Problem sa ram memorije!!

• Začetnik teme Začetnik teme Daky_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Daky_

Obećava
Poruka
82
Pozdrav ljudi! Imam problem sa plocom GF 7050v-m7 ver 6.1.. imam 2x1 gb ddr2 memoriju,procesor je intel celeron e1200 na 1.6ghz. grafick 8500gt 512mb..
Problem je sto je ploca do skoro radila sa 2 memorije od 1gb,pa vise nije htela da upali monitor, kad je jedna memorija u slotu,upali monitor i komp radi,kad ubacim i drugu memoriju ploca vrti kuler ali ne desava se nista,monitor ne daje sliku,cim izvadim jednu memoriju pokrenem plocu, racunar radi normalno.
probao sam clear cmos,bateriju drugu stavio,napajanje menjao,procesor menjao,memorije menjao isto,stavio sam dve iste memorije u dc da rade isto ne podize sliku,graficku menjao isto nece,neznam sta sve nisam probao..flesovao sam i noviji bios i isto nece da prihvati dve memorije! a sve 4 memorije koje imam rade,sve rade ali samo ako je 1 na ploci,cim stavim dve nece da podigne sliku.
jel ima neko neku ideju sta da radim jos? :)

Pozdrav ljudi! Imam problem sa plocom GF 7050v-m7 ver 6.1.. imam 2x1 gb ddr2 memoriju,procesor je intel celeron e1200 na 1.6ghz. grafick 8500gt 512mb..
Problem je sto je ploca do skoro radila sa 2 memorije od 1gb,pa vise nije htela da upali monitor, kad je jedna memorija u slotu,upali monitor i komp radi,kad ubacim i drugu memoriju ploca vrti kuler ali ne desava se nista,monitor ne daje sliku,cim izvadim jednu memoriju pokrenem plocu, racunar radi normalno.
probao sam clear cmos,bateriju drugu stavio,napajanje menjao,procesor menjao,memorije menjao isto,stavio sam dve iste memorije u dc da rade isto ne podize sliku,graficku menjao isto nece,neznam sta sve nisam probao..flesovao sam i noviji bios i isto nece da prihvati dve memorije! a sve 4 memorije koje imam rade,sve rade ali samo ako je 1 na ploci,cim stavim dve nece da podigne sliku.

Promeni ploču.

Promeni ploču.

Je l' znas ti gde zivis? Najlakse je napisati "promeni plocu".

Jesi li probao da memoriju ubacis u drugi slot (da iskljucimo mogucnost kvara slota)?
Ako ne radi na drugom slotu ta memorija koja radi na prvom, znaci kvar je u slotu.

Ako radi:

Najverovatnije se te dve ram memorije ne poklapaju, ili je jedna od njih u kvaru, je l' ti radio ranije komp sa te dve ram memorije?

Nažalost moram da se složim sa Watchmanom , najbolje je rešenje promeniti ploču ujedno i najjednostavnije rešenje ali mogao bi da nabaviš jedan ram modul od dva ili čak 4 gigabyta i nastaviš da koristiš ploču samo sa jednim ram-slotom
ovo je inače jedan od onih bagova gde je sve otvoreno a najčešće je ili slot ili neki hladan lem možda neki mikroprobijanje nekoga kondenzatora koji umesto da poveća kapacitet potreban za pobuđivanje elemenata na matičnoj ploči ona je uguši

Probao sam razne kombinacije, te dve memorije su radile zajedno u dual chanel do skoro,i posle nije vise hteo da baci sliku,kad sam izvadio jednu memoriju dobio sam sliku,znaci menjao sam memorije na sve moguce nacine 1 na 2 slot,2 na 1 slot i tako u krug i nece,i probao sam druge dve memorije isto za dual channel i sa njima nece da podigne, radi samo ako je 1 memorija u 1 slot, inace ako su u oba slota memorije nece da baci sliku..

Back