Problem patoloskog laganja

To sto ti osecas prema ocu je normalno u tvojim godinama jer tezis da odrastes.
Vojska tome moze da posluzi jer imas vremena da smislis svoj putic.
Medjutim, posto jos nisi odrastao, otac te driluje i tvoje je da se dokazes u oblasti gde se neces sa njim sukobljavati, sta znam sta radis, ali to sto radis radi dok se ne dokazes i jos bolje osamostalis.
Ne treba da se meris sa ocem ili bratom, samo radi to sto najbolje znas.

Laz je proizvod ljudskog uma. Istina je proizvod zivota.
Zanimljivo je da su kroz istoriju najgore prolazili oni koji su govorili istinu. Laz moze biti vrlo korisna, mudra i zastitnicka i potrebno je ponekad primenjivati. Ali kad laz postane svakodnevnica potrebno je lecenje.

Izvini za malu digresiju, bacilA sam pogled na tvojih drugih par tema. Interesantno je sto u svakoj trazis instant resenje/lek za problem, ne dovodeci u pitanje da je problem nesto drugo. Prvenstveno vidim problem u pristupu tvojih roditelja koji su od tebe ocekivali previse
Drugi problem verovatno nedostatak socijalne podrske i emotivne podrske
E, posledica svega toga je sitno laganje, nisko samopouzdanje, prenatrpavanje radom da bi se osetio bolje, cuj s 19 da radis toliko, uzas. Treba biti usmeren, slazem se, al tebe baca u neku krajnost sto nikako nije dobro
Mozda bi resenje trebalo da trazis u emotivnoj distanci od roditelja za pocetak, a da gledas da se emotivno investiras negde drugde gde ces dobiti kvalitetan fidbek
Ma to je skroz jedan drugi moj "problem". Ne podnosim kad gubim vrijeme tako da pored skole i ostalih obaveza ucim i programiranje kad stignem. Zelim da nakon faksa odmah znam nesto da radim tako da mogu biti sto i konkuretniji na trzistu. Razmislio sam i ja o svemu ovome i shvatio sam da u sustini te sitne lazi i nisu neki problem. Hvala tebi i a i svima ostalima sto ste izdvojili vrijeme na ovu temu i sto ste mi pokazali nove nacine razmisljanja. Nemojte mi zamjeriti sto tek sad odgovaram ovih dana nisam imao vremena :)

Pozdrav.
Imam problem sa patoloskim laganjem. Zanimljivo je da ovaj problem nemam s drugim ljudima vec iskljucivo u odnosu sa svojim ocem.
Odlican sam ucenik, nisam problematican tip.
Problem je sto sam citavog djetinjstva imao osude sa njegove strane. Naravno naucio sam pouke iz svojih gresaka i hvala Bogu sto imam takvog oca poput njega. Problem je u tome sto ja sa 19 godina imam strah od osude sa njegove strane. Cesto ga slazem za kakve sitne greske, tipa ako nisam kljuceve ostavio na predvidjeno mjesto, upaljeno svjetlo u prostoriji u kojoj vise ne boravim (gasimo svjetlo u prostorijama u kojima ne boravimo zbog stednje struje). Ovo laganje vec postaje nekontrolisano. Volim svoju porodicu nenormalno, obavljam skoro sve obaveze umjesto svojih roditelja sto se tice kucnih poslova, stedim svaku paru ne razbacujem se ali prosto zbog ovog nekontrolisanog laganja koje je prouzrokovano strahom od osude ( Osude su tipa:"neces nikada biti veliki igrac" , "mislim da nisi dovoljno dobar za to" , " dzaba tvoje petice" , "dzaba ucis programiranje kad nisi ti za toga"). Ljudi dragi meni je ovakav zivot u strahu od osude dosadio. Zato sto volim svoju porodicu i ne zelim da me itko smatra glupim lazovom kad se vec trudim da olaksam svojoj porodici sto vise. Problem je sto ja ovo ne mogu da kontrolisem vec lazem refleksivno. Jednostavno laganje mi je postalo neka vrsta odbrane. Kako da prestanem sa ovim...
Ako ne lazes sebe nisi patoloski lazov.
Ja mislim da je problem u ocu, a ne u tebi. Te sitne greske koje neces da mu priznas su plod njegovog nerazumevanja (da l' sada ili tokom ranijeg detinjstva). Ti si samo stvorio sebi odbrambeni sistem od njega, lakse ti je slagati i sve da bude kul, nego mu reci istinu i trpeti njegovo nerazumevanje.
Mozes to otvorenim razgovorom resiti, ukoliko ti je matori spreman za promenu radi iskrenijeg odnosa, ukoliko nije spreman da se menja moras prihvatiti da ces to verovatno uvek raditi.

Patološko laganje je ,pored toga što je besmisleno,izuzetno opasan vid ponašanja.Ne znam kako se tačno oseća ta osoba(verovatno je i sama nesrećna),ali definitivno loše utiče na okolinu.Prvenstveno na bliske ljude,koji ne znaju kako da se izbore s tim.Ima tu puno nemoćnog besa,nezadovoljstva i potrebe da se bude neko drugi.

Back