Problem sa kompom

ndjordje91

Ističe se
Poruka
2.675
Imam onaj stari komp koristi ga moj otac, imamo problem instaliran je xp 3 na njemu na dual core 4800+ ima 2gb rama. Kada mu istaliram mozzilu kod njega na kompu mnogo je spora. Od programa bukvalno ima eset,mozzila i sve ove drajvera vezano za komp. Sta moze da bude?

I Mozilla i Chrome,trose mnogo resursa,tako da opterecuju,sam kompjuter,a 2GB Ram-a nije malo.nego probaj neki drugi browser.ne bi bilo lose da preskeniras komp AV-om i da pogledas u mozillu u opcije pa u extenzije da nema nesto sto nisi instalirao.Ume mozilla da pohvata razne ADonove koji mogu mnogo da usporavaju i Mozillu i komp.Znaci kad otvoris extenzije odbrisi sve sto ti je nepoznato.Disable i Remove

Imam onaj stari komp koristi ga moj otac, imamo problem instaliran je xp 3 na njemu na dual core 4800+ ima 2gb rama. Kada mu istaliram mozzilu kod njega na kompu mnogo je spora. Od programa bukvalno ima eset,mozzila i sve ove drajvera vezano za komp. Sta moze da bude?

Stavi windows 7, XP nije najbolji sa dual core procesorima. To mogu da potvrdim i ličnim iskustvom.

Probacemo jedno i drugo, al svakako sam skinuo sa neta Windows 7 Ultimate 86x
slobodno na taj procesor zvekni 7 ultimate 64-bita i ne brini , ako nemaš integrisanu grafiku da ti otima ram neće mu ništa faliti potrošnja rama će biti na winu oko 1gb sa sve instaliranim antivirusom i kompletnim softverom.to će skakati do 1,5gb rama dok igraš igrice i to je to max, jedino da se baviš virtuelizacijom sistema pa da ti je malo rama onda

- - - - - - - - - -

win ultimate 64 bita na 5200+ i 4 gb rama

Clipboard01.jpg

slobodno na taj procesor zvekni 7 ultimate 64-bita i ne brini , ako nemaš integrisanu grafiku da ti otima ram neće mu ništa faliti potrošnja rama će biti na winu oko 1gb sa sve instaliranim antivirusom i kompletnim softverom.to će skakati do 1,5gb rama dok igraš igrice i to je to max, jedino da se baviš virtuelizacijom sistema pa da ti je malo rama onda

- - - - - - - - - -

win ultimate 64 bita na 5200+ i 4 gb rama

Clipboard01.jpg
Slazem se samo malo vise Ram-a.

Evo nesto stvarno nije u redu sa kompom, najvishe me nervira sto npr K Lite Codecs zadnja verzija nece da se instalira jel trazi SP 3 i on ima trenutno SP2. Neki put izbaci kada ocu da otvorim ili npr da pustim da mu fali kernal32 probao sam da nadjem i da kopiram al ne radi. Jedino resenje je najverovatnije da mu nabacim windows 7.. Pre svega ovoga je imao SP 3 XP

Veruj mi ja sam do skora imao XP SP3 Sa integrisanim SATA drajverima i radio je isto sto i Win.7.ali sa ubacio Ubuntu,da malo isprobam taj OS.Ali posto Xp izlazi polako iz upotrebe Instaliraj Win.7 i trebalo bi da bude sve u redu.

Mogu reci da fino radi Windows 7 Service Pack 1 na caletovom kompu. Samo ima jedan problem kada se prvi put startuje Mozzila trebamu dosta vremena da je otvori ove ostale programe otvare iz prve..... :) Svaka cast momci :P

Edit 1 : Planiram da mu nabavim barem jos 1gb ram memorije...

Mogu reci da fino radi Windows 7 Service Pack 1 na caletovom kompu. Samo ima jedan problem kada se prvi put startuje Mozzila trebamu dosta vremena da je otvori ove ostale programe otvare iz prve..... :) Svaka cast momci :P

Edit 1 : Planiram da mu nabavim barem jos 1gb ram memorije...

Можеш и једну од 2gb...јефтнија је од оне од 1gb...:think:

Само води рачуна да је исте врсте, истих брзина и латенци... :aha2:

Ajde sada da ne otvaram drugu temu vezano za ovaj problem, al danas mi se strasno sto sam mogao da ocekujem desiti. Ja mislim da su crkli maticna i processor, moram provetiti ove ostale delove hdd,gpu i napajanje i mozda ram memorija. Vec mi se ovo par puta desahavalo al kao brzo se popravilo. Upalim ja moj komp dodje do desktopa ne prodje ni 5minuta na ekranu no signal going to sleep nece restart nece na dugme da se ugasi mora pozadi i sve tako u krug. Sta cu ja odem do drugara probam njegovu graficku radi ona al posle par minuta koriscena ponovo isto... Probam ja drugi monitor ma nece ni da cuje, isto mu dodje no signal going to sleep. Kad ja otvorim kuciste levu stranu kompa kad ono cpu malo izasao iz lezista.......... WTF..... Polako ja to skinem bilo je slabo paste, kad ono na procesoru oni pinovi na nekim mestima krivi.. Cudno kako je radio......veoma cudno.I sada kada pokusam da ga upalim nece ni da beep al radi fanovi osim graficke zavrati malo pa stane i sve tako..... Sta raditi??? Maticna i procesor stari 7 godina

GA-770 + x2 555 cpu 600w

Dal vredi nositi kod majstora mozda? (Pitam samo xD) Meni jedino resenje je probati kod njekog moj hard,napajanje i graficku naravno..

To sigurno isprobaj na drugom kompu te komponente,da znas na cemu si,a za procesor,ako nije zalomljen nijedan kontakt,ako bi nasao dobar servis,mogli bi ljudi to da ti srede,ali ako...I ovako i onako ti sledi nov ili polovan procesor,pa ako imas para najbolje je ga kupiti i kad proveris ostale komponente sastaviti komp.Cudi me da je on ispao toliko iz lezista.Mora da je pao sa neke visine,ili ga je cale rokn nogom i poremetio mu iznutrice.

Evo nesto stvarno nije u redu sa kompom, najvishe me nervira sto npr K Lite Codecs zadnja verzija nece da se instalira jel trazi SP 3 i on ima trenutno SP2. Neki put izbaci kada ocu da otvorim ili npr da pustim da mu fali kernal32 probao sam da nadjem i da kopiram al ne radi. Jedino resenje je najverovatnije da mu nabacim windows 7.. Pre svega ovoga je imao SP 3 XP

SP 3 XP ...је...ЗАКОН ...и лаган за руковање...:think:...МОЖЕШ СВЕ ДА НАЂЕШ...:D
На другом компу имам 64-битни SP 3 XP који без икаквих проблема гура ...AMD Phenom 4-core...:aha2:

Можеш и једну од 2gb...јефтнија је од оне од 1gb...:think:

Само води рачуна да је исте врсте, истих брзина и латенци... :aha2:

Да додам:

Са 32-битним SP 3 XP ..можеш да фураш рам меморије до 3,5Gb, а са 64-битним преко 6Gb.

Sad je kasno ja sada nemogu ni da upalim komp, nece da podigne sistem. Nema beep, a i od graficke ventilator nece ni da okrece.. Kao sto rekoh pinovi na processoru su krvi i zbog toga nece da upali.

ПРОДРКАЈ МАЛО ...све што се конектује...:think:( извуци и врати )

Када не ради само процесор...не може да се дигне оперативни систем и нема слике на монитору, а све остало треба да ради, вентилатори да се врте, хард диск да се чује да ради и да ти горе лампице на тастатури...као и оптика миша...:think:

А..." бип " се не чује и када ти графичка или рам меморија изгубе контакт ...или неки битан конектор...:think: :aha2:

Poslednja izmena:
Ajde sada da ne otvaram drugu temu vezano za ovaj problem, al danas mi se strasno sto sam mogao da ocekujem desiti. Ja mislim da su crkli maticna i processor, moram provetiti ove ostale delove hdd,gpu i napajanje i mozda ram memorija. Vec mi se ovo par puta desahavalo al kao brzo se popravilo. Upalim ja moj komp dodje do desktopa ne prodje ni 5minuta na ekranu no signal going to sleep nece restart nece na dugme da se ugasi mora pozadi i sve tako u krug. Sta cu ja odem do drugara probam njegovu graficku radi ona al posle par minuta koriscena ponovo isto... Probam ja drugi monitor ma nece ni da cuje, isto mu dodje no signal going to sleep. Kad ja otvorim kuciste levu stranu kompa kad ono cpu malo izasao iz lezista.......... WTF..... Polako ja to skinem bilo je slabo paste, kad ono na procesoru oni pinovi na nekim mestima krivi.. Cudno kako je radio......veoma cudno.I sada kada pokusam da ga upalim nece ni da beep al radi fanovi osim graficke zavrati malo pa stane i sve tako..... Sta raditi??? Maticna i procesor stari 7 godina

GA-770 + x2 555 cpu 600w

Dal vredi nositi kod majstora mozda? (Pitam samo xD) Meni jedino resenje je probati kod njekog moj hard,napajanje i graficku naravno..
1. Ne Laži!! nisi mogao videti cpu nikako jer ga pokriva hladnjak koji ga ujedno i pritiska dolei j naslanja se na njega
2. silovao si hladnjak dok si ga skidao a pasta je povukla cpu napolje iz ležišta

Ne, rekoh da sam polako skinuo i da sam video da ima malo paste i da se vidi da je ispao malo iz lezista. Nisam kretan da sjebem svoj racunar i da cupam na silu hladnjak..... Al sve jedno, procesor je ostao van kucista i cekam majstora u utorak da proba da namesti. Ako ne onda pada novi processor i maticna. A za ove ostale komponente cu videti kod nekog da testiram.

Ne, rekoh da sam polako skinuo i da sam video da ima malo paste i da se vidi da je ispao malo iz lezista. Nisam kretan da sjebem svoj racunar i da cupam na silu hladnjak..... Al sve jedno, procesor je ostao van kucista i cekam majstora u utorak da proba da namesti. Ako ne onda pada novi processor i maticna. A za ove ostale komponente cu videti kod nekog da testiram.

ček kako stari 7 godina sa pinovima, imam intelov iz 2005 sa pinovima na soketu a procesor ima kontakte???? koji je procesor u pitanju?
mogu se ispraviti ali pažljivo bitno ih je dovesti u istu ravan sa ostalima, nemora idealnu, jer i sam soket ih posle "ispegla"

@snejks oće i hladnjak ako je sa onim plastičnim zakačkama pa puknu dve da povuče proc. pogotovu kad je u radu a ventilator oscilira, viđao sam i to, ALI sigurno nije mogao videti dok neskine hladnjak da procesor ne leži kako treba :) radoznalost je ubila mačku :)

ček kako stari 7 godina sa pinovima, imam intelov iz 2005 sa pinovima na soketu a procesor ima kontakte???? koji je procesor u pitanju?
mogu se ispraviti ali pažljivo bitno ih je dovesti u istu ravan sa ostalima, nemora idealnu, jer i sam soket ih posle "ispegla"

@snejks oće i hladnjak ako je sa onim plastičnim zakačkama pa puknu dve da povuče proc. pogotovu kad je u radu a ventilator oscilira, viđao sam i to, ALI sigurno nije mogao videti dok neskine hladnjak da procesor ne leži kako treba :) radoznalost je ubila mačku :)
amd procesor stari moj nije intel :)
GA-770 + x2 555 cpu 600w
verovatno am2+ socket tako da nema šanse da je video da je izašao procesor iz ležišta i sam znaš da hladnjak leži na procesoru

Back