проблем са грејањем и топлом водом

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Имам котао на гас који греје радијaторе зими и требало би истовремено да даје топлу воду за судоперу и купатило. Међутим имам проблем, када радијатори нису укључени немам топлу воду у купатилу нити у кухињи. :confused: Да бих имао топлу воду за туширање морам да укључујем термостат-прекидач за радијаторе. Ајде зими некако, али шта када дође лето, нећу ваљда грејати кућу радијаторима да бих имао топлу воду у туш кабини. :lol: Има ли неко Hemann Habitat2 бојлер? Како да решим проблем? Можда би требало боље подесити точкић-прекидаче на бојлеру?

Требало би променити услов за укључење котла.
Ако је услов термостат, а при томе исти котао загрева и техничку воду, онда није повезано како треба. Услов за паљење би требао да буде термостат на котлу, тако да константно држи једну температуру воде у котлу и да догрева воду за судоперу и купатило а да собни термостат укључује пумпу за радијаторе.
Када је собни термостат искључен, пумпа не шаље воду у радијаторе и они се не загревају а истовремено котао загрева техничку воду. Самим тим ће и котао у летњем периоду мање радити.

E ima 1 stvar koje nema na ovom sajtu a koju sam ja lično video a to je nešto što zamenjuje protočni bojler, izgleda slično kao šipka za tuš i služi za grejanje vode za tuširanje. Štedi oko 60% struje i 40% vode. Po meni je to fenomenalna stvar, mnogo bolja od bojlera i koliko se sećam, košta oko 100 evra.

То о чему причаш је грејач који се користи у подморницама, рекламирају га као "Руско чудо".
Његова ефикасност није потврђена, чак постоји више сведочења да нема уштеде струје.
Надаље, исти ради само у води која је минерализована јер је принцип као код "кувала" за кафу, оних пластичних, са бувљака. Значи, сама вода проводи ел. енергију. Тако да је потребно додавати одређене супстанце у воду за систем грејања.
Једина "предност" је површина коју заузима...
http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/SHumadijski-vulkan-sa-ruske-podmornice.sr.html

Poslednja izmena:

Back