Problem sa instalacijom Drupala

cwhcco

Početnik
Poruka
1
Dakle kao što napisah u naslovu: mislim da je problem u bazi. Do sada za sve CMS-ove ili druge skripte koje sam instalirao baza se sama konfigurisala, jedino je bilo potrebno da se napravi i da se podaci o njoj unesu u neki falj tipa settings.php, config.php i sl. ili da se unesu u toku instalacije. Međutim ovde je potrebno da se unesu podaci o jednoj bazi u neki fajl (što sam uradio) i još nešto da se uradi sa nekim fajlovima koji se nalaze u direktorijumu database što nisam razumeo iz dokumentacije, otprilike njima se prave neke tabele u bazi. Zamolio bih one koji znaju da objasne, to će možda kasnije još nekome zatrebati.

cwhcco:
...i još nešto da se uradi sa nekim fajlovima koji se nalaze u direktorijumu database što nisam razumeo iz dokumentacije, otprilike njima se prave neke tabele u bazi.
Ti fajlovi imaju ekstenziju .sql i sadrze SQL naredbe za kreiranje tabela Drupala. Ako imas pristup bazi preko phpMyAdmin-a uradi sledece:

1. Otvoris .sql fajl u nekom editoru teksta (ne, ne, ne MS Word!), pa Ctrl+A, pa Ctrl+C, pa u phpMyAdmin-u klik na ikonu SQL (gore levo ispod logoa phpMyAdmin).

2. U novom prozoru klikni u polje ispod natpisa "Run SQL query/queries on server ...", pa Ctrl+V, klik na dugme Go. Nakon toga ispod imena tvoje Drupal baze trebalo bi da bude spisak tabela kao na slici.

Prilozi

• drupal_instalirana_baza.jpg
    drupal_instalirana_baza.jpg
    39,4 KB · Pregleda: 8

Back