Problem sa moji kompom

burzuj

Početnik
Poruka
11
Cao svima,imam problem sa svojim kompjuterom.Performanse su amd triple core procesor 2.1 ghz,graficka saphire 6670 ddr5 1gb,ram 3gb ddr2.Evo sta se desava:Upalim ga,radi jedno 10 minuta,sve ok,slusam muziku,gledam neki video i odjednom blokira,zamrzne sliku,i nista ne mogu da uradim osim da ga restarujem.Restartujem ga i nece da upali sliku.Temperatura procesora je oko 30 stepeni,graficku nisam mogao da izmerim jer nemam net da skinem program,termalna pasta na procesoru zamenjena pre 3 meseca,Sta mislite,sta bi moglo da pravi problem onako na prvi pogleda gledajuci na to sta se desava sa njim.??

Nisi napisao koji operatvni sistem imas. Ako je win 7, da li ti izbaci gresku tipa graphic driver recovered pa tek onda zabaguje.

Da li pokazuje sliku dok se restartuje, ucitava windows i tek onda nema slike kada bi trebao da pokaze desktop ili je nema uopste.

Ako je prvo onda je verovatno graficka karta. Probaj da udjes u safe mod sa networkingom, ako tamo radi ok, a nece u normal modu, to je to.

Ako nece uopste da se dize onda moze biti i ploca.

Probaj da pozajmis od nekog ispravnu grafiku i vidi sta se desava.

Cao svima,imam problem sa svojim kompjuterom.Performanse su amd triple core procesor 2.1 ghz,graficka saphire 6670 ddr5 1gb,ram 3gb ddr2.Evo sta se desava:Upalim ga,radi jedno 10 minuta,sve ok,slusam muziku,gledam neki video i odjednom blokira,zamrzne sliku,i nista ne mogu da uradim osim da ga restarujem.Restartujem ga i nece da upali sliku.Temperatura procesora je oko 30 stepeni,graficku nisam mogao da izmerim jer nemam net da skinem program,termalna pasta na procesoru zamenjena pre 3 meseca,Sta mislite,sta bi moglo da pravi problem onako na prvi pogleda gledajuci na to sta se desava sa njim.??

proveri hard na bad sectore;)

desavalo mi se pre 4-5 godina,upravo to isto. ja se stvarno ne secam kako sam resio problem,ali reinstalacija sistema resava to. ako si mozda overklokovao procesor ili ram,moze se desavati zbog toga,a ako nisi,onda ti je vreme za reinstalaciju sistema. sta bih ja uradio,pre nego sto reinstaliram sistem?
usao bih u bios i vratio sve na fabricke postavke;obrisao i reinstalirao drajver za grafiku;skenirao hard disk u potrazi za losim sektorima,program je "macorit disk scanner",zatim bih fizicki izvadio sve ram memorije,graficku karticu i procesor,povadio sve kablove,naravno,ujedno i izduvao od prasine.i zatim bih vratio sve kako je bilo.ako to ne pomogne,reinstall windows.

probaj skini, Ultimate Boot CD (UBCD) 5.3.2 \ Hot [2014/09/16 | 596 MB | Freeware | Win Sve | narezi na cd, ubaci u dvd rom restartuj racunar pojavice se slika sa izborom za kontrolu svih glavnih hardverskih komponenata pa ih ispitaj redom pod uslovom da ti je sistem u redu, pre toga ocisti sistem od eventualnih virusa i ostale zgadije, obavezno ispitaj memoriju, hdd, procesor i grafiku (podrazumeva se da ti se elementi hardvera ne greju preko mere) a bitno je i napajanje proveri da se ne pregreva, ako ti sve ovo ne pomogne probaj da menjas ovih pet delova hardvera uz asistenciju nekog iskusnijeg ortaka a ako nista onda neki provereni servis!

Poslednja izmena:

Back