Problem oko win 7 ili pc-a?

baksuzteski

Početnik
Poruka
8
Pozdrav svima, imam problem sa brzinom racunara, mnogo je spor pre mozda 20 dana mi je crkao napon, 20 dana racunar nije paljen pre toga je imao normalnu brzinu i sve je islo brzo, imam internet brzine 10 mb/s, konfiguracija pc-a mi je :

Graficka :Ati radeon 9600 series
Rama: 1.5 GB
Procesor: 2600 ghz
HDD: maxtor 80 gb (2x)
Maticna plica : Asusp4s800d-x (tako nesto)

Znam da postoji mogucnost da je to zbog drajvera ali ako mozete da mi pomognete gde da nadjem te neke drajvere koji su mi najpotrebniji.

hvala unapred

i dalje pises nepovezano al ok,koliko sam razumeo crklo je napajanje,stavio si drugo i sada je kompjuter usporio ? da ili ne ?
pre svega jesi li uzeo novo ili polovno napajanje,koje je jacine u vatima. drajveri nema sta tu da uspore,za napajanje ne instaliras drajvere :\

mozda je crkavanje starog ostetilo neku komponentu,hard npr. ako je crkavanje bilo usled strujnog udara ili tako neceg trebalo bi sve lepo ispitati,hard,ram,cpu,graficku,proveriti sadasnje napone sa occt-om
a mozda ti zbog ne koriscenja kompjutera 20dana sada on samo deluje usporeno,softverski mozes pokrenuti temp cleaner,reg cleaner,pogasiti nepotrebne start up programe,procese,odraditi defragmentaciju,skeniranje na viruse....

taj kompjuter nije nesto brz da bi na njemu sedmica letela,ali usporenja ne bi trebalo da bude nakon promene napajanja

Gledaj ovako sacu sve lepo i povezano da ti izrecitujem :D

ZNam da nije prebry PC za win 7 ali pre crkavanja napona radio je savrseno, ovako naponska jedinica mi je crkla komp nisam palio 20 dana jer nisam bio u beogradu isao sam poslovno za italiju, kad sam dosao kuci uzeo sam napon od 600W (napon AWX neki POWER), i kad sam upalio PC skrz je spor, uradio sam analizu i defragment harda i isto, ocistio PC od virusa tj virusa uopste nisam ni imao, da ti navedem primer pre udjem na youtube i ocita pesmu za 10-15 sekundi (internet konekcija mi je 10/Mbs) on ga ocitava 2 dana samo mi fali protivpozarni aparat u slucaju da mi PC explodira od tog ocitavanja i preopterecenja, nemam nijedan program koji mi radi sa strane (skype,msn,i ostale gluposti sve sam iskljucio), i dalje isti problem, probam sa drugim browserom malo je brzi ali i dalje isti problem. nemam igrice instalirane na hardu samo par web dizajnerskih programa i to je to, sto imam na hardu hard mi je Maxtor znam da taj hard posle nekog vremena pocinje da trokira ali ne znam da li je to, posto imam vazne informacije i podatke na PC-u pa ne znam sta da radim, zato molim za savet oni koji su imali slican problem, jer mi se ne dopada bas to da moram opet dizati sistem.

hvala

u task manageru pod karticom performance imas zauzece resursa,ako je sve puno to j erazlog usporenja,pogledaj sta kaze tu,takodje instaliraj hd sentinel pa vidi na pocetnom ekranu dal pise nesto oko losih sektora ili da ima pad performansi/health

hds_warning.png

hard ti ima sve moguce greske,od losih sektora ,do toga da koristis ata kabl od 40 zica(umesto 80) pa radi u udma2 modu koji je sporiji,postoji jos mogucnost da si obrnuo kabl ili da ti je u device manageru iz nekog razloga u tom modu,cisto sumnjam da hard podrzava samo njega
takdje su ti se najverovatnije zbog tih losih sektora ili losek kabla/kontakta gubili neki podaci u prenosu

ti rece imas 80GBx2 ,ja vidim samo jedan

hard mora da se menja,kabl takodje

p.s
znam da mi je nesto poznat serijski broj,ispostavilo se da imamo iste hard diskove:mrgreen: ,samo taj meni nije sistemski

Poslednja izmena:
koristi izmenu predhodnog posta kako ne bi pisao rafalno,pa dodaj sta imas

naravno da su se performanse povecale,verovatno sada radi brze ,onako ti je citao oko 30MB/s sada bi trebalo da je 45-50MB/s ali to ne menja cinejnicu da hard ima bad sektore,ako nisu relocirani/izolovani mozeas imati padove sistema,gubiti podatke i td.
ako hoces mogu ti reci kako da ih "popravis" ili izolujes,ali vazne podatke moras prekopirati na fles ili narezati,takodje hard moras tretirati kao otpisani,u slucaju da u procesu regenerecije i otkaze pa da ne bude kuku radio je a sada nece.
ovo mi se nikada nije desilo ali kazu da postoji mogucnost
ako se samo izoluje ostecen segment tu ne bi trebalo da postoji bojazan osim ako ne znas da rukujes programom za particionisanje

ili imas nameru da menjas hard? ovako si na kori od banane

hajde prvo uradi ono sto sam napisao gore

naravno da ce sistemski (primarni) hard da ti bude onaj koji nema lose sektore i koji je 100% ispravan,a po mogucstvu i neki brzi,kao sto je rekao snejks,sata hard-ovi su brzi,na zalost ovaj moj ne moze da se pohvali nekom zavidnom brzinom (citanje oko 70MB/s )
ako je taj drugi ispravan na njega ces instalirati operativni sistem i prebaciti podatke,pa cemo da vidimo sta cemo sa ovim
zato sam trazio gore pomenuti test,ako je i taj drugi poluispravan gubimo vreme

Poslednja izmena:

Back