problem sa SSD molim vas pomagajte

Jovan 2210

Početnik
Poruka
6
moj racunar je star vise od 10 godina (ali ima sa njegovo vreme odlicne specifikacije 4GB ram 1TB hard disk 512MB rama na grafickoj...).pre par meseci nabavio sam SSD od 120GB u nadi da ce se ubrzati jer mu je ranije trebalo vise od 5min da se upali,medjutim sada je jos gore.Jednom mu je cak trebalo skoro 10min da se upali STA DA RADIM

moj racunar je star vise od 10 godina (ali ima sa njegovo vreme odlicne specifikacije 4GB ram 1TB hard disk 512MB rama na grafickoj...).pre par meseci nabavio sam SSD od 120GB u nadi da ce se ubrzati jer mu je ranije trebalo vise od 5min da se upali,medjutim sada je jos gore.Jednom mu je cak trebalo skoro 10min da se upali STA DA RADIM
Da se upali ili "podigne" sistem? SSD pomaze kod ovog drugog, ne i kod prvog...

Ja mislim da je u pitanju procesor treba da staviš brži jači jer kad je stara mašina, a glavna komponenta nova tehnologija logično da se neće slagati u brzini. Ili probaj da resetuješ Matičnu Ploču hoće i to da vrati rad u normalu ako znaš kako .

Poslednja izmena:
Ja mislim da je u pitanju procesor treba da staviš brži jači jer kad je stara mašina, a glavna komponenta nova tehnologija logično da se neće slagati u brzini. Ili probaj da resetuješ Matičnu Ploču hoće i to da vrati rad u normalu ako znaš kako .

Raskači kablove sa kućišta otvori kutiju i izvadi bateriju sa ploče na 10 minuta, posle sve isto lepo vrati na svoje mesto uključi kompjuter i javi nam šta se desilo da li ima promene . :)

Kad upalis kompjuter on sprovodi inicajlni test komponenti i ako je sve ok, krece dalje da ucitava sa hard diska sistem u ram i da pokrece procese koji su mu potrebni za rad. Sad, dzabe sto si uzeo ssd, pitanje je kojom ti brzinom to radi jer je u pitanju mator racunar iz ere ddr2 memorije, a verovatno nije ni sata3, vec je u najboljem slucaju sata2.
Da bi ubrzao komp mozes d aukljucis u BIOS-u fast boot, da iskljucis logo maticne da se ne pojavljuje.
U samom sistemu mozes da iz Startup-a da izbacis sve nepotrebne programe i eventualno da izguglas kljuceve za hkey machine za regedit i da vidis koje su najnize vrednosti za startup. Ako ni to nece brt, vreme je za novu makinu.

mislis da resetujem bios? a sto se tice procesora skoro je ,,crko'' i zamenjen je istim novim procesorom zapravo moze biti i da nije nov covek iz servisa mi je rekao da ima takav isti kod njega i da ce ga zameniti.U svakom slucaju hvala na odgovoru i predlogu

Kad upalis kompjuter on sprovodi inicajlni test komponenti i ako je sve ok, krece dalje da ucitava sa hard diska sistem u ram i da pokrece procese koji su mu potrebni za rad. Sad, dzabe sto si uzeo ssd, pitanje je kojom ti brzinom to radi jer je u pitanju mator racunar iz ere ddr2 memorije, a verovatno nije ni sata3, vec je u najboljem slucaju sata2.
Da bi ubrzao komp mozes d aukljucis u BIOS-u fast boot, da iskljucis logo maticne da se ne pojavljuje.
U samom sistemu mozes da iz Startup-a da izbacis sve nepotrebne programe i eventualno da izguglas kljuceve za hkey machine za regedit i da vidis koje su najnize vrednosti za startup. Ako ni to nece brt, vreme je za novu makinu.
hvala ti na odgovoru i na pojasnjenju svakako cu pokusati sve tvoje predloge ali imam jos jedno pitanje.Da li se kes memorija moze usporiti i ako moze da li moze biti zamenjena?

https://www.easeus.com/computer-instruction/5-free-tricks-to-speed-up-windows-boot-time.html
https://www.online-tech-tips.com/computer-tips/speed-up-windows-boot/

Probaj ovo sto imas na linkovima, zatim i probaj da skeniras komp da nisi zapatio neku viruscinu. Ako si sve uradio kako valja i opet nece, pusti windows update, ako opet nece, brt bacaj to u kantu i kupuj drugi komp. Msm nema tu vise sta onda da se uradi da se ubrza.
hvala ti mnogo nisam imao ni pojma koliko toga utice na brzinu racunara isprobacu sve linkove sigurno

nov iz win win-a kingston 120GB
mozda se updejtuje win.
Da li je nova instalacija windowsa sa svim updejtovima?

Slusaj SSD radi ko HDD na Windows 10. Meni sa HDD-dok dobijem dekstop treba na Windows 10 10-15 minuta.
Najsporije je samo logovanje, dok boot do login prompta i nije nesto spor.
Tebi je nesto neispravno, WIN 10 na ssd se ukljucuje za 30 sekundi max.

Back