Problem posle restartovanja BIOS - a

SanchyBejbe

Obećava
Poruka
94
Kao što sam naziv kaže, restartovala sam BIOS (zbog nekih problema sa grafičkom, al' nebitno je sad to, da ne dužim). E sad, problem se javlja pri podizanju sistema, odnosno, pošto mi ne radi CD čitač izađe mi 'Disk boot failure, insert system disk and press enter' zbog toga ga ja u BIOS - u prebacim da boot - uje sa hard disk - a. Problem je zapravo u tome što se ta greška i dalje javlja kao da ništa nisam ni podešavala, pa sistem neće nikako da se podigne.
Ako neko ima ideju šta bih da uradim da rešim ovaj problem, unapred se zahvaljujem :)

Kao što sam naziv kaže, restartovala sam BIOS (zbog nekih problema sa grafičkom, al' nebitno je sad to, da ne dužim). E sad, problem se javlja pri podizanju sistema, odnosno, pošto mi ne radi CD čitač izađe mi 'Disk boot failure, insert system disk and press enter' zbog toga ga ja u BIOS - u prebacim da boot - uje sa hard disk - a. Problem je zapravo u tome što se ta greška i dalje javlja kao da ništa nisam ni podešavala, pa sistem neće nikako da se podigne.
Ako neko ima ideju šta bih da uradim da rešim ovaj problem, unapred se zahvaljujem :)
Koji je HDD?ATA ili SATA.

Rešen problem, samo sam isključila sve priključke unutar kućišta, pa ih onda ponovo priključila (eto, ako neko ima sličan problem :)) :D
Hvala Vam na trudu i pomoći :)
Dobro je da si resila.Posto je ATA HDD za u buduce,kad hoces da menjas komande u BIOS-u,Primary i Slave,to moras uraditi i na HDD-u sa dzamperom.Ima shema na samom HDD-u,gde treba da stoji dzamper kada je primari,a kada slejv,jer ako se ne poklapa u BIOS-u i na HDD-u dodje do tih problema i sukoba.

Back