimerom!

Skafander

Domaćin
Poruka
3.076
Nisam bio siguran gde da postavim temu pa sam ovde. Naime, kupio sam kineski trimer prošle godine da kosim svoje dvorište ali sam kupio dodatnu poluautomatsku glavu za strunu pa je dotajala plastična kapa, pa sam skoro uzeo neku garden narandžastu glavu za trimer sa metalnom kapom. I sad mi je veliki problem što se svaki čas struna sama izvlači prilikom udara o neku jaču prepreku tipa grančice ili kamenčića pa moram da gasim motor i da skidam trimer da bih vratio strunu nazad. I tako svaki čas. Struna je oštrih ivica od 3 mm. Da li je previše jaka i debela struna pa umesto da pukne ona se dodatno izvuče ili treba da uništim trimer dodavanjem gasa. Ne znam u čemu je problem i šta da radim. Molim za pomoć. Voleo bih da koristim tu deblju da ne bi stalno pucala ali da se ne izvlači previše bez moje volje odnosno udara o tlo.

Nisam bio siguran gde da postavim temu pa sam ovde. Naime, kupio sam kineski trimer prošle godine da kosim svoje dvorište ali sam kupio dodatnu poluautomatsku glavu za strunu pa je dotajala plastična kapa, pa sam skoro uzeo neku garden narandžastu glavu za trimer sa metalnom kapom. I sad mi je veliki problem što se svaki čas struna sama izvlači prilikom udara o neku jaču prepreku tipa grančice ili kamenčića pa moram da gasim motor i da skidam trimer da bih vratio strunu nazad. I tako svaki čas. Struna je oštrih ivica od 3 mm. Da li je previše jaka i debela struna pa umesto da pukne ona se dodatno izvuče ili treba da uništim trimer dodavanjem gasa. Ne znam u čemu je problem i šta da radim. Molim za pomoć. Voleo bih da koristim tu deblju da ne bi stalno pucala ali da se ne izvlači previše bez moje volje odnosno udara o tlo.
Требало би да је могуће растурити ту главу и испод капе ставити јачу опругу, што ће резултирати већим отпором
и неће долазити до отпуштања струне при мањим ударима. Уколико ниси вичан тим пословима пробај при кошењу
мало искосити тример на леву страну, да спречиш ударање капе у тло.

To ti je neka bezveze glava i previše debela struna.
Kupi onu običnu, skroz crnu plastičnu glavu. Imaš po gvožđarama za hiljadak dinara, možda i manje. I strunu 2.4, nema potrebe deblju. Samo uzmi onu kockasti, ona bolje seče.

To, em ti je neka glava bezveze, em trimer verovatno neki bezveze, em debela struna. To ti nikako ne ide zajedno.

Losa ti glava a verovatno ni opruga nije dobra.
3mm se koristi za vecu i jacu travu pa i korov, 2.4 mm je po meni slabo najidealnija za neku manju ili srednju travu je 2.7 mm cetvtasta koju i sam najvise koristim.Obicno sam uzimao Stihl a sad poslednji put Husqvarninu koja je mnogo boljeg kvaliteta od Villagera na primer ili nekih no name struna.
Poslednju glavu koju sam uzeo je Stihl i kostala je nekih 2200 ako se dobro secam.

1690740070292.png

Ovo imam u planu da kupim posto sam krenuo da se bavim profesionalnim kosenjem.

I kad pazim da kapa ne udara o tlo, kad struna naiđe na grančicu, izvuče se više nego što treba, zar nema štitnik nožić da preseče strunu, sad ne mogu da vidim jer mi je trimer kod roditelja u kući. Macher 43.
Jedino da razvučem taj feder/oprugu i da stavim tanju strunu, pa onda bolje da puca nego da se izvlači.

I kad pazim da kapa ne udara o tlo, kad struna naiđe na grančicu, izvuče se više nego što treba, zar nema štitnik nožić da preseče strunu, sad ne mogu da vidim jer mi je trimer kod roditelja u kući. Macher 43.
Jedino da razvučem taj feder/oprugu i da stavim tanju strunu, pa onda bolje da puca nego da se izvlači.

Ima štitnik nožić ali je struna previše debela a trimer previše slab i ne može da je oseče nego samo vrljavi. Mučiš tako trimer, uzmi tanju strunu i drugu glavu.

Te glave od 1000 dinara su vrlo loseg kvaliteta i vrlo lako znaju da pucaju.

Meni se pokazala odlično. Prošle godine u februaru sam kupio Stil a oni uz njega ne daju glavu za strunu nego moraš da kupiš. I kupim tu običnu čisto da probam kako će da radi, evo 2 sezone je izdržala odlično. Dugme za izvlačenje strune funkcioniše odlično, opruga takođe, žabice za otvaranje glave isto....

Ja imam onaj fs250 koji je prilično jak a koristim 2.4 strunu. I to onu na meru u gvožđarama. Nema to mnogo svrhe sko je struna previše debela, samo više mučiš mašinu. Bolje da je tanja a kvalitetnija. Probati nekoliko varijanti pa koja se najbolje pokaže...

Uzeću tanju strunu ali ne znam koju treću glavu, ovu sam našao za 1000 dinara. A u krafteru koštala 2200. Hteo sam da bude poluautomatska i da ima metalnu kapu. Jedino neku treću isto poluautomatsku ali bez metalne kape a da nije skupa.

Pogledajte prilog 1386810

Ovo imam u planu da kupim posto sam krenuo da se bavim profesionalnim kosenjem.
Nevalja ti ništa sem strune ovo kada opali veći kamen pukne klipnjača ili radilica.

Postavljaču teme uvalili su ti neispravnu glavu kojoj je feder slab ako ga ima uopšte.

Mi već 10 godina kosimo 25 ari sa originalnom glavom koja je išla uz vilidžer. Ujak kupio kineski trimer koji ima duplo manje konja od vilidžera znači moraš da ga dereš do daske i posle 20 minuta košenja raspao se prekidač za gas. Pre neki dan me zvao kuka crko mu karburator. Ne znam dal je dva puta pokosio.

Nevalja ti ništa sem strune ovo kada opali veći kamen pukne klipnjača ili radilica.

Postavljaču teme uvalili su ti neispravnu glavu kojoj je feder slab ako ga ima uopšte.

Mi već 10 godina kosimo 25 ari sa originalnom glavom koja je išla uz vilidžer. Ujak kupio kineski trimer koji ima duplo manje konja od vilidžera znači moraš da ga dereš do daske i posle 20 minuta košenja raspao se prekidač za gas. Pre neki dan me zvao kuka crko mu karburator. Ne znam dal je dva puta pokosio.
Nije tacno ovo se automatski sklopi kad udari u kamen ili neku nezgodnu prepreku.

Meni se pokazala odlično. Prošle godine u februaru sam kupio Stil a oni uz njega ne daju glavu za strunu nego moraš da kupiš. I kupim tu običnu čisto da probam kako će da radi, evo 2 sezone je izdržala odlično. Dugme za izvlačenje strune funkcioniše odlično, opruga takođe, žabice za otvaranje glave isto....

Ja imam onaj fs250 koji je prilično jak a koristim 2.4 strunu. I to onu na meru u gvožđarama. Nema to mnogo svrhe sko je struna previše debela, samo više mučiš mašinu. Bolje da je tanja a kvalitetnija. Probati nekoliko varijanti pa koja se najbolje pokaže...
Probao sam tanje, meni to ne odgovara nije za profesionalno kosenje.
Najbolje mi legla ova 2,7 sa njom moze i korov tipa brsljana da se kosi pod uslovom da je struna kvalitetna.

Ljudima žao da kupuju strunu misle ako montiraju buzdovan da su završili posao.

Ti noževi i lanci su samo za zapuštena imanja gde je mlado drveće i ogromno žbunje i šiblje. Za sve ostalo je trimer sa dobrom strunom.

Ja sam odustao od dvotaktnih trimera jer se stalno kvare i troše mnogo goriva. Nabavio sam neku polovnu kosilicu na struju, jak motor, nož od gibnja debeo 5 mm širine 45cm. Samo pičim kroz travu od 30-40 cm. 10 ari voćnjaka i vinograda odradim za dva sata. I još je teren sačuvaj bože neravan.

Onaj trimer em zeza, em ga nosiš em mlataraš levo desno otpadnu ruke. A dobar je vilidžerov nije onaj demon što ima pola konja pa ti se trava petlja oko glave.

Ja se ne vraćam na dvotaktne smradove. Preskupo mi gorivo.

Benzinski trimer 6-7 litara benzina a el kosilica 100 din struje da kosim ceo dan.

Poslednja izmena:

Back