Problem sa memorijskom karticom od 64gb!

Skafander

Domaćin
Poruka
3.652
Koristio sam ovu karticu na telefonu i sad želim da je prepozna bilo gde. Na telefonu traži da se formatira a imam neke slike pa ne želim da brišem a ne mogu da ih vidim. Silicon power je kartica. Uzeo sam i neki silicon power čitač kartica ali nisam siguran da čita 64gb. A i comp. - je stariji pa da nije do njega. Ne znam kako da rešim problem. Da li možda neko nešto zna?

Pre je do kabla za vezu izmedju telefona i kompa,probaj sa drugim kablom.
Nije, radi i čitač i druga kartica, ali manja, od 32gb.

Čita CF TypeI-XD-M2/micro SD/SDHC/SDXC-SD/MMC/SDHC/SDXC-MS Pro/MS Duo/MS Pro Duo/MS Pro HG/MS XC.

Podržava kartice sa novim specifikacijama i kapacitetima - SDXC UHS-I: ~ 2TB-SDHC UHS-1: ~ 32GB (microSD UHS-1 uz SD adapter)-MS Pro HG/MS XC: ~ 32GB-CF / Ultra DMA mode 7.

Kabl dužine 50 cm, USB 3.0 priključak (kompatibilan sa USB 2.0).

Podržava većinu popularnih memorijskih kartica.

Nije potrebno dodatno napajanje.

Dimenzije 73x 50 x 13 mm, težina 55g.

Kompatibilan sa Windows 2000 SP4, Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Linux Fedora 11 (kernel 2.6.X), Mac OS 10.2.8 ili noviji, Linux Kernel 2.6.30 ili noviji.

Je l' ovo znači da podržava do 32 ili može i više, ne razumem se u kartice.

Mislim da taj citac ako je iole novijeg datuma cita sigurno kartice i do 64 bit-a.samo proveri dal' je dobro legla kartica u leziste.Milim cak da noviji citaci kartica i nemaju ogranicenje citanja SD kartica.Probaj,malo i polako da ocistis kontakte na kartici sa gumicom za brisanje grafitne olovke,samo bez pritiskanja mnogo na kontakte,pa onda probaj u citac.Desavalo se da od stajanja iako je zatvorena kartica se nakupi skrame na kontakt.

Back