Pro Fight Karate

Cao
E ovo je strava, takav turnir je bas dobar...e ovako bi trebalo uvek u Karate-u da se bore, dakle lakat, koleno, sake, noge kao Muay Thai a video sam da imaju i poluge a dozvoljena su i ciscenja i bacanja...dakle ovo mi se jako svidja. Oss

A po cemu se ta disciplina naziva karateom kad sa istim nema puno veze ?
Kombinacija , karatea , dzudoa , boksa i dziu dzice .Vec vidjeno sa minimalnim
modifikacijama . Inace volim borilacke sportove , ali se vec pocelo lupetati .
Kad popijem koju rakijicu i ja cu izmisliti neki realni turbogalakticki karate !

A po cemu se ta disciplina naziva karateom kad sa istim nema puno veze ?
Kombinacija , karatea , dzudoa , boksa i dziu dzice .Vec vidjeno sa minimalnim
modifikacijama . Inace volim borilacke sportove , ali se vec pocelo lupetati .
Kad popijem koju rakijicu i ja cu izmisliti neki realni turbogalakticki karate !
Ne znam gde si video dzudo,dziu dzicu i boks...

Ma ok ime jeste malo bezveze izabrano, jer zaista nije cist Karate, neki krecu ruke upravo kao Bokseri ili Kikbokseri, a ima i poluga na laku i vide se bacanja koje jesu svojstvo Dzudoa. Mozda su trebali uzeti ime koje im je na crnim duksevima nasiveno tj BuShiDo....Put ratnika bi mnogo bolje islo jer je ovo skoro MMA.

Karate onakav kakav je kada se uči i kada se rade kate, ne može biti istovetan onome u primeni (slobodnoj borbi). Ovo je karate borba. Naravno da liči na boks. To jest boks liči na ručnu tehniku karatea u primeni. To jest ko beše stariji? Kako u karateu nema poluga (i/ili udaraca po zglobovima)? Ovo je karate.

Kako bre uzete iz kik boksa..pa kik boks je nastao iz ful kontakt karatea!!!
Slazem se sa kolegom Malicem da borba ne moze biti ista kao prikazivanje tehnike kroz kate...Naravno da je malo "prljavija" tehnika u borbi...Zato i treba prvo da se covek tehnicki iskuje pa onda borbe.

Back