Problem nepripadnosti

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
kako reagujete kada osoba ne pripada nikakvim drustvenim politickim religioznim ili sportskim grupama ljudi
a jos nije ni u bracnoj zajednici i ne ucestvuje na izborima tj.ne koristi svoje ,,pravo,, glasa
da li je takva osoba opasna po samu sebe ili po drustvo u koje ne vidi uklopljivst zbog raznih prigovora savesti

kako reagujete kada osoba ne pripada nikakvim drustvenim politickim religioznim ili sportskim grupama ljudi
a jos nije ni u bracnoj zajednici i ne ucestvuje na izborima tj.ne koristi svoje ,,pravo,, glasa
da li je takva osoba opasna po samu sebe ili po drustvo u koje ne vidi uklopljivst zbog raznih prigovora savesti

Ja Sam takva jedna osoba, verovatno.

Pa zao mi je ali nisi takva ,zato sto mi se pokusavas pribliziti a jarac ti ne dozvoljava da se izvines,jer se pravis blesava da nema cemu,ne znaci da bi bilo prihvaceno samo kazem da ja ne pravim greske prema drugima jer me za svakog zabole

Od svega navedenog jedino glasam.
Znaci li to da sam malo manje opasna? :lol:

To znači da ta osoba živi svoj život.
Obično upravo takvi,nesvesno, na svojim ledjima vuku sve te pobrojane grupe.

Drustvo danas stvara odgovorno nezrele ljude.Zavisi samo da li si uspio negdje da se zakacis ili nisi.Ne vidim mnogo drustveno odgovornih ljudi,a da pritom nisu preko nekog ili neceg uspjeli da stvore nesto u zivotu,tj uspjeli su iskljcivo postenim trudom i zalaganjem.Svi ostali su manje ili vise bezlicna masa koja tako zivi dan za danom.....Mislim na generacije od 70-tih i mlađe.....

Kako čovek postaje samosvestan, tako nestaju primarne spone koje mu garantuju sigurnost i zaštitu (roditeljska briga), pa ovaj, osećajući se nemoćnim da ponese teret slobode, od slobode beži u okrilje novog autoriteta, gradeći tako sekundarne spone kojima nastoji zameniti primarne. Naravno, u tome ne uspeva. Kada jednom primarne spone puknu, nema povratka nazad.

Dakle, kad se pojedinac nađe pred beskrajnim svemirom indiferentnim prema čoveku i njegovim malim brigama, biva uplašen sopstvene beznačajnosti i nemoći. Da bi povratio snagu i moć, čovek se oslobađa vlastite slobode i ličnosti i postaje deo vanlične tvorevine koja ga nadrasta: države, nacije, verske grupe, političkog pokreta i sl. Sve su to pokušaji izgradnje sekundarnih spona. I, naravno, sve su to samozavaravanja slobodi i životu nedoraslih ljudi.

Ne treba bežati od slobode, već graditi vlastitu ličnost tako da se sloboda očuva, a smisao i snaga pronađu upravo u samoizgradnji, odnosno u produktivnosti svojstvenoj čoveku: produktivnom radu i produktivnoj ljubavi. Pripadati treba samo sebi, sa drugima treba graditi odnos.

Da li su ljudi koji podnose slobodu opasni po sebe? Naravno da nisu, jer je to jedini način da se sopstvo očuva. Po vlastiti identitet su opasni oni koji ga se odriču zarad sekundardnih spona.

Da li su ljudi koji podnose slobodu opasni po društvo? Po društvo nisu, jer se njihov odnos prema društvu zasniva na produktivnom radu i ljubavi. Ali, opasni su po one elemente društva koji nastoje iskoristiti ljudsku slabost. Opasni su po autoritete koji se hrane ljudskom nemoći i dobrovoljnim ropstvom - vlastodršce, nacionalističke protagoniste, crkvu i sl.

Ne boli te uvo jer imas potrebu da uvredis ili spustis bezobrazno kako god,ja sam te otpisao bez uvrede i duzenja zato sto me zaista boli uvo da ikog tolerisem i dajem sanse

I mene, rekoh.

Ti se brines jer nisi kao vecina?
To nemoj da radis.

Tako se nećete nikad skontati...:mrgreen:
Hajde lepo po srce prijateljsko pošaljite jedno drugom i to je to!
Ljubaznost ne boli-prija čoveku i koji je ljubazan i onom prema kom smo ljubazni.:heart::heart:

- - - - - - - - - -

A da...Ša je ono tema?
Pripadnost?
Pripadam svakoj grupi koja me oće,a posebno ribolofcima i koji bazaju po prirodi.
Kad sretnem nekog u šumi,razvezem priču ,a ima tu o čemu da se priča!
Inače pecaroši su lažovčine koje najviše laprdaju...Ja sam iznimka-ne lažem...:manikir:

Back