Проблем са професором

У средњој сам школи (гимназији). Имам проблем са професорком српског језика. Она ми тендециозно не да петицу, без обзира на такмичења на која сам ишао из њеног предмета и успехе на такмичењима.
Сваки пут каже да јој се не свиђа неко тумачење дела, каже како не знам њен предмет, а такмичења показују супротно.
За ово зна и директорка која је уз мене. Не знам шта да радим, а од тога ми зависи Вукова диплома, обзиром да сам четврти разред и до сад сам увек имао све петице.

Има ли неко неки савет? :)
Druze razumem te skroz.
Vidim da su te dovatili ovili prosvetari pa te ubedjuju da si ti kriv.
Uvek je bilo da onaj ko postize rezultate na takmicenjima ima 5 iz tog predmeta.

Elem.
Moras da pogledas problematiku malo dublje:
- Mozda ima jos neki pretendent za djaka generacije pa te namerno sabotira. Ne bi bilo prvi put da cujem tu pricu.
- Mozda zena ima neke komplekse
- Mozda ima psihickih problema
- Mozda ima bracnih problema
- Mozda si joj "antipatican"

Profesorka je isto homosapiens ko i svi mi ostali sa svim svojim manama. Ako to shvatis mozda ces uspeti da i da shvatis njene motive. Mozda uspes da se izdignes iznad situacije i da je izmanipulises.

U tvojim godinama izuzetno si osetljiv na nepravdu i to je normalno. Nema veze sto ti to nece uticati na zivot, ako si zasluzio 5 treba i da imas 5, i tu je kraj price.

Ovi sto te ovde savetuju su vec naucili zivotnu lekciju a to je da nepravda postoji i da se ne vredi nervirati.
Nerviranje je kljucna rec.

Imas dve opcije:
1. Da iskuliras
2. Da teras pravdu

Probaj da razlucis u kom slucaju ces vise da se iznerviras. Ja licno sam se uvek vise iznervirao kad sam iskulirao. Teranje pravde mi donosi zadovoljstvo cak i kad znam da necu uspeti.

Ako odlucis da teras pravdu moras biti spreman i da je ne isteras. Jer to je vec nasa realnost. I bice ti vredna zivotna lekcija.

Back