Problem sa Externim Hard Disc-om???

james-bond-007

Zainteresovan član
Poruka
236
Dobro vece,ljudi. Opet ja sa svojim problemima. Sam sebi sam dosadio,ali stvarno nemam kome da se obratim osim vama :( Ne mogu vjerovati da sam toliki baksuz da se uvijek kod mene nesto s*ebe :dash: Radi se od Externom Hard Disc-u (ADATA CLASSIC CH11), Sasvim normalno sam radio na njemu,i sa njega sam narezivao nesto na CD. Kad sam pokusao da ga bezbedno iskljucim,pojavilo mi se "PROBLEM EJECTING USB MASS STORAGE DEVICES - Windows can't stop your 'Generic volumen' devices because it is in use" itd,itd,itd... nisam mogao bezbedno da ga iskljucim,da bi ga mogao iskopcati... i googlajuci malo po netu bilo je nekakvih nacina da se to rijesi... ono sto sam uradio,posledje,bilo je,da sam isao u My Computer,pa na Properties od Externog HDD i tamo sam cackao po podesavanjima da ga nekako iskljucim... ne sjecam se sad tacno gdje sam usao,ali je bilo pisalo na jednom mjestu "STOP" i ja sam isao na to i onda na "OK". Tada mi se restartovao komp i nesto je pisalo,nemam pojma sad tacno "pres any key...pa sad ne znam sta dalje... i kad se komp upalio vise mi nije ocitavalo Externi HDD... Znacu ukopcam ga,upali se na njemu plava lampica i cuje se kako se u njemu nesto vrti (kao i prije) ali ga nijgdje ne mogu naci da ga je ocitalo na kompu,niti se sta desava na kompu,kad ukopcam... Pomazite ako mozete,500GB je u pitanju :sad2::sad2::sad2: Hvala vam unaprijed :)

Po svemu opisanom mogao bih da zaključim da nema potrebe za brigom, jednostavno je sistem pobrljavio u datom trenutku a ti mu dodatno pomogao.

Uradićeš sledeće, skinuti mali sitan programčić USBDeview.exe i ako koristiš Windows Vistu, Windows 7 ili 8 pokrenuti kao administrator, za Xp samo dvoklik. Naravno hard disk nemoj kačiti još. Na spisku naći ime hard diska eksternog i desnim klikom kliknuti da dobiješ padajući meni i odabereš Uninstall device. Nakon toga poželjno je restartovati računar, kada se upali hard disk povezati na drugi USB port i sačekati da se instaliraju drajveri, nakon toga bi trebalo da ga prepozna.

Ukoliko to ne pomogne postoji mogućnost da si ugasio servis za prepoznavanje USB uredjaja, da li si probao bilo šta drugo od USB memorija, telefona, fotoaparata, da li njih prepoznaje?

Po svemu opisanom mogao bih da zaključim da nema potrebe za brigom, jednostavno je sistem pobrljavio u datom trenutku a ti mu dodatno pomogao.

Uradićeš sledeće, skinuti mali sitan programčić USBDeview.exe i ako koristiš Windows Vistu, Windows 7 ili 8 pokrenuti kao administrator, za Xp samo dvoklik. Naravno hard disk nemoj kačiti još. Na spisku naći ime hard diska eksternog i desnim klikom kliknuti da dobiješ padajući meni i odabereš Uninstall device. Nakon toga poželjno je restartovati računar, kada se upali hard disk povezati na drugi USB port i sačekati da se instaliraju drajveri, nakon toga bi trebalo da ga prepozna.

Ukoliko to ne pomogne postoji mogućnost da si ugasio servis za prepoznavanje USB uredjaja, da li si probao bilo šta drugo od USB memorija, telefona, fotoaparata, da li njih prepoznaje?

Sve drugo radi,a ovo sam nekako sredi. 2 sada sam se mucio :) ali kako sad da rijesim ovaj problem sto mi se povremeno pojavi "PROBLEM EJECTING USB MASS STORAGE DEVICES - Windows can't stop your 'Generic volumen' devices because it is in use" itd,itd,itd... Ne smijem ga samo iskopcati da ne pogubim podatke,a ne mogu ga bezbedno odjaviti? i hvala puno na predhodnom savjetu,pomoglo je rodjaku :)

Nikada, ali nikada u svom radnom veku a ni pre toga, dakle preko 12 godina, nisam uradio bezbedno odjavljivanje, USB flesh, eksterni hard, telefoni, fotoaparati, samo isčupam, ostavim pola minuta da se smiri uredjaj i nosim.

To što ti se pojavljuje greška može da bude više stvari, kabal, USB port i sam sistem, ovako na daljinu šta je tačno nisam siguran 100%

Nikada, ali nikada u svom radnom veku a ni pre toga, dakle preko 12 godina, nisam uradio bezbedno odjavljivanje, USB flesh, eksterni hard, telefoni, fotoaparati, samo isčupam, ostavim pola minuta da se smiri uredjaj i nosim.

To što ti se pojavljuje greška može da bude više stvari, kabal, USB port i sam sistem, ovako na daljinu šta je tačno nisam siguran 100%

cuo sam da je moguce da pogubim podatke ili da ih ostetim...a ne bih bas da rizikujem sa tim istekavanjem :D

cuo sam da je moguce da pogubim podatke ili da ih ostetim...a ne bih bas da rizikujem sa tim istekavanjem :D

Pravo da ti kazem ni ja nikada ne idem na Bezbedno odljavljivanje... A Fles, HDD i slicno moze samo da ti rikne prilikom promene nekog napona, tj kvara na kompu ili ako ga prikacis u kolima na neki kineski player...
Takodje fles ne bi smeo da bude izlozen magnetnom delovanju(Bar su me tako u skoli ucili, ma da nisam imao smelosti da probam)

U Windows 7 kao i u Windows 8/8.1 po defaultu je uključen Quick Removal za svaki USB Stick odnosno eksterni HDD tako da nemate ni potrebe da ih odjavljujete prije nego što ga isključite...

Back