Problem graficka- sta je ovo ???!

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.734
Imam problem u vezi graficke kartice tj. devojka. Crkla joj je integrisana na foxconn maticnoj (mc61p kako li vec), i dao sam joj moj radeon 4650. Danas mi je stigla ge force 7300se/7200gs kada sam stavio u slot nije htela da pokaze sliku. Cistio sam od prasine itd, na kraju sam uspeo 2 puta dobiti sliku ali pri pomeranju kucista izgubise ili izbaci onaj plavi screen error. Kada sam vratio radeon ni on nije hteo da pokaze sliku i zakljucio sam da je do pci slota. Na kraju sam namestio opet taj radeon sada radi i odneo ovu nvidia kod mene na moj komp i radi dobro. Znaci nije do graficke. Sad me zanima... wtf? :D Ali stvarno ovo prvi put vidim...

Imam problem u vezi graficke kartice tj. devojka. Crkla joj je integrisana na foxconn maticnoj (mc61p kako li vec), i dao sam joj moj radeon 4650. Danas mi je stigla ge force 7300se/7200gs kada sam stavio u slot nije htela da pokaze sliku. Cistio sam od prasine itd, na kraju sam uspeo 2 puta dobiti sliku ali pri pomeranju kucista izgubise ili izbaci onaj plavi screen error. Kada sam vratio radeon ni on nije hteo da pokaze sliku i zakljucio sam da je do pci slota. Na kraju sam namestio opet taj radeon sada radi i odneo ovu nvidia kod mene na moj komp i radi dobro. Znaci nije do graficke. Sad me zanima... wtf? :D Ali stvarno ovo prvi put vidim...

Definitivno je problem u slotu. I kao sto je Ordinary Player napisao, da li si graficku fiksirao za kuciste?! Nije dobro ostaviti samo slot da je drzi!

JEBAGA :sad2:

Ali ako znaš nekog ko je vičan sa lemilicom ---> TREBA KALAJISATI JEDNU KONTAKTNU STRANU KONTAKTORA GRAFIČKE, ali isključivo sa 100% KALAJEM :aha2:

Običan kalaj - tinol koji se koristi u elektronici 65 / 35 % ( Sn / Pb ) ima zbog prisustva olova kiselost koja tokom vremena formira oksid olova i stvara LOŠ KONTAKT. a ČIST KALAJ NE OKSIDIRA ;)
u lemljenju sitne elektronike niko ne koristi tinol već kalafonijum , tinol ima nezgodnu osobinu da može da sprovede elektricitet i namesti više štete nego koristi

Pricvrstio sam i probao svasta, ali gubi kontakt. Definitivno je pci e slot, samo sto mi je to jedini pci-e x16 slot. Da li moze graficka slucajno da ide na obican pci-e slot, onaj za mrezne kartice itd? (koliko znam ne ali da pitam :)

Ko kaže da ne može taj te laže, odnosno ne može ta kartica.......samo što ćeš onda računar imat samo za facebook....Takvih kartica ćeš naći na buvljaku po dva tri eura....

775f.jpg

trio64v2dx_lhq.jpg

18339859_1_644x461_s3-trio64v2-dx-pci-videokartya-miskolc.jpg

Ali stvarno, ljudi ne dodju i kazu daj mi sto jeftinije a sto bolje i onda covjek uzme procesor i7 od 750Eura i postavi na plocu koja kosta 70Eura to se meni nekako isto cini ko covjek kad kupi staklo 300eura i staklar mu ne zakuca exere u letvice sa strane,
kazes sledece: "Crkla joj je integrisana na foxconn maticnoj..." od foxconn-a se nesto nadas? low end ploce koje ja izbjegavam jedno sto obracam paznju jeste da ploca bude kako treba i ne zalim za nju dati ni 1000Eura.
tvoj problem mozda i rijesi:
flashiranje BIOS/COMS-a
uzmi WD-40 kao na slici dole
220px-WD-40_Smart_Straw.JPG

ocisti s njim PCI slot, isto tako ako imas negdje na benzinskoj pumpi blizu kompresor, i pokusaj ispuhati prasinu ispod PCI slota graficke,
pogledaj da nemas vizuelna ostecenja PCI slota,
Pinove na PCI slotu i sl.

PS: ne zaboravi kad graficku ubacis u PCI slot da je malo drskom od sarafcigera nakucas po ploci od graficke, znaci onako da nalegne lijepo u PCI slot

Bluescreen ti dolazi iz razloga zato sto ne moze bios da manipulise u potpunosti tvojom grafickom pa ti Win izbaci Bluescreen!

Poslednja izmena:
Ali stvarno, ljudi ne dodju i kazu daj mi sto jeftinije a sto bolje i onda covjek uzme procesor i7 od 750Eura i postavi na plocu koja kosta 70Eura to se meni nekako isto cini ko covjek kad kupi staklo 300eura i staklar mu ne zakuca exere u letvice sa strane,
kazes sledece: "Crkla joj je integrisana na foxconn maticnoj..." od foxconn-a se nesto nadas? low end ploce koje ja izbjegavam jedno sto obracam paznju jeste da ploca bude kako treba i ne zalim za nju dati ni 1000Eura.
tvoj problem mozda i rijesi:
flashiranje BIOS/COMS-a
uzmi WD-40 kao na slici dole
Pogledajte prilog 280516
ocisti s njim PCI slot, isto tako ako imas negdje na benzinskoj pumpi blizu kompresor, i pokusaj ispuhati prasinu ispod PCI slota graficke,
pogledaj da nemas vizuelna ostecenja PCI slota,
Pinove na PCI slotu i sl.

PS: ne zaboravi kad graficku ubacis u PCI slot da je malo drskom od sarafcigera nakucas po ploci od graficke, znaci onako da nalegne lijepo u PCI slot

Bluescreen ti dolazi iz razloga zato sto ne moze bios da manipulise u potpunosti tvojom grafickom pa ti Win izbaci Bluescreen!

Molim te reci mi da se salis?!

Back