Problem sa ledjima

Dejan345

Početnik
Poruka
8
Pozdrav svima, u zadnjih 15-20 dana mi stalno pucketaju ledja. Najvise osecam u sredini ledja a ponekad kada sedim na kompu i donji deo ledja pucketa obicno 2 do 3 puta uzastopno ali samo kada se ispravim i istegnem pucketa sredina i donji deo kao da osecam neki pritisak pa moram da se istegnem. Ali mislim da nije od sedenja posto sam aktivan i idem na plivanje radim sklekove zgibove... Ali mislim da je od istezanja gde radim zgibove. Stavljam 12-15 kg tegova izmedju butina pa tako visim od 3 do 5 min na dan. Tako sam radio otprilike 20 dana od tada pocinju da mi pucketaju ledja i ne prekidaju nikako . Da li je to opasno i sta da radim u ovakvoj situaciji?

Pozdrav svima, u zadnjih 15-20 dana mi stalno pucketaju ledja. Najvise osecam u sredini ledja a ponekad kada sedim na kompu i donji deo ledja pucketa obicno 2 do 3 puta uzastopno ali samo kada se ispravim i istegnem pucketa sredina i donji deo kao da osecam neki pritisak pa moram da se istegnem. Ali mislim da nije od sedenja posto sam aktivan i idem na plivanje radim sklekove zgibove... Ali mislim da je od istezanja gde radim zgibove. Stavljam 12-15 kg tegova izmedju butina pa tako visim od 3 do 5 min na dan. Tako sam radio otprilike 20 dana od tada pocinju da mi pucketaju ledja i ne prekidaju nikako . Da li je to opasno i sta da radim u ovakvoj situaciji?

Nije sve sto vidis u americkim filmovima dobro, tako ni to istezanje. Ispomerao si te preljsnove iz lezista i sada ti pucekatju, jer se su se malo ispomerale hrskavice. To ce ti biti zauvek.

Pa da posto sam cuo da te visece vezbe ispravlaju ledja. I primetio sam razliku u visini za 1,2cm sam vislji.

Visi si ti u galvu, a ne cm. Nema to veze sa zivotom. Te visece vezbe pomognu samo da se malo ti prsljenovi razmrdaju i medjuprsljenski prostor. Ono sto kicmu drzi pravom su misici i to stomaka, a ne toliko ledja. KIcma je samo skup kostiju. Okolo su misici.

Да не отварам нову тему. Пар пута сам се ушинуо а неки пут тако гадно да сам устајао из кревета десет минута, облачио боксерице пет, права туга. Након последњег пута сам кренуо са јачањем леђних мишића а уједну и са јачањем стомачних јер једно без дрруго не иде. Од тад да куцнем у дрво није ми се више догађало. Повремено док лежим напрегнем кичму и некад бекне звук али без бола. Кад се туширам, уперим мало топлију воду у доњем делу леђа и благо се савијам уназад и тад углавном сваки пут чујем пуцкетања. Активно трчим, кренуо сам мало јаче са истезањима како би имао флексибилније тело. Након трчања ставим космодиск и преко њега појас на два до три сата иако тад немам болове никакве. Тј немам никакве болове. Из кревета устајем као стрела али ето, буне ме та пуцкетања. Зна неко више о томе?

Ма знам али никад нисам ишао код лекара због кичме, ма ретко кад и одем. Али хајде, урадићу снимање. Који упут треба да тражим од лекара опште праксе?

Back