Problem kopiranja velikih fajlova

JasamJa

Obećava
Poruka
65
Postovani, pomagajte.
Naime gostovao sam particiju C ( pomocu programa ghost sam napravio sliku particije C, sa maksimalnom kompresijom), i snimio na particiju D. Ceo fajl je oko 10,2 GB. Problrm je sto sada hocu da tu sliku iskopiram na usb hard disk, na kome imam 86 GB praznog prostora.
Kada krene da kopira jednog momenta prijavi da je usb hard disk pun. Defragmentovao sam ceo disk, cekirao na greske, proveravao na jos dva kompjutera i uvek pokazuje isto, da je slobodno 86 GB prostora i na njemu mogu i snimao sam i brisao druge stvari i to funkcionise.
Tri dan neprestano pokusavam raznim programima (win explorer, Total Commander, Win Comander,...) i uvek isto. disk je pun pa pun iako ima dosta slobodnog prostora. Zatim sam pokusao preko Commander-a da podelim fajl i iskopiram na usb hard disk. To sam uspeo ( napravio je oko 40 fajla sa po 250 MB na odredjenoj destinaciji). Sve bi bilo u redu da nije nastao problem sa spajanjem istih. Kad dodje otprilike na 4,4 GB on prijavi gresku u izlaznom fajlu. I to sam radio par stotina puta i uvek isti epilog.
E sad POMAGAJTE.
Sta mi je ciniti?
Kako dalje?
Cime obaviti posao?
Ocigledno je problem sa kopiranjem ogromnih fajlova!!!!
Dajte vasa iskustva!!!!!!
Ocigledno je da cim nesto predje 4 GB sve puca ( to sam primetio i da se desava kad zipujete neki fajl koji prelazi ili treba da ispadne preko 4 GB.

Nije mi to palo na pamet. Cim oslobodim usb (nadjem negde slobodnog prostora da ga ispraznim) probacu to.
Pretpostavljam da mislite da pomocu partition magica izvrsim formatiranje u ntfs.?
OS mi je XP pro SP2. Probacu i iz disk menadzmenta.
Hvala na preporuci.
Ako imate jos neka iskustva samo dajte da cujem

Pogledaj ove slike i sve će ti biti jasno....Može se iz Windowsa veoma lako formatirati...

Prilozi

• device-manager.gif
    device-manager.gif
    21,3 KB · Pregleda: 33
  • device-optimize.gif
    device-optimize.gif
    41 KB · Pregleda: 34
  • format-ntfs.gif
    format-ntfs.gif
    9,7 KB · Pregleda: 31
  • 4.gif
    4.gif
    35,4 KB · Pregleda: 32
Hvala.ih
Ja to formatirao iz disk menadzmenta za svaki slucaj.
Sad to sljaka. Evo iskopirao sam.
Muci me jos jedna dilema, da li slucajno je moguce konverzija iz FAT u NTFS bez formatiranja? Znam sigurno da iz NTFS u FAT nije moguce 100%. Zeleo bih da jos jedan usb hard disk prebacim u NTFS ali mnogo podataka imam na njemu i nikako mi se ne isplati da formatiram disk (1 TB). ima slobodnog prostora ALI je zato mnogo podataka na njemu ( prazno je oko 250 GB) a zeleo bih da prebacim jos neke gostovane slike?

Mislim da moze da se konvertuje iz fat u ntfs, ali ne mogu da se setim. Imam zapisano u kompu, pa kad dodjem kuci, pogledacu.

Edit: Aktiviraj Command prompt pa kucaj: convert X: /FS:NTFS X ti je slovo particije, odnosno hard diska. I to bi bilo to. E sad, ja ne mogu da ti garantujem 100% da ce sve biti ok, jer dosta zavisi i od samog hard diska, mozda ima neku gresku, ali to je uputstvo koje je dao Microsoft.

I jos jedna napomena, kada u dos-u kucas potrebno je da ti stoji samo npr. C:\> Nadam se da si me razumeo sta sam hteo da kazem, umoran sam, pa ne mogu da se skoncentrisem.

Poslednja izmena:

Back