Problem sa aplikacijom Google Messages

Ivan_10

Početnik
Poruka
12
Pozdrav svima,

Imam problem na mobilnom telefonu Xiaomi 14T Pro. Problem je taj što kada dobijem poruku od operatera kad imam propušten poziv sa nekog broja taj broj telefona nije linkovan (tj. broj telefona nije podvučen). A kad dobijem poruku od operatera da je korisnik ponovo dostupan ili da korisnik više nije zauzet ti brojevi telefona su linkovni. Koristim aplikaciju Google Messages.
Jel zna neko kako rešiti da i propušteni pozivi budu linkovani?

Hvala unapred :)

Pozdrav svima,

Imam problem na mobilnom telefonu Xiaomi 14T Pro. Problem je taj što kada dobijem poruku od operatera kad imam propušten poziv sa nekog broja taj broj telefona nije linkovan (tj. broj telefona nije podvučen). A kad dobijem poruku od operatera da je korisnik ponovo dostupan ili da korisnik više nije zauzet ti brojevi telefona su linkovni. Koristim aplikaciju Google Messages.
Jel zna neko kako rešiti da i propušteni pozivi budu linkovani?

Hvala unapred :)

Taj problem koji imaš je zapravo prilično čest, i ne brini – lako se objasni.

Kada dobiješ SMS od operatera (npr. poruku o propuštenom pozivu), aplikacija za poruke pokušava da prepozna broj telefona i da ga podvuče kao link, kako bi mogao da klikneš na njega i odmah pozoveš taj broj. Ali ako broj nije napisan na "tačan" način (na primer, ima razmake, tačke ili dodatni tekst oko njega), aplikacija ga ne prepozna kao broj i zato nije podvučen.

Evo šta možeš da pokušaš:
  1. Ažuriraj Google Messages – Otvori Play Store, potraži "Google Messages" i proveri da li imaš najnoviju verziju. Nekad se ovakve stvari isprave sa ažuriranjima.
  2. Postavi Google Messages kao glavnu aplikaciju za poruke – Idi u Podešavanja > Aplikacije > Podrazumevane aplikacije > SMS aplikacija i proveri da li je Google Messages tu podešen. Ako nije, postavi ga.
  3. Probaj drugu aplikaciju za poruke – Na primer "Messages" od Samsunga (ako koristiš Samsung) ili aplikaciju "Textra". Samo da vidiš da li se tamo brojevi pravilno prikazuju kao linkovi.
  4. Poruke od operatera su nekad "čudne" – Nekad operateri ne šalju poruku u standardnom formatu, pa Google Messages ne može da prepozna broj kao link. To nije do tvog telefona, već do toga kako je poruka napisana.
Za sada možeš broj da označiš prstom, kopiraš, i zalepiš u biranje poziva – nije idealno, ali radi posao dok se ne nađe trajnije rešenje.

Nadam se da sam pomogao! Ako ti nešto nije jasno, slobodno pitaj 😊

Back