Probadanja u predelu srca

rangenos

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima...

Imam 16 godina, do skoro sam bio aktivan sportista.

U proteklih nedelju dana imam jake i kratke bolove u predelu srca.
Na primer, kada sedim na stolici i krenem da ustanem, osetim kao da mi je neko zabio nož u predelu srca, to tako traje 2 sekunde i posle toga bude sve normalno. Dok traju te 2 sekunde uopšte ne mogu da se pomerim od bola. Isto mi se dešava i kada pokušam da udahnem vazduh punim plućima.

Da li je to zbog puberteta ili?

Hvala unapred.

To sto opisujes se i meni povremeno desava, s tim sto sam ja kao mladji imao upalu plucne maramice i sada imam takozvane priraslice koje povremeno kod mene izazivaju bas takav bol koji opisujes i takodje tada ne mogu da udahnem duboko. Moguce je da je kod tebe slicna stvar, ali opet moze biti i sasvim drugi neki razlog, tako da je najbolje da odes na pregled, a ako si aktivan sportista, pretpostavljam da si imao ozbiljne sistematske preglede.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima...

Na primer, kada sedim na stolici i krenem da ustanem, osetim kao da mi je neko zabio nož u predelu srca, to tako traje 2 sekunde i posle toga bude sve normalno. Dok traju te 2 sekunde uopšte ne mogu da se pomerim od bola. Isto mi se dešava i kada pokušam da udahnem vazduh punim plućima.

Hvala unapred.

Ne moras da se brines.

Nije povezano sa srcem.

Sta je priraslica, zalizak?

Pa sad ja ne znam sta je zalizak :) Ali priraslice su vlakna vezivnog tkiva koja nastaju izmedju organa, uglavnom (ali ne i iskljucivo) posle hirurskih operacija, kao posledica zapaljenske reakcije.
Evo slika:
adhesions2.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav svima...

Hvala unapred.
Meni se to desavalo jedno vreme kada sam bila dete, u jednom periodu druge trudnoce i jednom nedavno... taj poslednji put kada mi se desilo guglala sam simptome i nasla sam da je najverovatnije
neki problem sa varenjem/hranom! posto ja imam milion netolerancija i autoimunu bolest vezanu za hranu to mi uopste nije zvucalo nemoguce u tom kontekstu...

Back