Windows mi ne odjednom ne prepoznaje CD rom uredjaj. U pitanju je klasicni Lg cd rom, i jednog dana, tek tako, Windows XP ga uopste ne prepoznaje. Inace CD dobija struju i ubacuje i izbacuje vrata ali ga sistem jednostavno ne vidi, a u Windows comanderu umesto D: oznake koja je oznacavala CD u izborniku drajvova stoji "Network Neighborhood". Otvarao sam kusiciste i IDE kabl i kabl za napajanje stoje cvrsto. Pre neki dan sam kupio LG CD-r/RW uredjaj i putem novog IDE kabla povezao sam ga na slobodan IDE slot na maticnoj ploci i isto tako i on dobija struju i ubacuje i izbacuje vratanca ali ga sistem ne vidi.Inace, posle uklucenja racunara pre nego sto se pocne ucitavati XP sistem prepozna uredjaje. Jos pre a i sada sam probao da uredjaj deinstaliram i ponovo instaliram ali to nije upalilo, uz poruku:" Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39) ".
Inace ploca je Matsonic 8157, Vga on board, Athlon 2100+, Maxtor 40 gb itd. Kompjuter je star oko godinu i po, i do sada nije pravio probleme.
Sta da radim, da probam da skinem drajvere za njega sa neta, ili su mozda pokvareni IDE slotovi na maticnoj ili ...
Unapred hvala.
Inace ploca je Matsonic 8157, Vga on board, Athlon 2100+, Maxtor 40 gb itd. Kompjuter je star oko godinu i po, i do sada nije pravio probleme.
Sta da radim, da probam da skinem drajvere za njega sa neta, ili su mozda pokvareni IDE slotovi na maticnoj ili ...
Unapred hvala.